Пътниците в самолетите може да са без маски

Трябва да ги носят преди да се качат, вътре са препоръчителни
13 май 2020 10:12, Петя Славова
20
Пътниците в самолетите може да са без маски
Снимка: БГНЕС

Големите авиокомпании няма да задължават пътниците да носят маски, това ще бъде препоръчително, съобщи CNN. United Airlines няма да изисква маска за пътници с хронични заболявания.

Водещите американски авиокомпании не планират да принуждават пътниците да носят медицински маски по време на полет и ще се съсредоточат върху чувството им за отговорност, предаде БГНЕС. Информационната мрежа получи копия от новите инструкции на въздушните превозвачи, предназначени за стюардеси и пилоти.

В American Airlines няма да позволяват на пътници без маски да се качват в самолетите, но ако пътникът вече се намира на борда, тогава ролята на стюардесите става "по-информативна от принудата" да се спазват епидемиологичните правила за безопасност. Препоръчва се на екипажите да използват средства за убеждаване спрямо онези, които отказват да покрият лицата си като "избягват ескалация на напрежението".

United Airlines ще вземат предвид някои изключения от общото правило и например няма да изискват маска от пътници с хронични заболявания. В случай на възникване на спор между пътници за използването на предпазните средства, стюардесите са инструктирани да използват „уменията за деескалация“ на ситуацията и успокояване на спорещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вентилацията върти въздуха в кабината. Той се обновява от външния въздух само частично - малка част. Един болен да кихне и всички ще се заразят. Спасение няма.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой как си усеща. Може и по кюлоти, ако няма маска.
18
0
 
0
 
! Отговори
UA fan преди 3 години
Юнайтед Еърлайнс са най-измекярската компания на тема сигурност. Я, баце, съм се возил, зная кък е. Тия ще ти бръкнат по всички дупки преди да ти се усмихнат ехидно и да ти кажат: "Можете да пътувате без маска"Мани ги тия ...
17
2
 
1
 
! Отговори
ДА преди 3 години
пак ще стане носете маски,не носете маски!Та тия самолети са развъдник на вируси и без коронавирус!Тия климатици-ужас!Тоно в самолета трябва човек да е с маска!И то от ония с въглен,като противогаз!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тия са мафия.Компании и правителства. Самолетните компании не върнаха парите от билетите. Дадоха им държавни помощи. Сега пък в най големият развъдник на вируси и зарази нямало да се слагат маски. Ще плащаме непрекъснато и на тези престъпници за да не правят нищо.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Кислородът в пасажерските маски стига само за 10 минути, време в което, при авария, самолетът да снижи на 3000м. Няма кислород за цял полет.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят е тръгнал по особен път. Консуматорксите нагласи вземат връх във всичко. Докато едни хора се борят за живота си други се чудят къде да пътуват и разнасят слюнките си изпълнени с бацили и вируси. Консенсус няма - доволни няма. Време е по-сериозно да се намеси ТВОРЕЦА. Онзи от небесата. Тогава всички ще сведем глави и ще ни дойде умът.
13
2
 
2
 
! Отговори
До Worldometers.info преди 3 години
Цялото население на света може да се побере на територията на щата Тексас, но според теб няма място? Има си достатъчно място просто хората са струпани в градовете и затова така ти се струва.
12
0
 
9
 
! Отговори
безумия преди 3 години
Няма никакъв смисъл да се носят маски извън самолета, но вътре не. Това е някакъв театър явно да ни разиграват.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ни задължава да пътуваме със самолети. Да си пътуват само болните. Има леки автомобили, коне, камили и т.н.
10
0
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА за шайката преди 3 години
Щом е така, защо в градски транспорт и магазините е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, даже със проверки и глоби заплашват?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е правилното решение.Маските ще доведат до това органите на реда в някой държави да се чудят кои са терористи и кои не са.
8
1
 
10
 
! Отговори
Жори преди 3 години
Не бил опасен? Я да ти кихна или да те наплюя....ако съм болен от грипчето...?
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па нали самолетите си имат собствени маски! С кислород при това!Направо всички пътници да надяват маските от тавана и да им пускат чист кислород - така ще утрепат всички вируси и хем всички болни от респираторни заболявания не само няма да имат затруднения, а напротив, ще почувстват облекчение!
6
9
 
3
 
! Отговори
Worldometers.info преди 3 години
7,784,120,869Current World Population51,191,409Births this year162,341Births today21,491,379Deaths this year68,154Deaths today29,700,030Net population growth this year94,187Net population growth todayMного повече ме притеснява фактът, че до този час населението на земята днес се е увеличило с над 94 хиляди човека, а още няма обед.С този темп, скоро няма да има къде да стъпим от хора.Има нужда от някоя по-голяма чума.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЖЕ! После като слязат-да не забравят да посетят всички братчеди....
4
1
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Ако в самолета възникне спор междупривърженик и противник на маскирането, тоя с фереджето винаги може да слезе. Въпрос на избор.Все пак носенето на масака е проивоестествено, а не липсата й.
3
7
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Няма нужда от маски, нито в самолетите, нито никъде. Само хирурзите да носят маски в операционните!
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи вирусът не бил толкова опасен.Защо тогава 2 месеца ручахме жабетата?
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви маски, заговорът е разкрит вече.