Тръмп не желае да слуша "ужасния" запис от Кашоги

Това е запис на страдание, обяви президентът на САЩ
18 ное 2018 20:18, Красимир Ангелов
38
Тръмп не желае да слуша "ужасния" запис от Кашоги
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със запис от убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде Франс прес.

Още по темата

"Имаме записа, не искам да го слушам, защото това е запис на страдание", изтъкна Тръмп по телевизия Fox News. Американският президент определи случилото се като "много жестоко, много перверзно и ужасно".

Според "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс", ЦРУ е стигнало до извода, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е поръчител на убийството на Кашоги. 

Вчера обаче Държавният департамент на САЩ опроверга тези информации, изтъквайки, че още няма окончателно заключение на Съединените щати за това кой стои зад убийството на саудитския журналист дисидент.

Саудитска Арабия многократно промени официалната си версия за случилото се с Джамал Кашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул, отбелязва АФП. Припомняйки, че Съединените щати обявиха финансови санкции, насочени срещу конкретни саудитски ръководни лица, Доналд Тръмп изтъкна също така, че Саудитска Арабия е ценен съюзник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
Маркиз дьо Сад преди 5 години
Чаршафите са като мен - само дето са по-кафяви - а садизмът ни е мутирал в гените...Завинаги...
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са убили Кашоги. Пак лъжат като с химическите оръжия в Ирак. Искат да запалят персийския залив. СА настъпи мотиката защо започна да се вижда с Путин. Ердоган също е предупреден. Ако не купи пейтриът ще подпалят и неговия двор
7
0
 
18
 
! Отговори
Цецо Цв преди 5 години
Сварили са го на супичка. Протестиращите днес да си направят сами изводите.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабска балада
5
0
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Дори и това жестоко убийство не може да разруши братската американско-саудитска дружба , стъпила здраво на търговията с петрол и оръжия!
4
4
 
40
 
! Отговори
до професор преди 5 години
"Саудитска Арабия е демокрация в сравнение с Пyтлepoва Русия."Не ми е известно в Русия да те аресутват ако пееш или танцуваш на улицата, да те наказват с бичуване или обезглавяване, на жените да е забранено да шофират и посещават спортни събития, да им е забранено да излизат без чаршаф и придружител, изнасилените жени да биват наказвани със затвор. Всичко това е характерно за саудитската ти "демокрация".
3
20
 
1
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Както вече на всички освен на Дойче Веле стана ясно, въпросният запис рязането на глави, ръце. крака и т.н. се оказа изцяло фалшификация.
2
1
 
21
 
! Отговори
Дмтр преди 5 години
Саудитска Арабия - тирания.Но за ЕС - приятел.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Саудитска Арабия многократно промени официалната си версия за случилото се с Джамал Кашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул"Типично поведение на убиец, чиито версии биват оборвани постоянно. Наложили били сАЩ санкции на отделни саудитски лица- на чистачката, на момчето, дето лъска обуквите на принца, на разносвача му на вестници и на маникюриста му. Саудитците били ценен съюзник, ами не санкционирайте тогава чаршафа и нека целия свят да види как дружите с психопат-убиец.