Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"

Той си приписа заслугата за понижението им
Обновена: 25 ное 2018 18:01 | 25 ное 2018 18:00,
103
Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес даде положителна оценка на факта, че световните цени на петрола продължават да се понижават и си приписа заслугата за това. Той обърна внимание и на понижението на инфлацията в САЩ в акаунта си в Туитър.

"Колко хубаво е, че цените на петрола спадат (кажете благодаря на президента Т)", имайки предвид себе си.

"Добавете към другите добри икономически новини значителния спад на данъците. Освен това равнището на инфлацията се понижава (обърнете внимание, УФР)".

Последното напътствие е част от редовните критики, които президентът на САЩ отправя към политиката на централната банка - Управлението за федерален резерв - редовно да вдига водещата лихва, което, както твърди Тръмп, влияе пагубно на икономическия растеж на страната.

На 23 ноември стойността на петрола сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, при търговията в Лондон спадна с 4,2 на сто до 59,8 долара за барел, минавайки за първи път под символичния праг от 60 долара от 27 октомври 2017 година, припомня ТАСС.

Още по темата

По-рано американските власти въведоха санкции срещу износа на ирански петрол, но разрешиха на осем страни, сред които Индия и Китай, да купуват черно злато от Техеран за срок от 180 дни. Тръмп отправи благодарност към Саудитска Арабия за ниските цени на петрола и призова страната да направи още стъпки в тази посока.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
3
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
по темата германия не съществува а воюва със заграбени полски руски и френски територии.Плюс Австро Унгария сиреч с хазарите.Ама мандалото лопна Елзасс и Лотарингия са френски Кюнигсберг е Калининград а Полша си е Полша.Половината население на Германия са поляци Въпрос на време е да си поискат източна Германия.
55
8
 
6
 
! Отговори
Хахаха! преди 5 години
Да се сравнява Рейгън с Тръмп е като да се сравнява Путин с Елцин - махалото е на другия полюс.Sorry - ама USA достигна таванът си - а Русия сега е напред и нагоре,това е положението...
54
7
 
9
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Велика държава е Сащ.Докато френците дават хиляди убити при Вердюн и Сома и се молят на Господ.След пристигането на американците един американец заедно с още 6 човека пленява над 170 германци 1918.Успява да застреля нападащите го с щикове немски башибозук и обезврежда картечни гнездо сам с револвера си.Немският командир на английски го моли да се предаде.Прусаците са попилени от сам човек. Бързо научават че САЩ не е Франция.Та Сащ са си Сащ
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...в Рф отиват паричките на българите..."***, българите, целокупно взети нямат и 30% от населението на столицата на държавата, за която говориш. Ти сещаш ли се колко са смешни приходите, генерирани от такова малко потребление? БеГе-то е интересно единствено като транзитна зона за руския нефт/газ и толкова. *** ако намаже нещо покрай това - намаже. Ако не - заобикалят ни и толкова...Просто погледни цифрите и си прави сметката къде се намираш и че не си никакъв фактор...
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бъркаш саНе се бъркам, преди този съдия от Монтана, имаше още няколко такива, дето " бранеха" индиански гробища или " чистотата" на реките, но XL върви, от средата на 2019 г ще е функциониращ защото е икономически изгоден и ефективен
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По-рано американските власти въведоха санкции срещу износа на ирански петрол, но разрешиха на осем страни, сред които Индия и Китай, да купуват черно злато от Техеран"Ехеееее. Тръмп позволява на Индия и на Китай. А Индия и Китай знаят ли, че им трябва одобрение, преди да купуват? Хахахах. Тръмпи нещо литна в облаците. А дали позволява на руснаците да купуват водка в магазина или още не се знае?
50
0
 
3
 
! Отговори
бъркаш са преди 5 години
До Анонимен 43 За този ли говориш петролопровод ли говориш , пак е спрян - инфото е от 09.11 2018 "Американски съдия от щата Монтана спря строителството на петролопровода Кийстоун Екс Ел (Keystone XL), предназначен да транспортира тежък суров петрол от Канада до САЩ, нанасяйки удар на президента Доналд Тръмп, информира Ройтерс"
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сичко са виновни Лукойл и Путин!
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как Лукойл смъква кожите ни от гърба ни, току що получихме самопризнание от президента на САЩ кой дърпа конците на петрола.
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 Кожата на българите я смъква руския Лукойл, тия държат цените на горивата все едно барела в момента е над 100$! ПРОТЕСТИТЕ трябва да са пред РУСКОТО посолство, в Рф отиват паричките на българите
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато бяхме с Русия България беше сред 30те най-развити страни в света и 27ми по стандарт на живот.
45
1
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
не купувай от сащ....аз ако можех щях да купувам от тях...
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И следващия път да не чувам приказки, че от Лукойл вдигали и намаляли цените на суровината. Ето ви го човека.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да знаем благодарение на кого се намалява и ПОВИШАВА цената на петрола. При следващото покачване благодарете на САЩ, че ви смъкват няколко кожи от гърба. Посолството им е подходящо място за полагане на "благодарности".
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41ПРОБЛЕМА Е ЧЕ И БОГ НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА НАРОД, КОЙТО Е ПОД ПРЯКА РУСКА ОБУВЧИНА! НО ДОКАТО ГО ИМА САЩ ПОНЕ ОФИЦИАЛНО НЯМА ДА СМЕ КРИМНАШ. ЗАТОВА ЩЕ ПОВТОРЯ БОГ ДА ПАЗИ ТРЪМП И АМЕРИКА!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След няколко месеца като пак се вдигне цената, пак ли на тебе да благодарим?
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Путин целият му "икономически възход" се базираше на това, че от както дойде на власт и цената на петрола непрекъснато растеше.Но след като превзе Крим и САЩ реши да ги постави на място и цената падна.И край с икономическият възход.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп тръмпучи всеки, който се прави на гявол! Америка помпа най- много нефт в света и разликата ще расте още след пускането на тръбопровода от Аляска дето обонго го беше спрял!
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Вовкин дали е доволен?
37
4
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Що не написа Бог да пази България?? САЩ ще оцелее и без Бог , а ние българите??