Цената на лечението: $1 млн. сметка за пациент с коронавирус

70-годишният американец бил 2 месеца в болница
133
Цената на лечението: $1 млн. сметка за пациент с коронавирус
Снимка: Pixabay

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл,  получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион долара. Историята, разказва френският „Фигаро“, позовавайки се на публикация в „Сиатъл Таймс“.

Майкъл Флор бил приет на 4 март в Шведския медицински център "Исаква" в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкова близо до смъртта, че сестрите му придържали телефона, за да се сбогува със съпругата си и двете им деца. Той обаче се възстановява и е изписан от болницата на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал, предаде БГНЕС.

Сърцето му, обаче, „почти спряло за втори път“, когато получил дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара, пише ежедневникът.

Фактурата описва подробно грижите, които са били полагани за лечението му, и стойността им: 9 736 долара на ден за стаята в реанимация, близо 409 000 долара за превръщането й в стерилна стая за 42 дни поради заразността от коронавируса, 82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни.

Майкъл Флор, който се възползва от Medicare - здравно осигуровка за възрастни хора, не трябва да изважда портфейла си, според „Сиатъл Таймс“.

Гигантският план за помощ на американската икономика, приет от Конгреса, включва бюджет от 100 милиона долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
5
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Фалшива новина ! Такъв случай - НЯМА ! И не ми изстривайте написаното !!!
116
2
 
4
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Е нали уж много лошо било там.. ??!
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано и в България 1 милион! Е не $ а лв. да видим как бързо се регулира населението по мирен път - без войни!
114
2
 
4
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
До azТи никога не си стъпвал в УСА. И лъжеш! В момента наследниците на 70-годишния имат точно две опции: Или му плащат към застрахователя или се отказват от наследство ако човека няма имущество за толкова пари.
113
2
 
8
 
! Отговори
Ели преди 3 години
До azЗависи, застраховката невинаги покрива всичките процедури или 100% -та от цената. Мен периодично ме суровакат със сметки отказани от застраховката. Редовно се връщам в България за да си правя прегледи, които не са спешни. (Винаги имам уж добра застраховка.)
112
2
 
5
 
! Отговори
Lan преди 3 години
az, ми идея нямаш от застраховане - нито една нормална застраховка няма да покрие такъв размер на лечението. Застраховката е до определена сума - точно както ти е Каското и за определени рискове - както ти е за жилището. *** ти не си кола и не си къща...твоето тяло не се движи по застрахователен план и ДА, цените за лечение са безбожни, това е нормално. Този човек и децата му са заробени доживот...
111
3
 
6
 
! Отговори
Lan преди 3 години
107 Абе, ами да - точно така е :) 250 хил. затворници и почти два милиона бездомни (голяма част от тях живеещи в каравани). 21 век - деца се раждат и живеят така. А истината е, че системата на здравеопазването е толкова зле, че дори и с идеална застраховка, пак е по-зле от тук! Приятелка отиде да се оперира в Индия...защото в САЩ отлагат животоспасяващата операция с близо месец. Хората отиват за пари...и заради мечтата. Ако сравняваш с Латинска Америка - да, по-добре е! От България - не е!
110
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Това са ненормални цени. Какви доходи трябва да имаш, какви осигуровки, за да може да ти се покрият леченията. Това са само 2 месеца от годината, а за останалите 10 месеца какви суми ще иска здравната им каса?
109
2
 
8
 
! Отговори
WoW преди 3 години
Този ако не е бил милионер, а обикновен американец, то е трябвало да го оставят да си умре. Тези пари вероятно няма да му ги покрие застраховката и всичките му пенсионни средства ще заминат. Това 70 годишен човек да работи в Уендис за да си изплаща дълговете към здравната каса е много тъжна гледка. Виждал съм го . Оставя едно такова неприятно чувство.
108
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонименмръсен ***, русия изнася революции, Мексико е била в СИВ, още им се привиждат петолъчки
107
6
 
9
 
! Отговори
az преди 3 години
това е сметката , но човека няма да плати нито стотинка - написано ви е - застрахователя плаща ( у нас касата ) - просто различни системи. Разликата е че там ако нямаш застраховка гориш яко , докато тука касата лекува всякаква *** за сметка на нас данъкоплатците
106
3
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
И нас тва ни чака, като направят следващата реформа в здравеоМазването. Само застрахователи и адвокати ще спечелят от нея.
105
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе 107 да не забравяме ,че благодарение на САЩ , голяма част от Южна Америка е превърната в едно блато от престъпност , производство на наркотици , нелегални армии . И хората предпочитат да се махнат оттам и да бягат към САЩ -къде другаде . Ако извадят късмет , ще си намерят някаква работа , което ще е в пъти по-добре от живота им в собствените държави . Едва ли някой мисли , ако е болен какво ще става и така нататък
104
7
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тук някой ако чете "вещите и дълбокомислени" коментари, може да си помисли, че Щатите са пълни с болни и умиращи без никаква помощ хора, които не могат да платят, за да бъдат лекувани ! В такъв случай защо толкова много напират натам, не е ясно, вие ще го обясните ли...?
103
1
 
4
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
1 милион?!?Тея доктори да не са му правили клизма бе.
102
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Че то за толквоа пари, по-добре да ме оставят да умра, тия луди ли са ???!!!Май лечението от корона-вируса става както лечението от рак - просто бизнес ?!
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това показва , че има нещо много сбъркано в системата на управление на САЩ . То бива алчност , ама чак толкова не бива Първи са по БВП в света , висок жизнен стандарт - и още не знам си какво . Много държави по света със стотици пъти по-малко БВП имат достъпно здравно осигуряване , хората имат достъп до медицински грижи и лечение , без да им взимат и последната стотинка
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lan 103 Така е , кошмарно е да се разболее човек в САЩ . Никаква грижа за хората . Ако имаш пари да плащаш . То най-добрите застрахователни планове не са за обикновените работещи .при тях , един от най-сигурните начини да остане човек бездомен , да му вземе всичко банката , е някой в семейството да се разболее тежко А за Ковид специално , ако правителството не ги отпусне тези милиарди , ще имат много , много повече починали , малцина ще търсят медицинска помощ
99
3
 
6
 
! Отговори
Lan преди 3 години
102, да, сега може и правителството да помогне, но това им е ежедневен проблем и е една от причините милиони хора да живеят в бедност...Пропагандата на соц-а работеше грешно...трябваше организирани екскурзии до "караванните" им градове, щеше да е много по-успешно от пълната изолация.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казва застрахователят примерно " - да лечението ти с разните му там лекарства го поемаме " , ама стерилната стая - не , и плащаме само 5 дни в реанимацията " , че и " последна грижа" . Братко искаме си парите за тези нещица "Спасението за тези хора е , Тръмп и компания да са отпуснали 100-200 млрд, каквито намерения имаше и да отиват по сметките на застрахователите .