Тръмп заплашва Европа, за да не работи с Huawei

Президентът на САЩ готов да не споделя информация
17 фев 2020 11:51, Елка Василева
43
Тръмп заплашва Европа, за да не работи с Huawei
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да спре споделянето на информация с европейските страни, които приемат да работят с китайския телекомуникационен гигант Huawei при изграждането на своята 5G мрежа, заяви посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел, цитиран от Франс прес.

Вашингтон отдавна оказва натиск върху европейските страни да не допускат Huawei до изграждането на своята 5G мрежа, смятайки го за риск за шпионаж.

Още по темата

Президентът Тръмп "ми даде инструкции да заявя ясно, че всяка страна, която реши да използва" в своята 5G мрежа подозрителни компоненти, "поставя под въпрос нашата възможност да споделяме информация и сведения на най-високо равнище", написа Гренел снощи в Тwitter.

Той уточни, че Тръмп се е обадил снощи от президентския самолет Еър форс 1, за да предаде това съобщение.

Ключови европейски съюзници на САЩ, включително Франция и Великобритания, вече обявиха, че няма да забранят на Huawei да участва в изграждането на техните мрежи за високоскоростен интернет, но ще й наложат някои ограничения, припомня АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: САЩЕСДоналд ТръмпHuawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
26
 
8
 
! Отговори
Тръмп не заплашва преди 4 години
Просто казва истината:Глупаво е да дадете възможност на комунисти да ви подслушват !Ние Българите го разбираме - знаем какво зло са комунистите. Обаче Западните левичари са проЗти пръчки вЕрващи за всякакви глобалистко шитни
11
19
 
6
 
! Отговори
K6 преди 4 години
До 2 години Мъск ще елиминира всички мобилни оператори със собствената си сателитна мрежа, не влагайте ресурси в 5G новият Биг Брадър Space X ,и Google ще изнесат първия квантов компютър в космоса с който ще контролират и мозъците ни
10
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе как така страната на свободата не дава свобода на други. От кой телефони да купувам от кой газ, иначе санкции до дупка. Ама иначе много ни обичат и сме свободни.
9
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5g имат само китайците. Да си останем на 4г или направо да слезем на 3 както е на 90% от територията на САЩ. Да там нета е по бавен от нашия и това дето го ползваме за 20 Лв там е 70 долара. Забрави за торенти 4к и т.на. Това е истинската цел. Да си плащаме като попове за тъпите им филми,сери али и музика. Честито!
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е някой да се учудва, че всяка разумна държава си следва собствените интереси. В България сме единствените които живят с илюзията, че някой би помагал на България ей така от принципи и благородство. Всеки си гледа интереса.А който си мисли, че САЩ са губещите, много се лъже. От евентуален срив на свободната търговия ЕС, Китай и арабите биха загубили много повече отколкото САЩ. На САЩ търговия вече не им трябва и това Тръмп го разбира много добре.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Както е тръгнало в Европа ще се пасе трева и карат ел.тротинетки, а в Китай ще ядат месо и ще карат мощни автомобили.
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Китай да краде технологии от Европа? Сериозно ли?!?! Ако бяхме 1990 г. това щеше да звучи адекватно. Обаче сме 2020 г. и Европа вече е безнадеждно изостанала от САЩ и Китай в технологично отношение. Европа сега се интересува от полово разнообразие, превръщането на магистралите във велоалеи и всякакви ***-веган пpocтотии, а не от технолигии.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли са т.нар. западни ценности?
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама хванаха ЦРУ и немците да шпионират над 100 държави, а не Китай. На САЩ им се ще да шпионират и крадат технологии от Европа.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перчем това ли Ви е свободдната търговия? Я у лево.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световният империалист САЩ все повече се клати и губи почва под глинените си крака!
1
3
 
45
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Ихааа, каква демокрация, каква свобода на стопанската инициатива, СИВ ряпа да яде :)