САЩ готвят санкции срещу фирмите от "Северен поток-2"

Те могат да бъдат задейставни след няколко седмици
18 авг 2018 22:15,
82
САЩ готвят санкции срещу фирмите от  "Северен поток-2"

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп завършва работа по пакет санкции срещу фирмите, които участват в изпълнението на проекта за газопровода "Северен поток-2". Те може да бъдат въведени до няколко седмици, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС и БТА.

Според вестника все още не е взето окончателно решение.

"Американски официален представител каза, че работата по тези мерки завършва в Белия дом, Държавния департамент и министерството на търговията и енергетиката. Остава да се реши дали тези санкции да бъдат наложени само на компаниите, които ще прокарват тръбопровода в Балтийско море, или те да обхванат и банките и други фирми, финансиращи газопровода", пише "Уолстрийт джърнъл".

Според източника САЩ ще уведомят ЕС предварително за налагането на санкциите.

Проектът "Северен поток-2" е за газопровод с капацитет 55 милиарда куб. м природен газ годишно от Русия до Германия през Балтийско море. Смята се, че построяването му ще струва 9,5 милиарда евро, а пускането му се очаква до края на 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
32
 
9
 
! Отговори
време беше преди 5 години
Просто свърши ерата на Клинтън и Обама. Те оставиха Путин да вилнее и е време да му свият сърмите.Много пошли неща нямаше да се случат и у нас ако не бяха тези на власт в САЩ.
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хамериката не знам дали отново някога ще стане велика, но пък е сигурно че както са я подкарали, ще се самоизолират от останалия свят. Те не, че и сега гламавите им поданици виждат по-далече от носа си.
5
6
 
6
 
! Отговори
LOL преди 5 години
А беше време когато в София имаше Тръмп общество.Те бяха от Българо-Съвецката дружба - нали?
4
7
 
62
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Значи 2 суверенни страни Германия и Русия създават общ проект и в него се намесва трета страна и налага санкции ...........има ли съмнения още ,че ФАЩ са най-гнусната империя на злото и мислят само за собствените си интереси???
3
4
 
53
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
докъде я докара Тръмпи - раздава шамари на най - яките си съюзници - Германия и Турция - това си е направо изстрел в собственото коляно...
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки, който не играе по свирката на сащ и пречи на хамерика да стане пак велика - санкции.
1
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Германия и други спряха ЮП , а си пускат СП2. Сега големия брат, ще ги удари през пръстите.