Мадуро определи речта на Тръмп: "Почти в нацистки стил"!

Куба също против военна интервенция във Венецуела
19 фев 2019 08:39, Петя Славова
56
Мадуро определи речта на Тръмп: "Почти в нацистки стил"!
Снимка: БТА

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на американския си колега Доналд Тръмп за неговото отстраняване от власт, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, излъчено по държавната телевизия на Венецуела, Мадуро каза, че речта, която Тръмп произнесе в Маями пред венецуелски имигранти, е била "почти в нацистки стил".

Венецуелският президент разкритикува остро американския си колега за призивите му към военните да подкрепят признатия от САЩ за президент на страната опозиционен лидер Хуан Гуайдо.

"Кой е командващият на въоръжените сили (на Венецуела), Доналд Тръмп от Маями?", попита Мадуро. Той обвини САЩ, че "си мислят, че са собствениците на (Венецуела)".

Във Венецуела утре ще пристигнат 300 тона лекарства хуманитарна помощ от Русия, обяви Мадуро, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Агенцията отбелязва, че миналата седмица във Венецуела са били докарани над 60 контейнера с 933 тона медикаменти от чужбина. Значителна част от тези лекарства са били изпратени от Китай, а също и от Куба.
Мадуро заяви още, че е необходимо Венецуела да произвежда сама оръжия.

От 2006 г., на фона на влошаването на отношенията със САЩ, Русия стана най-големият доставчик на оръжие за Венецуела, отбелязва ТАСС. Мадуро призова венецуелските учени да осигурят независимост на страната от американските технологии.

В същото време Куба се обяви срещу каквато и да било военна интервенция във Венецуела, предаде Франс прес. Кубинският министър на външните работи Бруно Родригес събра целия дипломатически корпус в страната - общо 108 посланици и други ръководители на мисии - за да предаде посланието, предаде БТА.

От името на правителството на Куба той отправи призив за мир и предотвратяване на военна намеса на САЩ във Венецуела.

Миналата седмица Куба съобщи за американско военно присъствие в Карибския регион с цел "агресия" срещу Венецуела, "маскирана като хуманитарна интервенция", припомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че комунистическа Куба е най-близкият съюзник на социалистическото правителство във Венецуела.

От началото на този век Венецуела доставя на Куба петрол на преференциални цени, както и икономическа помощ. Загубата на венецуелския петрол би отслабило още повече кубинската икономика, отбелязва Франс прес.

Куба на свой ред е изпратила във Венецуела хиляди лекари, спортни треньори и военни съветници. Според експерти кубинци заемат висши офицерски постове във венецуелските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
33
 
! Отговори
СС преди 5 години
Иска хуманитарна помощ, а изнася парички с милиони в Инвестбанк?! Тарикат е този Мадурко! :) :)
48
3
 
34
 
! Отговори
Додо преди 5 години
И Гуайдо и Мадуро слугуват на Луцифер! Огън да си изгори и двамата!
47
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До: 49, Доклад ОИСРПрага на бедност в САЩ е над средната класа в Русия, за твое сведение.А за руското здравеопазване не ми говори. Нито на някой руснак. Почват да плачат като чуят само.
46
2
 
41
 
! Отговори
До: 49, Доклад ОИСР преди 5 години
Фондация "Бертелсман":От 31 страни, САЩ са на 27 място по бедност сред деца и възрастни, неравенство в доходи, здравеопазване. (след САЩ са само:Чили, Мексико, Турция).На 29 място по отношение на бедност като цяло, на 28 - бедност сред деца.Според изследване на Колумбийският университет 42% от децата в САЩ живеят в семейства с ниски доходи половината от тях под прага на бедността.Бюрото по преброяване САЩ установява че 46 милиона американци са под прага на бедността и липса на Здравеопазв
45
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ООНА пък аз си мислех че най-срамното петно в историята на България е когато ръководството на БКП начело с Тодор Живков изпращат предложение до Политбюро България да бъде приета като 16-та република в СССР. Но според теб това не е е петно, това е повод за гордост.
44
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛекарстваНо Мадуро казва че тези триста тона са платени от Венецуела. Това ли е "хуманитарна помощ" по руски?ХахахахаСигурно не са им взели скъпо. Русия е на едно от първите места по детска смъртност и в Топ 20 по заболеваемост от Туберкулоза. Пратили са им *** от дъб и цвят лайкучка дето в Русия минават за лекарства.
43
2
 
46
 
! Отговори
ООН преди 5 години
Но най-срамното петно във външната политика на България, е когато 2003 в ООН е сред 4-те държави САЩ, Британия, Испания - които подкрепят войната в Ирак.Милиони протестиращи от 6 до 30 милиона против войната в Ирак, в Рим протестиращите са 3 милиона и влизат в рекордите на Гинес,в Лондон над един милион, в над 800 града по света, включително и в САЩ стотици хиляди Ню Йорк.В БГ имаше ли протести, по -вероятно - НЕ?
42
3
 
