7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията

Приемните му родители го заровили в "ковчег от сняг"
9 фев 2019 13:45, Нели Христова
102
7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията
Снимки: Андреа Евърът

Близо година след като седемгодишният Итън е откаран в болница и обявен за мъртъв заради измръзване, полицията в Уисконсин най-накрая получи отговори на въпроса какво се е случило с момчето.

Итън Хаусшълц живеел със своите приемни родители Тимъти и Тина и техния 15-годишен син. Но далеч нямал щастливо детство. Той бил принуждаван от настойниците си да научава цитати от библията, но не винаги успявал. Когато се провалял, го очаквало сериозно наказание.

Според доклада на полицията, Тимъти карал детето поне два часа на ден да носи прът, три пъти по-тежък от момченцето и оставял 15-годишния си син да го наблюдава. Той от своя страна "помагал“ на Итън като постоянно го ръчкал в ребрата, ритал го и му удрял шамари.

В един друг случай, тийнейджърът блъснал детето в кална локва, натикал лицето му вътре, поставил тежкия прът отгоре му и го ритал 100 пъти.

По време на едно от последните наказания, седемгодишното дете така и не успяло да си спомни 13 цитата от Библията, за това баща му наредил то да бъде наказано по още по-жесток начин – да бъде заровено в "малък ковчег в снега".

Осъзнали грешката си, Тимъти и Тина го отвели в болница, а лекарите се опитали да спасят живота му, ала било твърде късно. Според аутопсията обаче, не само хипотермията била причина за смъртта на детето. То имало още фрактура на главата, корема, гърдите и счупено ребро.

В болницата пристигнала и биологичната майка на Итън – Андреа Евърът. 

"Когато отидох там, температурата му беше 23 градуса. Нямаше пулс. Опитваха се да го спасят близо 5 часа. Но нямаше пулс. Нямаше мозъчна активност", разказва тя.

Тимъти  Хаусшълц, приемният баща на Итън, е обвинен в убийство, а съпругата му Тина в това, че не е успяла да предотврати смъртта на детето. С обвинение пред съда ще застане и техният 15-годишен син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Сега ще обясняват на американския бай-Ставри, който е 200-килограмово негро - кой цитат от кое евангелие е..
49
1
 
24
 
! Отговори
+ преди 5 години
Затова и руснаците вкарват таквиз от свителите на Йова,а тук ореваха форума. Пълно е тук с шизофриници.
48
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На запад са най -големите религиозни фанатици ,както и развратници!В древноста млад монах след години труд успява да научи Библията наизуст/предполагам Новия завет/ и за този свой труд се похвалил на един стар монах!Старецът му отвърнал-" Ти се напълни с думи"
47
6
 
12
 
! Отговори
До Ха ха преди 5 години
Един дол дренки сте всички ама хайде...
46
10
 
31
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
До МюсюлманинТази религия е гнила в основата си, какво да очакваш от християни..---Присмял се хърбел на щърбел .Че вие сте по-зле и от християните .Ама какво може да се очаква от религия създадена по християнски образец . Покровителя на Мохамед и най могъщ ангел напътствал пророка в писането на свещенната книга - корана с казва Джибрил и е всъщност Гавраил . Архангел и доверен пратеник на самия Господ Бог . Четете си свещенната книга , не чакайте ходжите да ви я тълкуват както си искат .
45
0
 
34
 
! Отговори
лично мнение преди 5 години
Доживотен затвор за тия. Да пребият дете и докато е още живо да го затворят в ковчег.Също мисля,че вина имат и социалните.Само като я погледнах на снимката, тая ,,майка'' със странно остриганата коса, си личи,че не е наред.Има нещо в погледа й,което показва,че е с лабилна психика. Личи й някак. За мъжа няма снимка,за да ви кажа дали може или не да излъже социалните,че е нормален.
44
2
 
23
 
! Отговори
горкото пиле преди 5 години
хитлер със свещ е търсел такива вярващи
43
23
 
22
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Толерастка пропаганда срещу Библията и Християните.
42
14
 
42
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
В 21 век да си религиозен в зряла възраст е признак на тотална умствена деградация
41
9
 
5
 
! Отговори
Спиридон преди 5 години
Особености на ислямската културанека бъдем толерантни
40
4
 
27
 
! Отговори
Едно мнение... преди 5 години
Една позната психоложка ми е разказвала как през 90те години в България с навлизането на протестантските деноминации кабинетът й е бил пълен с превъзбудени хора, които виждали навсякъде Бог. Изключителна манипулация прилагат върху хора с по-лабилна психика, като тези герои от статията.
39
5
 
21
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Всички религии са еднакво *** през 21-ви век.
38
8
 
19
 
! Отговори
тия са психо набожни преди 5 години
Малее, добре,че не ги познавам тия ,,набожни". Щях да кажа,че не вярвам в Бог и щяха да ме изгорят като вещица. В България ми е интересно някой чел ли е Библията освен патриарха??? Какво остава някой да помни пасажи. Е знам за Мария Магдалена, за Лазар и чудесата на Иисус,който нахранил хората с 2 риби и 2 хляба и че превърнал водата във вино.Как в Йерусалим едната седмица бил посрещнат с радост,а на другата на кръстта предаден от Юда. Е,ако имаше Бог,защо не е спасил собствения си син???
37
20
 
7
 
! Отговори
Nurayus преди 5 години
Библиятя има цитат кадето Бог повелява да бъде убито, всяко не покорно и непослушно дете и тинейджър
36
13
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАНАТИЦИ СА ЕДНАТА КРАЙНОСТ ДРУГАТА СА ПЪЛНИТЕ АТЕИСТИ ! И ОТ ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВАТ БЕЗУМНИ ЗВЕРСТВА!ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ФАНАТИЦИТЕ И ПУТИН АТЕИСТА!
35
8
 
29
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 5 години
При протестантите и всички останали секти, включително ислям, юдаизъм и сциентология, е така.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕбългаринА кога мюсюлманско общесто ще осъди такава постъпка?И те си имат едни "ценности", но винаги религията им е на първо място. Те просто нямат нищо дуго за критерий.
33
3
 
34
 
! Отговори
До мюсюлманин преди 5 години
Пиле, я кажи нещо за Мохамед и страстната му любов с 6-годишната Аиша!
32
1
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Това е "любовта" на приемния родител, който взема да гледа деца заради пари. Няма нищо по-хубаво от истинските родители, дори и да те шамаросват понякога с възпитателна цел, те винаги ще те обичат и ще направят всичко за теб. Опитват се да разбият българското семейство с тези прости закони, които приемат за децата и т.н. простотии.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
vsqko stado ima myrscha no zapadnoto cqloto e myrscha