Apple затвори магазини в САЩ заради масови протести и грабежи

Каква е ситуацията?
Обновена: 1 юни 2020 20:02 | 1 юни 2020 19:52, Ния Христова
35
Apple затвори магазини в САЩ заради масови протести и грабежи
Снимка: БГНЕС
Apple Inc. обяви, че временно ще затвори по-голямата част от търгвските си магазини в САЩ, съобщи сайта 9to5mac.com, цитирани от БНР. До това решение се стигна, след като редица магазини бяха разграбени по време на протестите през уикенда в редица американски щати, които бяха провокирани от смъртта на афроамериканец при арестуването му в Минеаполис преди седмица.
 
"Имайки предвид здравето и безопасността на нашите екипи, ние взехме решение да затворим редица наши магазини в САЩ", съобщиха в неделя от Apple пред 9to5Mac.
 
През уикенда магазини на Apple в Минеаполис, Сан Франциско, Портланд (щата Орегон) и Скотсдейл (щата Аризона) бяха унищожени или разграбени. 
 
За момента от Apple не са потвърдили официално информацията, но редица локации на Apple Store посочват "временно затворени" на техните уебсайтове.
 
В края на месец май Apple започна постепенно да отваря отново своите търговски обекти в САЩ, които бяха принудително затворени поради пандемията от коронавирус. Само 140 от 271 магазина бяха отворени след разхлабването на противоепидемичните мерки и преди да избухнат масовите протести през изминалата седмица, които призовават за справедливост относно смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, загинал при полицейски арест. 
Още по темата
 
Магазина Apple Uptown в Минеаполис беше сред първите магазини, който беше вандалски разграбен по време на протестите. 
 
Междувременно в понеделник Apple Inc. обяви, че магазините на компанията в японските градове Токио и Осака ще бъдат отворени отново на 3 юни. А от 27-и май вече бяха възобновени тези в градовете Сакае и Фукуока.
 
Най-големите магазини в Япония ще работят на съкратено работно време, от обяд до 20:00 ч. местно време. Apple също така отбеляза, че мерките за ограничаване на коронавирус ще останат в сила, като тези за социално дистанциране и носене на маски, които ще бъдат задължителни както за персонала, така и за клиентите на търговските обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
11
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Не стига, че са го допуснали, че са ги и оставили да вилнеят... но даже ги и стимулират /във всички големи градове, стачкуващите се оплакват от МНОГО ОРГАНИЗИРАНИ ПРОВОКАТОРИ/!! Всички топ медии дружно публикуват глупавото обяснение, че хората са изнервени заради Короната! Масовия погром е системно определен ТАМ!
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като натикат 5-10 берачи в панделата и другите ще кротнат.Но сега са много курназ когато са цяло стадо.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички расисти в затвора
7
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Инак хамерикан цигаан - не грите, ще обирът всичкуту i-джилязу...
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За една бира какво ли не правят афроамериканците.Представям си какво ще направят за цяла каса с бира...
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще изгорят магазините, ще изгорят банките, ще изгори всичко. Хората ще почнат да горят пари. сиcтeмата се скапва. Да живееее анархията, да живее свободата, край на паричното робство, скоро със пари няма да можете да си купите нищо. Цивилизацията се пазпада кеееееф. *** са американските крепостни и болшевици, във Германия да търсят новия фюрер.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гуруто от бялата колиба не е ли туитнал нещо вече по въпроса?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както върви, скоро ще наберат цяла америка и после ще ми ядат нaйнaтa...
2
3
 
24
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
При такива събития в други страни (особено, ако имат нефт) обикновено обитателят на Белия дом който и да е той тръгва гордо да сваля диктатора и врага на демокрацията, допуснал подобни безобразия
1
2
 
13
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
В САЩ хората си нямат комунисти да им плащат за протестите, затуй хората си плщат сами със телефони и лаптопи, дори въведоха безпарично общество. Иновативно не е ли ? Скоро и по целия свят. Богатите също плачат.