7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията

Приемните му родители го заровили в "ковчег от сняг"
9 фев 2019 13:45, Нели Христова
102
7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията
Снимки: Андреа Евърът

Близо година след като седемгодишният Итън е откаран в болница и обявен за мъртъв заради измръзване, полицията в Уисконсин най-накрая получи отговори на въпроса какво се е случило с момчето.

Итън Хаусшълц живеел със своите приемни родители Тимъти и Тина и техния 15-годишен син. Но далеч нямал щастливо детство. Той бил принуждаван от настойниците си да научава цитати от библията, но не винаги успявал. Когато се провалял, го очаквало сериозно наказание.

Според доклада на полицията, Тимъти карал детето поне два часа на ден да носи прът, три пъти по-тежък от момченцето и оставял 15-годишния си син да го наблюдава. Той от своя страна "помагал“ на Итън като постоянно го ръчкал в ребрата, ритал го и му удрял шамари.

В един друг случай, тийнейджърът блъснал детето в кална локва, натикал лицето му вътре, поставил тежкия прът отгоре му и го ритал 100 пъти.

По време на едно от последните наказания, седемгодишното дете така и не успяло да си спомни 13 цитата от Библията, за това баща му наредил то да бъде наказано по още по-жесток начин – да бъде заровено в "малък ковчег в снега".

Осъзнали грешката си, Тимъти и Тина го отвели в болница, а лекарите се опитали да спасят живота му, ала било твърде късно. Според аутопсията обаче, не само хипотермията била причина за смъртта на детето. То имало още фрактура на главата, корема, гърдите и счупено ребро.

В болницата пристигнала и биологичната майка на Итън – Андреа Евърът. 

"Когато отидох там, температурата му беше 23 градуса. Нямаше пулс. Опитваха се да го спасят близо 5 часа. Но нямаше пулс. Нямаше мозъчна активност", разказва тя.

Тимъти  Хаусшълц, приемният баща на Итън, е обвинен в убийство, а съпругата му Тина в това, че не е успяла да предотврати смъртта на детето. С обвинение пред съда ще застане и техният 15-годишен син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
36
 
9
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 5 години
Тази религия е гнила в основата си, какво да очакваш от християни..
29
14
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Америка е Империята на Злото! Тук не става въпрос просто за религия, а за Америка!
28
5
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
"Браво" на "братята" американци.
27
4
 
29
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А някаква реакция от самия Бог в името на който това се е случило ? Никаква, както винаги . Каквато беше и когато малки деца са били ****силвани от свещенници пед*офили или когато момичета са били държани като се*к*сробини. Е, църквата се извини , ама то едно "извинявай дето ва таковахме" е по-скоро подигравка отколкото някаква утеха за жертвите .Исляма е на същото положение . Там дори това е включено в религиозната доктрина . Тоест, те дори и няма за какво да се извиняват .
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народонаселението изтрещява тотално и повсеместно. Всеки башка го пере сачмата...
25
4
 
32
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Имах един преподавател по психология който в не формални разговори в кафето беше категоричен, че религиозността е патология на психическо отклонение и важи за всички религиозни независимо от религията която изповядват. Лошото е, че понякога това води до масови психози и преследване на хора които не са вярващи, като отношението към тях е по лошо от това към вярващите от противниковата деноминация. В основата на всичко това стой монотеизма, еманация на егоизма. Психиатрите и психолозите са наясно.
24
4
 
27
 
! Отговори
varg преди 5 години
Типично за любимата ви америка престъпление.
23
6
 
26
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Религията винаги е била за контрол на масите и прикриване на извратените желания на заклетите и последователи. Всяка религия и нейните последователи, трябва да бъдат изкоренени.
22
10
 
13
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Не ми е ясно тия приемни родители като са ги подбирали, толкова ли не са забелязали, че са изперкали. А детето не го ли проследяват известен период след осиновяването му, за да го питат как се чувства и как живее в новата среда?...............Чудесно! Гледам и доста плюсове си събрал! Много разумни ставате, като някоя лоша новина е свързана с вашата религия, но дали щяхте да сте толкова разумни, ако новината беше свързана Корана или със затворени очи щяхте да плюете по всички мюсюлмани?
21
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е измислена от Евреите. За да се направят на божи избраници каквито не са измислят приказката от 1001 нощ. Този родил онзи пък онзи родил трети пък непорочни зачатия, пак раждане на божи син от простосмъртна, па баща му дърводелец па се родил в яслите при магарето пък възкресявал мъртви, лекувал слепи и сакати пък накрая го разпънали на кръста щото видите ли така поискал Бог отец да умре сина му че да възкръсне. Кои ли вярват на Еврейската приказка. Сигурно са много умни като пънове.
20
5
 
23
 
! Отговори
До Исмаил преди 5 години
Говори за католиците! Плюс това пророкът Мохамед се е оженил за Аиша на 6 г. и като е станала на 9 г. , й е направил дете.
19
16
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 5 години
Аз затова станах мюсюлманин. БПЦ е против това за детското насилие. Та нали техните колеги са изнасилвали деца..
18
2
 
16
 
! Отговори
бла,бла преди 5 години
До 18. Няма, защото са единични случай, докато вашите си взривяват децата, че и ги продават. Не се прави на ни лук мирисал, мюсли. И дори ти и твоите съседи и приятели да са нормални хора, мюслитата след Йстанбул надолу никак не са. Главорези, биещи жените си и обличащи ги като пингвини. Насилници и терористи. А тези са просто някакви ***, има ги и такива "християни".
17
0
 
18
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Не само убийството. То вероятно е било така мечтаното избавление от жертвата. Систематичните мъчения и тормозът е това, което е превърнало живота на невинното дете в истински ад на земята. "Хуманната" екзекуция с газ би било малко наказание за това. Вечни мъки в ада изглежда малко по-приемливо.
16
11
 
10
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
А коя е религията за един приятел питам?При мирната религия е така!Интересно, защо няма този път такива коментари?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези сигурно са били против училищната постановка за Дарвин от предната статия.
14
16
 
15
 
! Отговори
Мразя и обичам преди 5 години
Престанете! Не виждате ли, че хората са си прецакани, религията няма нищо общо
13
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, не забравяйте, че ми се даде да говоря горделиво и богохулно!
12
20
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
яяя ама тя християнската вяра била по миролюбива добронамерена и човечна от исляма?
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж Бог е любов?!