На Тръмп му предстоят победи, той не е в мат!

Експерт пред Bulgaria ON AIR: САЩ на прага на диалог с Китай
8 ное 2018 13:00, Екип на Bulgaria On Air
10

Изключителна победа и крачка напред в историята или нова ситуация за Доналд Тръмп се оформи след междинните избори в САЩ? Какви територии успя да залее синята демократическа вълна и къде Тръмп и републиканците успяха да сложат своя отпечатък?

Още по темата

"Очаквах по-малки резултати от страна на демократите. Те победиха на ниво долна камара. Контролът на демократите върви отдолу нагоре, а на републиканците отгоре надолу. Тези избори създават реални проблеми за Тръмп. Но те не са фатални. Предстои му дълъг път. Тепърва му предстои да побеждава. Той не е в мат. За някои неща ще отстъпи. Но от стената между САЩ и Мексико няма да се откаже. Никой не може да му промени позицията за Русия и Китай. Той няма да промени това, което досега правеше", отбеляза геополитическият анализатор Валентин Вацев.

Според него Тръмп е прав, че политическият и икономическият конкурент на САЩ е Китай, а с Русия може и да се карат, но може и да се разберат.

"Тръмп е на път да започне разумен разговор с Китай. Не вярвам обаче в дългосрочни победи на Тръмп, тъй като неговата социална група се смалява", подчерта коментаторът в "България сутрин".

Акцентът в разговора премина и към предстоящата среща между министър-председателя на България Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп.

"Ако Борисов успее да разговаря съдържателно с Тръмп, това може да е от полза за България. Но дотогава може премиерът да се занимава с друго. Той успя да ядоса и Москва, и Вашингтон. Той може и да няма политическо образование, но е досетлив. Заинтересовани кръгове вече са начертали какво следва след Борисов", изтъкна Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тромпета е пета колона на путин.да му мислят обораджиите
7
1
 
2
 
! Отговори
до кометтар 4 преди 5 години
Да и външният дълг скочи и за това ФЕД вдигна лихвите, понеже оранжевият *** " отлично" се справя . Това май ще му е лебедовата песничка. Защото стана ясно, че няколко ребубликански сенатори от новият сенат се дистанцират от простака и няма да го подкрепят с аргумента,че не е член на републиканската партия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Не Тръмп, а Хилари закла половин Африка, Близкия Изток и Европа. Тръмп само казва онова, което тя премълчаваше.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията бе грешка и го знаят.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто стана Президент непрекъснато му пророкуват как ще се срути, как ще го импийчнат и пр. и пр.А той си седи, безработицата е намаляла чувствително, а икономиката е вече с ръст доста над този на Обама. И затова даже колебаещите се янки започнаха да го харесват. Но е трудно да се лавира и няма начин да не се съобразява с техния истълблишмънт /ли беше?/
3
4
 
24
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
В щатите борбата на двупартийната система е по голям фарс и от българската политика, Вацев го знае, но той не обича да говори открито за така нареченото "Лоби" във Вашингтон, Нанси Пелоси която ще води долната камара е също толкова обвързана с AIPAC колкото и Тръмп, заедно с най-големия си спонсор Шелдън Аделсън. Което буквално означава, че за каквото и да се карат вътрешно политически, външната им агресивна про израелска политика остава същата.
2
22
 
5
 
! Отговори
7 преди 5 години
И какъв геополитически анализатор е червеният Вацев? А тезата си в Крим ли получи, където бе наскоро с Дърева?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тръмп му предстоят Пирови победи, обаче той ще си измие ръцете като Пилат Понтийски,, докато оправи Авгиевите обори на демокрацията.