САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела

Това ще стане въпреки отказа на президента Мадуро
150
САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: Reuters

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви, че САЩ планират да изпратят хуманитарна помощ за венецуелския народ въпреки отказа на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Болтън направи изявлението след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще пренебрегне забраната на правителството на Мадуро и ще приеме конвои с лекарства във Венецуела с помощта на съседни държави.

Болтън написа в Туитър: "В изпълнение на молбата на временния президент Хуан Гуайдо и след консултации с негови служители, САЩ ще мобилизират и транспортират хуманитарна помощ - медикаменти, хирургически материали и хранителни стоки за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя".

Венецуелски емигранти, избягали в САЩ, казаха на вицепрезидента Майк Пенс, че е дошъл моментът за интервенция за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в църква в Маями, заяви, че Вашингтон работи за мирен преход с оглед Гуайдо да дойде на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да действа, за да отслаби Мадуро.

"Сега не е време за диалог. Време е да се сложи край на режима на Мадуро", каза вицепрезидентът. Думите му предизвикаха аплодисментите на венецуелските емигранти.

Същевременно пък президентът на Боливия Ево Моралес съобщи, че се е срещнал с Мадуро и е изразил подкрепата си, предаде ТАСС.

"Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в пълната си подкрепа пред лицето на опитите за държавен преврат и военна намеса от империята, която се опитва да да заграби венецуелските богатства", написа той в Туитър.

Според боливийската държавна информационна агенция срещата се е състояла на международното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F-22 e като детско самолетче в сравнение съв Су-35. На пилота на F-22 дори и памперси мяма да му трябват - ще бъде свален още преди да разбера какво става.
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и руските космически ракети са стари и какво? Правят им подобрения и толкова. Летят си. Същото важи и за F-16.
70
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те още не са произведени тези F-16, как така ще са стари? Отделно F-16 не смогват с поръчките. Шведите проглушиха ушите на всички с техните Грипини и ги рекламират, рекламират.То ако нямаше търсене на F-16 нямаше всеки да хвали. А шведите сами си хвалят самолетите.
69
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су35 може да направи на кюфте пилота си докато пада :)) Друго няма какво да направи тая тежка ламарина , без системи за адекватен въздушен бой. За ф22 това ще е детска игра.
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСУ-35 прави F-22 на кюфте, какво остава за F-16.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, айде, технологии от преди 50 години, от виетнамската война, закърпили им нов радар и го кръстили Block 70 интегрирана система - смех. И децата разбаха, че F-16 не струват и няма да послужат за нищо, само ще дадем 2 милиарда на американците.
66
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти даже не знаеш, какво е СУ :) СУ и 300 да е няма шанс срещу ф16, Ф22, ф35 даже не е за спаменаване. КаТо се правиш на умен поне прочети кой самолет за какво се използва :)
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Ун заяви, че е доволен от последното писмо на неговия колега Доналд Тръмп което е получил по официалната дипломатическа поща.
64
0
 
14
 
! Отговори
Пъзел преди 5 години
Ако и след това не спечели техния президент ще изпратят и военна "помощ"
63
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Целият свят хвърчи с Ф16 само ти обясняваш"Само един Су-35 ще помели за минути жалките 8 бройки F-16. Ще ги свали с ракети въздух-въздух още преди да са го засекли да да са разбрали че е наблизо - може да следи автоматично до 18 движещи се цели в радиус от 400 км.
62
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57Тъпо по-добре интегрирана нова система + нов корпус и двигатели . Отколкото втора ръка миг25 29 на 40 год. Ако искат да направят един спаринг и да цопнат като СУ в Турция :)) Което изобщо не е забелязало идването на Ф16 понеже в "ъпгреднат телевизор " :)
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е взел помощ от сащ после дълбоко съжалява и остава длъжник завинаги. Няма такова нещо като сащ и помощи има само интереси.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизма пада навсякъде. Защото не струва.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Много добре разбра, какво написах. Не се прави на умен червена буза :) САЩ са мн по умни от тебе , за да знаят какво правят. Всяко действие на този свят си има логика."Благодаря за хубавите думи и изящния стил на изразяване. Но не мога да разбера каква логика има в това САЩ да сключат договор за безвизов режим с ЕС, и България като пълноправен член на ЕС го спазва и отмени визите за САЩ, докато САЩ не го спазват, логично ли е САЩ да ме спазват договорите които са подписали?
58
2
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
абе чук, не разбрали не е миг 25 а 29 бе....ужас що за девил си
57
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано там комунистите ги убият като в Румъния и тръгнат да се оправят, а не като в България да има "мирен преход" и още 30 г. червените да унищожават страната.
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 1Стига ни занимава с твойте глупости. Хитлер натъпа ВВС на Сталин ...А ти си тръгнал да ги мериш със САЩ . Ти малоумненн ли си. Целият свят хвърчи с Ф16 само ти обясняваш , колко бил Добър некъв барутник миг25.Даже няма да разбереш, кога Ф16 ще е теб и ще захапеш ракетата.
55
3
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 5 години
ще ти дам пример какво е пето поколение Ф16. Това е все едно на 32 инча лед телевизор самсунг, да му сложиш вдички смарт екстри ама квото се сетиш в тази насока. Обаче.....!!!! Матрицата тоест това което напрактика ти прави картината да гледаш е същата. Изгори ли матрицата, както се казва да ти се.ра на смарт телевизора....става скрап щото ремонта е безмислен.....схвана ли какво е Ф 16 блок .....който и да е
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николас Мадypo:"Реших да скъсам дипломатическите и политическите отношения с империалистичното правителство на САЩ. Вън! Да си ходят от Венецуела, тук имаме достойнство"Бойко Борисов:"Дано началниците се разберат и решат, ние ще направим това което решат началниците"
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ вече са само една второстепенна регионална сила. От всякъде ги изгониха - Сирия, Афтанистан, Крим, сега и от Венецуела.