Джеси Комбс загина в опит да счупи рекорд

През октомври 2013 г. тя подобрява рекорда за скорост при жените
29 авг 2019 09:45,
95
Джеси Комбс загина в опит да счупи рекорд
Снимка: Reuters

Известната американска автомобилна състезателка Джеси Комбс, наричана "най-бързата жена на четири колела", загина в катастрофа в орегонската пустиня, опитвайки се да подобри рекорда за скорост на реактивен автомобил на четири колела.

39-годишната Комбс е починала във вторник следобед, карайки състезателен автомобил в пустинята Алворда в щата Орегон, съобщиха местните власти.

Семейството й казва в изявление, че тя се е опитала да счупи абсолютния женски рекорд за скорост при придвижване по суша. Той е от 1976 г., когато Кити О'Нийл развива с реактивен автомобил с три колела скорост от 823 км/ч.

През октомври 2013 г. тя подобрява рекорда за скорост при жените, като достига 632 километра в час. През 2016 г. отбелязва нов - 769 км/ч., предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко ... колко в стигнала сега, преди да се блъсне?
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАДОРЯН И СИДНИ АВСТРАЛИЕЦА СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е отменял законте на физиологията и физиката. Докато това не се случи мъжете ще обират първите места във всичко. Включително и "жените в мъжко тяло". Които дефакто са си болни хора.
71
0
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
49, имаш сериозен проблем, потърси специалист...
70
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"нелепа" щеше да бъде,ако си вървеше кротко по тротоара и изведнъж от сградата се откъсне тежка циментова мазилка и я смачка.Тази е имала АМБИЦИЯ,със сигурност е осъзнавала РИСКА,но...меракът преди всичко....Както примерно не е нелепа смъртта на пилота,тръгнал да бомбандира мирни хора,но за късмет го отстреля ПВО-то..изобщо,фалшивите сълзи надъхват на вътрешното:..-"Ох,добре че не съм аз"..ще си го признаете ли?..Но честно,като се вгледате в себе си,в собствената си "значимост" и битие?
69
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасни сте! Една млада жена е загинала нелепо, а вие използвате смъртта и като повод да се заяждате за това кой бил по-по-най. Жалка картинка!
68
11
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН колоездача преди 4 години
Когато ми го спуска шосейния тъпкач, стигне ли 50 см. веднага почвам да натискам камбаните за да убия скоростта и болката. Чепповете са ужасни. Дупки, цепнатини, бабуни - не се спират, запълват всичко. Защо да се претрепя за нищо. Не се състезавам. Возят ме на кожения за кеф и кондиция. Важното е да навъртя повече сффирки. 36 мл. са над 800 калории. До Балчик и обратно съм изпил 3000, или съм поел 300 гр. мазно юнашко мляко.
67
3
 
9
 
! Отговори
Солджъров преди 4 години
Криворазбраната "еманципация"/освобождение подтиква едни жени да се стремят да стават мъже. Други жени се стремят да господстват над мъжа. Едва малцина жени използват пълноценно свободата си.
66
2
 
3
 
! Отговори
име преди 4 години
тези с егоманията за удоволствие да си умират.... нямаме особена нужда от тях ....
65
3
 
10
 
! Отговори
синоптик преди 4 години
Навремето, лукавият излъгал ***, че като яде от плода ще стане като боговете. Сега я лъже, че ше я прай мъж.
64
3
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Ако беше подобрила рекорда за най вкусни хамбургери , щеше да е жива.Грешно поприще.
63
10
 
10
 
! Отговори
Подлеца преди 4 години
Мъжът стои по високо от жената в йерархията
62
6
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
виждам че мълчиш,за това ПОСЛЕДНО от мен,защото темата е просто глупава:..НЯМА "трети пол"!!!!!!!!Погледни Природата:-В нея ВСИЧКИ ЖИВИ същества са "полово дефинирани"-на "мъжки" и "женски" ..Дърветата,рибите,тревите,цветята,..ВСИЧКИ!!..Е,верно че има ДВУПОЛОВИ "образци",които се срещат много рядко,но те съдържат в себе си ДВАТАТА ПОЛОВИ "елемента"-мъжкия и женския...Но за "трети пол",..."тъпата Природа" някакси не се е сетила....айде със здраве!
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно че Бийтълс пяха в една песен (Get back) преди точно 50г: "Sweet Loretta Martin thought she was a woman But she was another man"
60
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
понеже дежурния ефрейтор много бързо затри предния ми коментар,ще опитам пак,тоя път без да споменавам "Станбулската Конфекция"..И така:До Анониман,който написа:"До ГАДОРЯННе си прав.Мъжете и жените ще изчезнат.Само третополовите ще останат.Ама и те са хора все пак."..........Би ли дефинирал "понятието" "ТРЕТИ ПОЛ"?!..благодаря предварително!
59
1
 
10
 
! Отговори
Мъжки свят преди 4 години
В Клуба на анонимните патологични лъжци: Здравейте, аз съм Сашо и съм алкохолик. Не е вярно! Ти си Радослав и не си алкохолик.
58
3
 
3
 
! Отговори
До лесбоса преди 4 години
Така ли и как точно еволюцията работи срещу мъжете?
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви инвитроцентрове, еволюцията следва своя ход, нали много я обичаш еволюцията?! Но тя работи против мъжете. Защо си мислиш, че в тези центрове ще работят мъже? Много странно наистина. Като вашите художници рисуващи със смокинови листа *** и Адам в Рая, което е напълно необяснимо. Защо той не докосне смокиново листо до кожата си да види, че предизвика реакция подобно на копривата.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луди колкото щеш!
55
9
 
17
 
! Отговори
Др Врабчев, сексолог преди 4 години
Най-лошото е да си жена, пък да си мислиш че си мъж и да се правиш на такъв. Същото важи и за обратния вариант.