САЩ готвят санкции срещу фирмите от "Северен поток-2"

Те могат да бъдат задейставни след няколко седмици
18 авг 2018 22:15,
82
САЩ готвят санкции срещу фирмите от  "Северен поток-2"

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп завършва работа по пакет санкции срещу фирмите, които участват в изпълнението на проекта за газопровода "Северен поток-2". Те може да бъдат въведени до няколко седмици, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС и БТА.

Според вестника все още не е взето окончателно решение.

"Американски официален представител каза, че работата по тези мерки завършва в Белия дом, Държавния департамент и министерството на търговията и енергетиката. Остава да се реши дали тези санкции да бъдат наложени само на компаниите, които ще прокарват тръбопровода в Балтийско море, или те да обхванат и банките и други фирми, финансиращи газопровода", пише "Уолстрийт джърнъл".

Според източника САЩ ще уведомят ЕС предварително за налагането на санкциите.

Проектът "Северен поток-2" е за газопровод с капацитет 55 милиарда куб. м природен газ годишно от Русия до Германия през Балтийско море. Смята се, че построяването му ще струва 9,5 милиарда евро, а пускането му се очаква до края на 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
61 при сблъсъка между османската империя и руската от османската е останала днешната полюция. Разбираемо турската е била 5 млн кв мили джудже а руската 27...
66
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Немците спряха южен поток, което беше уникален шанс за нас, да влизат милиарди годишно, за да започнат северен поток и да имат те тези превилегии. Сега *** ни премиер да каже, защо позволи този крах!
65
1
 
6
 
! Отговори
Обективен набрюдател преди 5 години
Няма по-голямо зло от САЩ!!! Месят се в политиката и икономиката на всички държави,свалят правителства,правят войни,настройват едни народи срещу други,въвеждат икономически санкции срещу всеки,който не им играе по свирщата,ограбват световните богатства.. отврат!!! Но кво да очакваш от наследниците на престъпници заселили континента преди векове и избили около 700 милиона индианци,народа та цял един континент,за да заграбят земята и природните му ресурси..
64
2
 
1
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Наблюдател Знаеш ли приятелю сега пак ги разгледах всичките войни между Русия и Турция една по една и не видях никъде Турците да са спечелили три войни .Отворих пак уйкипедия и ги гледах една по една Някой от тях са били в коалиция с дания и полша и някой от тях за украйна .Но може и аз да съм допуснал грешка .По принцип боравя само с исторически факти а не с готови клишета .
63
0
 
0
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Да така е статията е от онзи ден .
62
1
 
1
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Наблюдател Чети в уйкипедия колко общо са войните между Турция и Русия ,тези данни съм ги взел от там .Разбира се не по хронологичен ред .в уйкипедия войните между двете държави са общо 14 ,като първата е от 1568 година -1570 година Та вярно войните са 12 ,но ако се прибави двете Руско -Кримски войни те стават 14 .След това следват Австро-Турските войни 11 на брой в период от 264 години започнали 1567 година и завършили 1791 година и това в уйкипедия го пише .
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да играят по правилата на пазарната икономика, американосите играят като дърти троцкисти. Смееееххх!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА МЕЖДУ ШАМАРИТЕ.ДВА ПЪТИ СМЕ ТРЪГВАЛИ С ГЕРМАНИЯ И ДВАТА ПЪТИ СМЕ СВЪРШВАЛИ С КАТАСТРОФА. СЕГА ПРОБВАМЕ ТРЕТИ ПЪТ.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господин НикойИ този американски кораб на дъното на Черно море е от тогава.
58
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Господин Никой : Не си в час видно,войните са 12 ,от 16 до 20 век. 3 са спечелени от Османската империя,включая последната през ПСВ в Кавказ,2 са без победител краен ( патови и за двете страни и без териториални изменени или други печалби ) ,и винаги почти нападащи е Руската империя а не Османската . А някои са водят главно от васалите на Портата като Астраханското ханство или Кримското такова ..
57
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДА ПРИЛАГАШ СЪНОСВИКЦИИ СИ Е МАГИЧЕСКО !!! СПИЛБЪРГ Е СЪВЕТНИК НА НАТО ПО ПРИЛАГАНЕ НА САНКЦИОСВИКЦИИ КЪМ ПРОТИВНИЦИТЕ НА СЕМИТИТЕ !?!? СВЕТЪТ СИ ПЕЕ : ... " ЕХ САНЦИИ ...ЕХ КЕФ ...САНКЦИИ БАНЯ ...ГОЛЯМ КЕФ ...!!! ...
56
1
 
8
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
И още малко статистика за гражданската война в Русия през 1918 -1924 година .Та тогава цели 14 държави нападат Съветска Русия по това време като даже са съставили и марионетно правителство във Сибир начело с генерал Колчак . Но по нататък съдбата на тези 14 държави е ясна Руснаците ги разгромиха по всички Фронтове ,та и досега великите сили не смеят да нападат Русия .А само помпат мускули и се репчат като зли кучета и нишо друго .
55
1
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен На мен пък ми доставя удоволствие да гледам филма Апокалипсис сега и там нагледно е показано как американските войници се ядат един други във Виетнамските джунгли за да не умрат от глад .И друг случай ми доставя удоволствие ,как цели 5 години малките виетнамски маймунки пръскат алката на пленения от тях Джони Макейн .
54
1
 
2
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен О тези дни намериха още един кораб потънал край Созопол ,само че Английски и на него имало една дузина сандъци със златни монети .Това били заплатите на Английските войници участвали заедно с Турците в Битката за Крим през 1853-1856 година . Тази война е спечелена от Турците и единствена от 14 войни между Русия и Турция .Общо войните са 14 на брой между двете държави за период от 349 години .
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги с огромно удоволствие гледам документални филми. Например - бягството на американците от Сайгон (Виетнам). Много е зрелищен, навсякъде текат л-айна.Америка - 11 септември също е много зрелищен. Доставя голямо удоволствие.А художествено-документалния филм "Пърл Харбър" направо кърти мивки.-
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А оня американски кораб на дъното на Черно море кой ли го е пратил там.
51
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЯКЪДЕ ,КАГАТО УЧЕХ ИСТОРИЯ , МЕ ИНФОРМИРАХА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА "САНККЮЛОТИТЕ " !!! АСОЦИАЦИЯТА МИ Е ,ЧЕ "САНККЮЛОТИСТИТЕ" СА РОДИТЕЛИТЕ НА САНКЦИОНИСТИТЕ ОТ...!!! КАКВО ...НАЙ ДОБРЕ Е ДА СЕ ЕЖИШ ПО КЪСИ *** !!!
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и да започва войните, Русия винаги ги завършва.В съответната столица.
49
2
 
7
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Чакай да ти припомня нещо за гражданската война в Русия през 1918 -1924 година .В Сибир Англия и САЩ и Япония са окупирали целият далечен изток на Съветска Русия ,но знаеш ли какво се случи с тях ? Червената армия ги би и ги прогони от Сибир и ги направи на пух и перушина .Та и досега нито Американци ,нито Японци и Англичани смеят да се бият срещу Русия ,те много добре знаят какво ще им се случи пак ако дръзнат да нападат Руснаците .
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОБЯВИ ВЧЕРА, ЧЕ ГЕРМАНИЯ ЩЕ ОКАЖЕ НЕОБХОДИМАТА ПОМОЩ НА ТУРСКАТА ИКОНОМИКА.ТАКА ЩЕ ОТМЪСТИ НА ТРЪМПЕЛА, ЧЕ ЗАРЯЗА Г 7 И ГИ НАПРАВИ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ГЛУПАВИ.