Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса

Илхан Омар, бившата сомалийска бежанка, бори правилата
20 ное 2018 09:00,
64
Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса
Снимка: Reuters

Американският Конгрес ще промени вътрешния си правилник по инициатива на мюсюлманка, избрана за негов член. Целта е да бъде разрешено носенето на хиджаб в сградата, предаде Франс прес.

Илхан Омар, бивша сомалийска бежанка, беше избрана на междинните избори за член на Камарата на представителите от Демократическата партия.

Още по темата


Тя участва в пренаписването на правилника на Конгреса, който от 181 години забранява главата на хората да е покрита с нещо, когато са в сградата.

Сега се предвижда да има изключения по религиозни причини. Сред тях ще са ислямската забрадка, еврейската кипа и сикхският тюрбан.

Промяната би трябвало да бъде одобрена през януари от Камарата на представителите, в която сега мнозинство имат демократите.

Илхан Омар се заканва да промени още няколко забрани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
29
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Не е луд,който е изял баницата,а който я е дал.Наглостта им ще стига до там,докъдето им се позволява.Жалко,че д жендъри,и звратеняци и малцинства стават по-силни.Защото има много ***,които им го разрешават.
14
0
 
32
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Няма такава наглост. БЕЖАНКА!!!!!! Ами като толкова и харесва да ходи забрадена, защо отива в държава където това не е прието за нормално? Защо иска да наложи своите правила? Може просто да се върне от където идва, не е ли по-лесно?
13
0
 
18
 
! Отговори
@ преди 5 години
Правила и закони трябва да важат за всички.Защо хиджаб и тюрбан може, а каскет, бомбе или скиорска шапка да не може?Перверзни са тези изключения.Като тоалетните за трето половите.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме първия ангал в конгреса на сащ.
11
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, ако избераат някой нудист, трябва да му се разреши да ходи гол.
10
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навлизаме в ново средновековие, което отново ще е белязано от оковите на религиите!
9
0
 
35
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Брутална и недопустима форма на институционализирана дискриминация е че пастафианският гевгир не е сред разрешените!!!!!
8
2
 
45
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Сащ и западна европа ги чака светло ислямско бъдеще. Точно поради тази причина центъра на градивния и смислен прогрес рязко се измести в азия.... Въпросът е ние искаме ли евроатлантическата оли го френия да ни върне там от където едва се орървахме след 500г? Очевидно източна европа не иска, но нас герб ни бутат към западна..
7
0
 
48
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Аман с прищевките на изповядващите исляма... Пият като разпрани, тъпчат се със свинско денонощно - ама се маскират като нинджи... Смях в залата, смях!
6
2
 
53
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Чудя се къде сбъркахме. 20 век беше най-успешният век относно отстраняването на религиите като една нелепа отломка от тъмните векове. Сега се каним да ходим на Марс, а религията заема все по-важно и централно място в живота ни. Точно както в тъмните векове.
5
0
 
59
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Бая зор ще види Тръмп да направи Америка отново велика....След като демократите усилено я превръщат в ци.ански катун.
4
1
 
43
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Както и в Европа .... така и в САЩ цръни...и мослемани се размножават в геометрична прогресия ... и заформят избирателно мнозинство ... и съответно си избират от"тяхните"Паралели у нас - противоконституционните ДПС ..ДОСТ...ЕВРОРОМА...Светлото бъдеще търчи към наЗи!
3
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо вечно тия се представят за онеправдани и не се съобразяват с държавата в която живеят, а другите трябва да се съобразяват с тях. Много невъзпитано. Исляма е религия на невъзпитани хора.
2
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати гнусното парадиране с исляма. И Америка се ислямизира. В парламента всеки трябва да е облечен според дрескода. Да, ама тия там са се побъркали на тема права на малцинствата. Хей, кой е предполагал, че 30г. след падането на комунизма, САЩ ще се превърнат в болшевишка ***?
1
1
 
77
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Реципрочно,не трябваше ли в парламентите на Саудитска Арабия и ОАЕ,да може жените да са с минижуп?