САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела

Това ще стане въпреки отказа на президента Мадуро
150
САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: Reuters

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви, че САЩ планират да изпратят хуманитарна помощ за венецуелския народ въпреки отказа на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Болтън направи изявлението след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще пренебрегне забраната на правителството на Мадуро и ще приеме конвои с лекарства във Венецуела с помощта на съседни държави.

Болтън написа в Туитър: "В изпълнение на молбата на временния президент Хуан Гуайдо и след консултации с негови служители, САЩ ще мобилизират и транспортират хуманитарна помощ - медикаменти, хирургически материали и хранителни стоки за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя".

Венецуелски емигранти, избягали в САЩ, казаха на вицепрезидента Майк Пенс, че е дошъл моментът за интервенция за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в църква в Маями, заяви, че Вашингтон работи за мирен преход с оглед Гуайдо да дойде на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да действа, за да отслаби Мадуро.

"Сега не е време за диалог. Време е да се сложи край на режима на Мадуро", каза вицепрезидентът. Думите му предизвикаха аплодисментите на венецуелските емигранти.

Същевременно пък президентът на Боливия Ево Моралес съобщи, че се е срещнал с Мадуро и е изразил подкрепата си, предаде ТАСС.

"Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в пълната си подкрепа пред лицето на опитите за държавен преврат и военна намеса от империята, която се опитва да да заграби венецуелските богатства", написа той в Туитър.

Според боливийската държавна информационна агенция срещата се е състояла на международното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре разбра, какво написах. Не се прави на умен червена буза :) САЩ са мн по умни от тебе , за да знаят какво правят. Всяко действие на този свят си има логика. Не разбрах, защо ти искат виза За русиияя.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана със Северна Корея, нали американците заплаши ха да ги унищожат за 3 дни, после Тръмп го удари на молби.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До (*_*) 38За подаръците на Данайците сме чували....
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 43Миг-25 е много по-добър от F-16 и сърбите получават подарък 20 бройки, а ние васалите се ръсим 2 милиарда за 8 стари F-16.
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма как да ти дадат виза, като те виждат какъв червенопипер си. Като поизмретее и това ще е факт."А САЩ защо искат визи за българи. САЩ има договор с ЕС за безвизов режим с ЕС, а България нали е член пълноправен член на ЕС, или? САЩ защо не спазват договора и открито се подиграват с България. И защо САЩ искат част от населението на България да измре за да дават визи - с какво ще помогне смъpтта на българите за издаване на визи? И как познават кой е "червенопипер" - САЩ следят ли българите?
47
3
 
4
 
! Отговори
до Винету преди 5 години
само че новия айфон е мейд ин чайна който събира удобно инфо от гугъл за нуждите на чайна интелиджънс, ундерсанд.
46
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МАДУРО Е БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ А НЕ ПРЕЗИДЕНТА НА ВЕНЕЦУЕЛА!
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц лъжите се леят тук като на къци вицовете. На Сърбия Миговете са стари и НЯМА нищо общо с новия Ф16 ! Трябва да си доста неграмотен в тая сфера , че да заявиш подобно нещо. Ф16 е с 5то поколение оборудване ..Такова няма даже и в новите самолети на путии.
44
3
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
и ти си поредния идеалист дърдирко. Не са МиГ 25 а 29. Миг 25 е съвсем друга бира самолет за съвсем други задачи, а и си е стара бангия. Та на въпроса сърбите намазаха 29 ки но с по убавите двигатели от нашите.
43
4
 
10
 
! Отговори
до Базаджия преди 5 години
защо ръсиш тъпизми бе. Няма нито една база на НАТО в Бг. Вдичко е на принципа българо американско военно сътрудничество. Ттерена наш изграждането от САЩ. Никакви френски и немски войски няма, всичко е янки и се ротират. Нарочно е избрана тази схема за да не могат руснаците да претендурат че има база на САЩ . Като си невеж недей бълва плява.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия подари на Сърбия 25 изтребителя Миг-25 от поколението на F-16 които са равностойни, дори в по много показатели по-добри от американските, а САЩ принудиха васалното правителство на България да плаща 2 милиарда за самолети остаряла технология от виетнамсктат война които за нищо няма да послужат и ще бъдат свалени веднага при един военен конфликт.
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да ти дадат виза, като те виждат какъв червенопипер си. Като поизмретее и това ще е факт. А да те питам, защо Русия ти иска виза ? Нали така и такаа...светло бъдеще :)
40
3
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Империята на злото ... написа Ево Моралес в Туитър, от новия си айфон Х, после отвори Макбук Про и си провери пощата в Гугъл.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Точно така САЩ помогнаха за падането на източния блок. За това милиони Българи са им признателни и останалите ***, като тебе е въпрос да влезете в дупката"Благодаря за хубавите думи. А САЩ нали имат договор с ЕС за безвизов режим. Ние като признателни българи го спазваме и ги пускаме да влизат като че ли им е бащиния, а те не го спазват за България. Открито се подиграват и плюят в лицето на милиони признателни българи, а милионите признателни българи само се гушат и плахо се усмихват.
38
12
 
3
 
! Отговори
Базаджия преди 5 години
До Анонимен 37Не се ли научихте кривоустите клепачи ,че американски бази в България НЯМА!Базите са НАТО-вски. Там пребивават български (те са най-много), немски , френски и т.н. войски. Освен това са най-добре оборудваните военни бази в България.Разликата с Бондстийл и Рамщайн е огромна - там чужд гражданин не може да припари.
37
14
 
3
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
САЩ изпращат помощ , русия краде злато.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ плащата 1.5 милиарда долара наем на Германия за военно-въздушната база Раммщайн, а в България са се разпололожили без да плащат никакъв наем. Не стига това, ами всяка година изнасят от България злато за повече от 1 милиард чрез подставената си канадска фирма Дънди Прешъс като плащат някакви смешни 1-2% комисионнана държавата.
35
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генералите са на страната на комуниста, но обикновените войници не са на негова страна. Семействата им гладуват.Така, че този има само проформа армия зад гърба си.
34
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Точно така САЩ помогнаха за падането на източния блок. За това милиони Българи са им признателни и останалите ***, като тебе е въпрос да влезете в дупката. И ще приключи тая черна страница от нашата история.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са най-големият проузводител на нефт в света и изнасят много повече от Венецуела, а в същото време 42 милиона американци(много повече от цялото население на Венецуела) гладуват и живеят само благодарение на купоните за храна - food stamps - които правителството отпуска на гладуващите американци за да не тръгнат да мародерстват и стрелят по улиците. САЩ по добре да си решават проблемите с глада в собсвената си страна, Венецуела ще се оправи и сама.