След сблъсъците в САЩ се въвежда комендантски час в няколко града

Тръмп определи насилието в Минеаполис като работа на мародери
31 май 2020 09:55, Петя Славова
52
След сблъсъците в САЩ се въвежда комендантски час в няколко града
Снимка: БГНЕС

Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок въведе комендантски час заради протестите, предизвикани от смъртта на афроамериканец в Минеаполис при по-груб арест, предава БНР. Ханкок съобщи вTwitter че мярката ще действа от 20 часа вечерта до 5 сутринта местно време и влиза в сила в понеделник.

Подобни стъпки обявиха и градоначалниците на Синсинати и Милуоки. В Синсинати комендантският час ще е сила през уикенда, а в другия град ще започне да действа още в събота.

Във Филаделфия недоволни атакуваха статуята на бивш кмет като я вързаха с въжета и запалиха огън в основата й. Според местна телевизия в града са подпалени множество автомобили, а във Вашингтон три коли на Сикрет Сървис, паркирани в Близост до Белия дом, бяха надраскани със спрей и изпочупени. Атаки и палежи на автомобили имаше и в Лос Анджелис и Сиатъл.

Още по темата

По-късно кметовете на още американски градове обявиха въвеждането на комендантски час - сред тях са Атланта, Филаделфия, Лос Анджелис, Питсбърг и Кливланд. От полицията в Ню Йорк съобщиха, че до този момент през деня са арестувани над 20 души, като се очаква броят им да се увеличи. Арести имаше и в Сиатъл, където се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи.

В същото време амeриканският президент Доналд Тръмп определи насилието в град Минеаполис, което избухна заради случая, като работа на мародери, нарушители на обществения ред и анархисти.

"Точно сега Америка се нуждае от съзидание, не от разрушение, от сътрудничество, а не от противопоставяне, сигурност, а не анархия и анархия няма да има. Ние не можем и няма да позволим на малка група престъпници и вандали да нападат нашите градове и да опустошават общностите и трябва да защитим правата на всеки гражданин да живее без насилие, предразсъдъци или страх."

Междувременно бивша собственичка на заведение в Минеаполис  заяви, че починалият мъж и обвиненият за смъртта му полицай в са работили заедно в нощния клуб, съобщи ТАСС. Пред телевизия Ен Би Си жената каза, че те са отговаряли за сигурността пред и вътре в заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите въпроси на днешния ден не се решават с прокламации и речи, а с желязо и кръв Бисмарк.
17
4
 
12
 
! Отговори
Горд руснак преди 3 години
А в Росии протести неть.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквах преди месеци такъв протест в България ама при нас имаше няколко човека който бяха изгонени от полицията и всичко приключи.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРза разлика от българия,където полицаите се подчиняват на заповедите на неграмотни роми!
14
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква радост цари в душата на Барба ***.Те продължават да вярват в мита за Лошата Америка и райската Тикволандия.Само че там живеят хора, които не се оставят гавазите в униформи да ги мачкат, а тук овце, кротко наредени и блеещи на КПП-тата.
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са чудовищни за момента, но нашите медии мълчат като риби ,,, ЩО ЛИ???
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се потуши протеста трябва да се накаже полицая.Трябва кмета на Минеаполис да обещае че ще има справедлив процес и че няма да се измъкне без присъда или с ниска присъда.
11
2
 
24
 
! Отговори
подробност преди 3 години
"Междувременно бивша собственичка на заведение в Минеаполис заяви, че починалият мъж и обвиненият за смъртта му полицай в са работили заедно в нощния клуб, съобщи ТАСС. Пред телевизия Ен Би Си жената каза, че те са отговаряли за сигурността пред и вътре в заведението."всичко ще си кажете накрая
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте гледали внимателно полицията прояви достатъчно търпение на фона ексцесиите.
9
11
 
32
 
! Отговори
СССР преди 3 години
В САЩ никога не е имало човешки права. Това е полицейска държава. Там полицията първо стреля в заподозрения, а после задава въпроси. И когато не получи отговор ( понеже заподозрения е вече мъртъв) изпразва още един пълнител в него!! За неизпълнение на полицейска заповед.
8
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента Русия да анексира Аляска. Да си върне заграбените от Краварите територии. Република Калифорния да обяви независимост, а Мексико да си върне заграбените Аризона, Невада, Ню Мексико и Тексас.
7
5
 
19
 
! Отговори
42949 преди 3 години
Най-ефективният начин да потушиш справедлив протест е да вмъкнеш неколцина свои бабаити и те с крясъци, пиратки и насилие да го превърнат в безредици и беззаконие. Сега звучат кухо слова в защита на чернокожиге, в защита на журналистите, в защита на човешките права в САЩ. Видео от френски сайт показа нахлуване в голям магазин и огромна чернокожа жена да блъска главата на възрастна бяла жена в инвалидна колика. Мнозина в САЩ ще благдарят за репресиите срещу "бунтовниците" и комендантския час.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кафевите си безчинствата и вандалстват на воля. Тоя път с причина уж.
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да наложим санкций на САЩ заради полицейско насилие над гражданите. Освен икономически санкции, трябва да наложим и мониторинг над свободното влизане на американски граждани на наша територия. МАГА.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е руската армия да се намеси, да наложи ред и демокрация, да защити правата на дискриминираните (преследвани, битите и убивани) малцинствени групи...
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ограбиха моловете и сега ще мирнат хахаха
2
5
 
31
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Къде са лицемерите ала урсулата на ес и захариева от външно с фалшивите си ценности?
1
2
 
22
 
! Отговори
V преди 3 години
Празнуват изстрелването на Мъсковата ракета ;) Явно са русофоби тия :) Голям купон по случай победата :)