Джеси Комбс загина в опит да счупи рекорд

През октомври 2013 г. тя подобрява рекорда за скорост при жените
29 авг 2019 09:45,
95
Джеси Комбс загина в опит да счупи рекорд
Снимка: Reuters

Известната американска автомобилна състезателка Джеси Комбс, наричана "най-бързата жена на четири колела", загина в катастрофа в орегонската пустиня, опитвайки се да подобри рекорда за скорост на реактивен автомобил на четири колела.

39-годишната Комбс е починала във вторник следобед, карайки състезателен автомобил в пустинята Алворда в щата Орегон, съобщиха местните власти.

Семейството й казва в изявление, че тя се е опитала да счупи абсолютния женски рекорд за скорост при придвижване по суша. Той е от 1976 г., когато Кити О'Нийл развива с реактивен автомобил с три колела скорост от 823 км/ч.

През октомври 2013 г. тя подобрява рекорда за скорост при жените, като достига 632 километра в час. През 2016 г. отбелязва нов - 769 км/ч., предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
5
 
! Отговори
До лесбоса преди 4 години
Клонирането ви прави зависими от инвитро клиниките и тесен кръг от специалисти, които ако умрат означава край за феминисткото общество, защото няма как да се размножавате. Клонирането означава и край на половото размножаване, а от там и край на еволюцията. Амебите и хидрите също се размножават безполово.
53
6
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
До 49Защо ли не мога да се отърва от усещането че си една нечовешки озлобена жена. И то най-вече поради факта че си затворена в това проклето мъжко тяло което ненавиждаш и което така ужасно ти пречи. Но имам лоши новини за теб. Скоро няма да се отървеш защото си тук за да научиш нещо, да изкупиш грехове и ще си чакаш прераждането както всички останали.
52
5
 
3
 
! Отговори
До лесбоса преди 4 години
Вече съм ти обяснявал, че войни се водят за ресурси и територии. Имало е войни, дори когато са управлявали жени монарси.
51
12
 
5
 
! Отговори
До лесбоса преди 4 години
Годишно в България се извършват 100-120 убийства, като в 80-90% от случаите убийците са мъже. В същото време жените правят между 25000 -30 000 легални убийства (аборти) годишно. От 50-те години досега са направени 6 000 000 аборта. Кои са по-големите убийци?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До копи пейст + гугълединият рекорд е за реактивна кола
49
2
 
13
 
! Отговори
Борис Бойков преди 4 години
А от политическа партия ГЕРБ колко рекорди по крадене счупиха самооооо...... Никой никога не мож ги подобри.
48
11
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Еволюцията ще работи в посока на увеличаване на продължителността на живота. Клонингите ще са само физически еднакви, а в действителност всяка новородена ще е със собствен характер и собствена индивидуалност. След 5-6 поколения клонинги геномът им ще се изчисти от гените наследени от мъжете и ще се достигне практическо безсмъртие. Вашият ген носи само смърт, войни, грабеж, педофилия, изнасилвания, глад, инволюция, терор, насажда също и вашите дуалистични патриархални религии.
47
2
 
11
 
! Отговори
Щастлифт рекордьор преди 4 години
А Росен Плевнелиев взе разстоянието от Скалистите планини до Ирландските пасища за две секунди. Те това е бързина. Със същата скорост трепаше и Путин и затова изхвърча от президенството завинаги с бързината на бит ***.
46
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е какво,някои си избират начина,по който да напуснат тоя свят....така че място за "съболезнования" няма!Въпросната просто е намерила това,което е търсила.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Джеймс Кларк беше най-бързия овчар в Шотландия, но умря 1968 в хокенхайм.
44
2
 
12
 
! Отговори
ined преди 4 години
Значи доколкото го разбрах, правя си кола със 7 колела, регистрирам рекорда и дори да е 100 км/ч пак ще съм "Най-бързия мъж на 7 колела"
43
2
 
16
 
! Отговори
копи пейст + гугъл преди 4 години
Тази статия пак крадена, но по-интересното е ,че сякаш е сглобена от различно хора!Тази "медия" всеки ден копае дъното!"тя се е опитала да счупи абсолютния женски рекорд....с реактивен автомобил с три колела скорост от 823 км/ч.""През октомври 2013 г. тя подобрява рекорда за скорост при жените, като достига 632 километра в час"Явно 632 е повече от 823, или просто единия списвач, не е пшрочел какво е превеждал и крал другия!
42
1
 
9
 
! Отговори
Жалко за... преди 4 години
..жената, мир на душата й!
41
8
 
6
 
! Отговори
Ини преди 4 години
Ми ок като искат равенство, да идва утре да зида с мен и да кове кофражи.. Или ще има: аааа *** то мъжка работа.. На феминистките толкова им е крива теорията че им вярваме просто щото са жени.. И аз тъй на мокта и викам даааа праеа сииии, и у лево
40
4
 
4
 
! Отговори
ПЛ преди 4 години
До Анонимен 35Чудно ми е в статията, ако се разказваше за мъж, който се опитва да подобри рекорд, какъв щеше да ти е коментарът?
39
1
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"До Балчик и обратно 3000 , или 300 гр мазнини са изгорени."Ама ти нали уж беше в Сидней, Австралия. Какъв Балчик, какви 5 лева сега?
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше си седяла са готви и са гледа деца, щеше да в жива и здрава. Тръгнала да дига космически километри и са се прави на мъж пфффффф тцтцтцтц
37
2
 
10
 
! Отговори
анон преди 4 години
Много тъжно!... Светъл път на момичето!... :(
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАДОРЯННе си прав.Мъжете и жените ще изчезнат.Само третополовите ще останат.Ама и те са хора все пак.
35
1
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Не знам клониране млониране, но в нашия блок само момичета се раждат. Мъжете ще изчезнат след два милиона години. Но май направо цялото човечество ще изчезне вкупом много по рано. Тя природата ще ни заличи от лицето на Земята. С зашеметяваща лекота.