САЩ очакват мрачна икономическа картина идните месеци

Безработицата може да достигне 16% според прогнози
27 апр 2020 11:50, Елка Василева
16
САЩ очакват мрачна икономическа картина идните месеци
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените Щати очакват мрачна икономическа картина през следващите няколко месеца. Според икономическия съветник на Белия дом Кевин Хасет нивото на безработица може да достигне 16%, предаде БНР.

Хасет заяви, че ситуацията изисква големи, добре обмислени политики.

Той също коментира, че все още има причина хората да са обнадеждени за бързо възстановяване, особено ако Белият дом се споразумее с конгреса за още един пакет икономически стимули.

Още по темата

Реалността в САЩ обаче кара много анализатори да са песимистично настроени, като се има предвид, че подалите заявление за помощ при безработица през изминалите 5 седмици са 26 милиона.

Междувременно в Ню Йорк губернаторът Андрю Куомо обяви, че 367 души са загинали от коронавируса в събота. Куомо определи това като “ужасно,” но коментира, че броят е почти двойно по-малко от починалите за един ден по време на пика на пандемията там. Броят на случаите на коронавирус в САЩ доближава един милион, а жертвите са най-малко 54 350.

Някои щати започнаха процес по отслабване на мерките за социална дистанция, но Дебора Брикс - координаторът на групата към Белия дом за справяне с коронавируса, очаква рестрикции да има до края на лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
ако преди 3 години
ако бях на Трън след пандемията заповядвам на всички корпорации и фирми да се изнесат от китай в 3 месечен срок като ги освобождавам от разни данъци за следващите 5 години, ако открият същите работни места в сащ, също и продукцията им да се продава навсякъде другаде освен китай, ако и европа направи това, нямя да има нужда друго да се прави за да се преодолее иконом криза
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, Тръмп може да не е от политическата класа-и слва богу-може да не много добър дипломат,понеже е рязък,но е добър бизнесмен и само той може да измъкне САЩ от кризата
11
1
 
6
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Когато в САЩ вируса мине и замине в Бегейница тепърва ще опъват бодлива тел покрай КППтата
10
1
 
6
 
! Отговори
За любителите преди 3 години
на силни усещания в БГ!Малко да се вгледат в числата на заболелите и починалите от КОВИД19 в САЩ и пак да разтягат пучите масали за едното грипче,ей таковънка от което малко се поумира,ама като не си ти,морето ти е до колене!!На Борисов и на Мутафчийски,дълбок поклон и целуната ръка от най малко 2м разстояние!!
9
1
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ПРОИЗВОДСТВОТО НА СРЕДСТВАТА ЗА ЖИВОТ : ХРАНЕ ;ДРЕХИ ;ТОПЛИНА ;ЖИЛИЩА ;ТРАНСПОРТ ; ЛЕКАРСТВА И ВОДА НЯМА ПРОМЯНА И СПАД !!! НО , ТОВА КОЕТО ПЪЛИНИ ГУШАТА НА " БОГАТИТЕ" : АВТОМОБИЛИ ; ОРЪЖИЕ ; САМОЛЕТИ ; "ЛУКСОЗНИ СТОКИ "; АРТЕФАКТИ И ИСКУСТВО ; САМООПРЕДЕЛЯНЕ СТОЙНОСТТА НА ЕВРЕЙСКИЯ -ЦИОНИСТКИ ДОЛАР- Е БОЛЕСТТА НА СЕМИТСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ / ПРЕДИ ТЕХНИЯ АПОКАЛИПСИС / !!!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си починат малко хората. От работа, гърбав се става.
7
8
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко другаре и товарищи, в богатите държави, като САЩ, Канада и тези от Западна Европа хората няма да умрат гладни, нито ще снижат драстично стандарта си. Дори и ние ще преживеем коронавируса съвсем поносимо ... Гражданите на други държави пък живеят в перманетна криза и са свикнали да оцеляват, оповавайки се докрай на бащиците си ... Така че човечството ще я преживее и тази креза напук на апокалиптичните прогнози ... !!!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е война с китайския тероризъм!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че в Тиквена България всичко е точно!Ей сега взех малко помощ от правителството (мафията) и не мога да се мръдна от преяждане...
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съобщиха че стотици граждани на най великата нация са пили дезинфектанти а някои дори белина... велика нация
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше целия свят да се изолира от Китай.
2
1
 
12
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
То да са само САЩ...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че руснаците са добре, слава на Путин!