45
 
! Отговори
Лекарства преди 5 години
Лекарства триста тона пристигат и от Русия.А САЩ замразяват сметки за получаване на лекарства.Назначава незаконни превратаджии обучени в САЩ, предизвикват гражданска война - въоръжават групировки, но не им пука, че в Афганистан, Ирак, Сирия хората нямат жилища, достъп до вода, храна и убити над един милион - получаващи по-малко от долар на ден!Не знам след Шоков. Доктрина, операция Шок и Ужас - Ирак, дали има нормален човек, който да вярва на САЩ.БГ беше една от4-те д-ви в ООН за война Ирак.
41
3
 
51
 
! Отговори
До ДРТ ПРЧ преди 5 години
Колко удобно САЩ създават хуманитарни кризи, окупират ресурсите - нефт, злато, газ и др. Унищожават инфраструктура и паметници на ЮНЕСКО, прекъсват ток, вода, храна Ирак.Усвояват милиарди и хвърлят няколко милиона с ГМО полуизгнила царевица и оръжия."демократично и благородно"?Ирак, Сирия, Афганистан - апетити за газопроводи, нефт, и литий, макови насаждения.САЩ забравят в какво състояние са Афганистан, Сирия, Ирак - удобно нали?Хората не искат, те си пращат гнилата царевица.
40
3
 
52
 
! Отговори
До Дрт ПРЧ преди 5 години
Вие цитирате Африка и ЛА,хуманитарни кризи, малко факти?1983 Кубински лекари помагат в Никарагуа.Ангола - кубунски лекари, Еквадор - кубински лекари, Аржентина - кубински лекари.Бразилия - Дилма Русев чрез СЗО получава помощ от кубински лекари в бедните квартали.СЗО моли куб. лекари да помогнат в З. Африка (eбо$ла).Кубинските лекари успяват, не знаеш че получиха награда от СЗО и ООН!Най-малко хум. помощи като % са САЩ, след Дания, Норвегия и др.САЩ са първи по създаване на Хум.Кризи
39
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42 Ти за тези протести от медията ли знаеш? Или си бил там и си потестирал и ти?Аре малко напрегни това над раменете дето имаш, вместо да се промиваш с "истинска медийна информация"
38
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията победител в изборите е не този, който има най-много гласове, а този, когото назначи САЩ или този, чиито платени поддръжници са най-кресливи.
37
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е пак не са били честни изборите.Народа и до днес протестира във Венецуела. И кой го подкрепя този диктатор? Китай - еднопартийна диктатура, Путин - КГБ-ист, Ердоган - ислямист вкарващ в затвора всеки, който каже и дума срещу него.
36
1
 
45
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Цитат от уикипедиятаНа изборите от 14 април 2013 г. Николас Мадуро изпреварва съперника си Енрике Каприлес Радонски с 1,5%, но последният не признава изборните резултати.На извънредните избори на 20 май 2018 г. Николас Мадуро е преизбран на поста глава на Венецуела за периода 2019 2025 години, като получава 67,8% от гласовете.*Това ли са твоите 99,98% от гласовете?
35
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нищо ще покрещите, ще покрещите комунистите пък ще ви мине. Като я няма розовата армия зад гърба ви вас ви е страх.
34
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избраният "от народа" с 99,98 % от гласовете...
33
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогарете както след 1944 г. искат само да се скандират партийни лозунги.Промили са ви мозъците яко. Вече не е 1944 г., всички ви знаят що за стока сте и никой не ви вярва. А тоя институт за *** дето сте го създали е напълно безполезен. На избори винаги губите. Нета не е реалният живот. Само с изкуствени коментари и изкуствени плюсове и минуси не става.И след някоя и друга година и това ще отмине. И комунизма ще изчезне завинаги.И всички мумии ще ги погребат,дето миришат на комунизъм-смърт
32
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация по краварски - избраният от народа президент е нелегитимен, а легитимен е президент назначен от САЩ.
31
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро казва че духът на Уго Чавес го е благословил за президент като една сутрин се е появил като малко птиче и направило три кръга около главата му.Защо го занимават с избори и незнам си още какво? Да го оставят да си управлява човека както си знае и както духът на Уго Чавес му казва.
30
2
 
48
 
! Отговори
SS преди 5 години
Русия, Китай и Куба правят добре, че помагат. Но докато те, или Иран или Северна Корея не спретнат некоя базица в Куба, САЩ ше продължават да мътят водите около Америка. А при само една такава базица вече ще си имат собствен проблем, доста близък, направо интимно отзад, и така ще са подходящо ангажирани (това са го измислили още хората на Хрушчов)