Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"

Той си приписа заслугата за понижението им
Обновена: 25 ное 2018 18:01 | 25 ное 2018 18:00,
103
Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес даде положителна оценка на факта, че световните цени на петрола продължават да се понижават и си приписа заслугата за това. Той обърна внимание и на понижението на инфлацията в САЩ в акаунта си в Туитър.

"Колко хубаво е, че цените на петрола спадат (кажете благодаря на президента Т)", имайки предвид себе си.

"Добавете към другите добри икономически новини значителния спад на данъците. Освен това равнището на инфлацията се понижава (обърнете внимание, УФР)".

Последното напътствие е част от редовните критики, които президентът на САЩ отправя към политиката на централната банка - Управлението за федерален резерв - редовно да вдига водещата лихва, което, както твърди Тръмп, влияе пагубно на икономическия растеж на страната.

На 23 ноември стойността на петрола сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, при търговията в Лондон спадна с 4,2 на сто до 59,8 долара за барел, минавайки за първи път под символичния праг от 60 долара от 27 октомври 2017 година, припомня ТАСС.

Още по темата

По-рано американските власти въведоха санкции срещу износа на ирански петрол, но разрешиха на осем страни, сред които Индия и Китай, да купуват черно злато от Техеран за срок от 180 дни. Тръмп отправи благодарност към Саудитска Арабия за ниските цени на петрола и призова страната да направи още стъпки в тази посока.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност СА е на подчинение на САЩ. Когато Русия превзе Крим и САЩ заповяда на СА цената на петрола да падне и тя падна и Русия влоши страшно много финансовите си показатели, защото целият и бюджет е зависим от цената на петрола.
35
4
 
9
 
! Отговори
Нетрол преди 5 години
"Мдааааааааааа, петрола пада, горивата по бензиностанциите -също! Лоша новина за Путин а руските *** се въртят на шиш как да кажат, че понижението на цените е вредно щото .........е вредно за кончинката."---Нищо подобно! Цените по бензиностанциите масово си оставаха високи в последните поне 10 години, въпреки ВСИЧКИ намалявания на цената на петрола. А Тръмп го избраха руснаците, че даже и стартът на бизнеса му е започнал с руски пари в САЩ и Канада. Всичко е под контрол, споко...
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия слушка САЩ и това според мен не е добре, но това е положението."Великият" Путин нищо не прави по въпроса РУсия да излезе от зависимостта, която има към САЩ.По закон Руската централна банка трупа резерва си само в $, и пак по закон, рублата е обезпечена с $, т. е., за да се напечатат нови рубли трябва да има постъпили нови $ в резерва.Путин не може или не иска да промени този закон, а това значи, че Русия е пряко зависима от САЩ от валутата на САЩ.И евентуално Путин е агент на ЦРУ.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп се оказа предател. Закопа Русия.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите съветофили няма да позволят цените на горивата да паднат, сещате се защо. Това е добра новина само за Сащ, както винаги :)
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E какво толкова пак почнахте да си ги мерите(петролите).Тръмп определял цената и други глупости.В света три са най-големите производители.САЩ,Русия,СА.Много ясно че всеки от ръководителите на тези три държави може да влияе на цената на петрола.Никой обаче повече от другите.Еднолично никой от тях не може да постигне дадена цена,без съгласието на другите двама.Те са скачени съдове
30
8
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Мдааааааааааа, петрола пада, горивата по бензиностанциите -също! Лоша новина за Путин а руските *** се въртят на шиш как да кажат, че понижението на цените е вредно щото .........е вредно за кончинката.
29
1
 
10
 
! Отговори
РККА преди 5 години
САЩ имат най големия държавен резерв на суров петрол в света 700 млн.барела /разбирайте на склад /след санкциите срещу ИРАН и предвид изборите в началото на месеца за да не им поскъпне предизборно на краварчетата горивото се наложи да развържат този резерв и сега ударно го възстановяват.Нали се сещате че немат файда да купуват скъпо и за да се им клекнат арабчетата в цената им врътнаха онова убийство в Турция и сега ги клатят по домова книга..
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ- ВЕЛИКИЯ! БОГ ДА ПАЗИ ТРЪМП И АМЕРИКА!
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че понижи цените на горивата в САЩ.Ако цените на петрола падат обаче губи Русия, това е реално единственото, което изнася.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ може да са евтин горивата, но в четвъртия райх(ЕС) са бая високи.
25
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На тия времена,ако не се похвалиш сам,няма кой да те похвали.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп определено знае какво трябва да се възроди САЩ. Дали ще успее, ще видим. Вторачени в петрола, се пропуска битката за възстановяване на статуса на производствения капитал, за сметка на финансовия. Видяхме какви дивотии натвориха последните 50г. финансистите. Ако успее, в света ще има мир, сравнително. Ако ли не, чака ни нова световна. За момента, определени държави си плетат бъдещето по втория сценарии. Така че стискаме палци за Тръмп, щото иначе, прогнозното поле за битка ще е Европа.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ме е яд, че колата ми не върви с петрол, а си взех неква на бенз от Боци
22
10
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
И кое му е толкоз великото?! Рейгън поне сгромоляса СССР,обединявайки цяла Европа и светът срещу Съветите - а Дончо?! Едно корейче на възраст негово внуче го прави на луд а той тръгнал да се хвали че свалил Брента с десет стинки...Ей,големи сме балъци...
21
1
 
11
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Трамп е добър търговец, няма две мнения. Да, скандален е, но икономиката им върви много добре, откакто е на власт. Останалият свят не разбира, че трябва бойкот на системата, вместо да трупат долари. Играта им е проста. Печатат доларите, купуват ти ресурсите, после пак си ги взимат срещу техни ДЦК. Трябва пълен отказ от системата и връщане към златото и среброто. Иначе ще ни издят безкрай.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18А за потока на г***за по средата, благодари на Путин !
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някой русофил да обясни, защо като Русия е с най-голям добив на петрол, а Президент Т определя цената му."На тебе трябва да ти се обясняват много неща- от това защо Земята се върти до какви са тези странни светлинки в нощното небе. На първо място по добив на петрол са САЩ с 11 300 000 барела на ден. На второ е Русия с 11 200 000 барела на ден. На трето е С.Арабия с 10 460 000 барела на ден. Когато първия и третия си чешат взаимно гръбчетата, втория остава малцинство.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За петрола надолу - мерси ТЗа бензина нагоре - мерси Б
17
0
 
13
 
! Отговори
пецата преди 5 години
днес цената на бензина в САЩ Orlando , FL , 1 gallon - 3,785 литра = 2.16$ , жалко че не мога да постна снимка с касовата бележка