Как се промени традиционното американско семейство?

Представите се изменят драстчино през годините
30 дек 2019 12:22, Ния Христова
64
Как се промени традиционното американско семейство?
Снимка: Pixabay

През последното десетилетие представите за американското семейство се трансформираха напълно и традиционното семейство от типа "женени с деца" все по- рядко се среща, пише The Wall Street Journal, цитиран от  Bloomberg TV Bulgaria. Бракът вече не е сред приоритетите на младите хора, повечето живеят без да сключват брак. След като през 2015 г. Върховния съд в САЩ разреши на еднополовите двойки да сключват брак, процента на двойките сключили брак се е увеличил значително. В същото време, в много домакинства живеят няколко поколения.

Всички тези факти помагат за отдалечаването от традиционното семейство. В началото на 60-те години на миналия век две трети от децата са отгледани в семейства от женени двойки. Днешната ситуация е съвсем различна от тази в миналото и заради това бизнесът вече има различен подход.

Новото строителство се съобразява с разнообразните модели и се проектират жилища според тях.Производителите на потребителски продукти също коригират размерите на опаковките и въвеждат различните семейни типове в рекламите.

Някой от най- важните промени включват:

Бракът играе все по-малка роля

Все по- малко женени двойки отглеждат заедно децата си. През 2017 г. един от четири родители, имащи деца, не е бил женен, спрямо един на всеки десет през 1968 г. по данни на Pew Research Center.

Според Д-р Кохен бракът заема все по- малка роля в живота на хората в сравнение с миналото. Той смята, че това се дължи на решението на хората да се женят по- късно, което пък от своя страна увеличава шансовете за развод. Повечето двойки предпочитат да живеят на семейни начела без да сключват брак. Тенденцията си остана непроменена дори при финансовата криза. Процентът на семействата с двама родители и деца, независимо дали женени или не, е спаднал от 87% през 1970 г. до 70% през 2008 г. Около една трета от неженените родители са живели на семейни начела през 2017 г. спрямо само 20% през 1997 г.

Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
9
 
! Отговори
Бо преди 4 години
Това са естествени процеси, които текат глобално, и нищо не може да ги спре.Старомодните и консервативните , живеещи в XVII век могат да си плямпат до утре.
12
5
 
7
 
! Отговори
бай Гроздан преди 4 години
Верно ли ми що мароканките правят семейства и не се оплакват.
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наталия, напълно съм съгласен, но поне едно трябва, за да има кой да ни гледа на дърти години. Пък и ние да го изучим и отгледаме добре.Едно, не повече.
10
4
 
13
 
! Отговори
Банльо трез преди 4 години
Наталия а как кат дойдат турци алжирци афро и дръпнати изведнъж се забулвате раждате по 5 и кариерата губи своят смисъл пред "здравото" семейство.Нещо логиката ви не се връзва.
9
17
 
8
 
! Отговори
Наталия преди 4 години
Естествено че кариерата е най-важна, това е хлябът, и слва Богу, че все повече жени го осъзнаваме. Не сме крави за разплод.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТумбергрицаХоди го разправяй на африканците, че нещо не го схващат.
7
7
 
7
 
! Отговори
Тумбергрица преди 4 години
Само чрез намаляване на раждаемостта и чрез смрът на човека ще спасим планетата за да ги има маймунките птичлите чафките и пчеличките.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко общество с разбита социална структура се оказва неспособно да се противопостави на своите конкуренти притежаващи стабилна такава. Този феномен се наблюдава през цялата история. През падането на римската и китайската империя от разнородни варварски нашествия, до смъртта на Европа от ислямското нашествие и еквивалентното мексиканско такова в САЩ. Без семейна структура индивидите нямат към кого да се обърнат за помощ освен към държавата, всички знаем пък тя колко е компетентна.
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 1964-5 насам в САЩ масово се пропагандират нетрадиционните сексуални отношения, междурасовите връзки и употребата на дрога.За почти 60 години и най-калените умове ще се промият.Гледайте да опазите България от тази отрова.
4
26
 
2
 
! Отговори
Менгелето преди 4 години
Бялата раса е ялова и мъртва, това в очевидно, затова единственото и спасение е сливане и облагородяване с черни раси. Ето защо на бежанците трябва да се гледа като на спасение.
3
17
 
5
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Така трябва!!! Дано все повече и у нас!!!
2
3
 
17
 
! Отговори
муууу преди 4 години
Тъй-тъй,всичко по план, от личности към индивиди с двусрични комуникации.
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деградация у бялата раса от кавказки тип или европеидна с други думи е очевидна.Яръщане на зад няма напред са азиатците много и превъзхождащи белите във всичко.Естествен подбор кво да направиш .Белите са негодни въпреки напъните им.