Цената на лечението: $1 млн. сметка за пациент с коронавирус

70-годишният американец бил 2 месеца в болница
133
Цената на лечението: $1 млн. сметка за пациент с коронавирус
Снимка: Pixabay

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл,  получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион долара. Историята, разказва френският „Фигаро“, позовавайки се на публикация в „Сиатъл Таймс“.

Майкъл Флор бил приет на 4 март в Шведския медицински център "Исаква" в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкова близо до смъртта, че сестрите му придържали телефона, за да се сбогува със съпругата си и двете им деца. Той обаче се възстановява и е изписан от болницата на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал, предаде БГНЕС.

Сърцето му, обаче, „почти спряло за втори път“, когато получил дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара, пише ежедневникът.

Фактурата описва подробно грижите, които са били полагани за лечението му, и стойността им: 9 736 долара на ден за стаята в реанимация, близо 409 000 долара за превръщането й в стерилна стая за 42 дни поради заразността от коронавируса, 82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни.

Майкъл Флор, който се възползва от Medicare - здравно осигуровка за възрастни хора, не трябва да изважда портфейла си, според „Сиатъл Таймс“.

Гигантският план за помощ на американската икономика, приет от Конгреса, включва бюджет от 100 милиона долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До doko 99" според Сиатъл Таймс"Въпросът е какво ще каже застрахователната му фирма, а не вестникът .
96
2
 
7
 
! Отговори
Lan преди 3 години
А ние бавно, но сигурно копираме точно тази система на "здравеопазване" - ходещи болни, вечни длъжници, без шанс за излекуване, само поддържане!
95
0
 
5
 
! Отговори
doko преди 3 години
"Майкъл Флор, който се възползва от Medicare - здравно осигуровка за възрастни хора, не трябва да изважда портфейла си, според Сиатъл Таймс."Четете другаре, четете.
94
3
 
2
 
! Отговори
АМАН от мед мафия преди 3 години
Вчера попаднах на пострадала от мобилен телефон /смартфон/ .Терористи продават милиарди смартфони с инсталирани тежко терористични оръжия за масово поразяване и спец раз съоръжения.жената развиваше както всички ползватели на такива продавани с зарибяване техники тнБЯЛА ХИДРА МАОСВ УБИЕЦ В ГЛАВЕН МОЗЪК>След неправилна диагноза от лекари жената е принуждавана да купува вносни неефективни лекарства за около 66 000 лева месечно ,,,
93
1
 
5
 
! Отговори
US преди 3 години
Значи и те гледат да източат осигуровките на пациента.
92
6
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Значи в САЩ ако съм на 70 с корона се отделям в една стая и пия чай от джинджифил и мащерка. За какво ми е да влизам в болница да си закопая семейството с 1 млн долара и после жената и децата под моста при останалите с неотворени парашути.И като се замисля, че това бяха нашите ментори преди 30 години - закрийте си кооперациите, закрийте си заводите, частни болници и т.н. Върнаха ни 200 г назад
91
7
 
7
 
! Отговори
Американска усмивка преди 3 години
Ако се кефите на снежнобелите усмивки на американците, може би е добре да знаете също, че САЩ по официална статистика са сред най обеззъбените нации в света. Понякога се чудя защо са им толкова зъболекари като практически клиентите са строго ограничени.
90
2
 
10
 
! Отговори
американска мечта преди 3 години
"В САЩ дори и човек със здравна осигуровка изведнъж може да се окаже без нея в случай на болест. Застрахователните дружества често използват параграф, позволяващ анулиране на договора, в случай че застрахованият не е посочил в съответния формуляр някое предишно заболяване" ----Ако не знаеш , че си бил болен от нещо , как да го посочиш ...
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми в САЩ здравеопазвнето си е за богатите само .То не че навсякъде по света не е така. Ама все пак има по-хуманни здравни системи . В БГ дори , излекувани от Ковид след месец в болница , на вентилация. Тоест много тежки случаи . Писаха за 2ма лекари , не се прибирали 33 дни от болницата , докато не се оправила жената Никъде няма инфо ,че тези хора трябва да заплатят нещо . Отделно няма значение дали имаш осигуровка или не - биваш лекуван
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"включва бюджет от 100 милиона долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19."-----Предполагам става дума за 100 мииарда
87
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
Нали са го спасили, това е всичко, което има значение в случая. Сега ще имат да взимат 1 млн от 70-годишен. Ако е в България, това задължение може да го отпишеш на момента.
86
5
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Понеже дописката е непълна да ви обясня - всяка застраховка си има лимит. В конкретния случай лимита е бил 6 000 долара. Та си е прав човечеца, че по добре да беше умрял.
85
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук виждам, че русофилите пак са започнали да громят гнилия Запад.Другари, спрете да ползвате западна технология и лекарства.
84
4
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Американската здравна система е най-скапаната в целия свят .Ако нямаш здравна застраховка която и пожелание си мъртвец ако не си милионер .Само обаждането на 911 и да дойде линейката струва 1300$ .Раждане -18 000$ .Гипсиране на крак -6000% .Операция от апандесит - 15000 $ .Смяна на тазобедрена става 60000$ .Поставяне на пейсмейкър - 80 до 120 000 $ .Смяна на сърце 900 000$.Онкоболни лечение над 200 000$
83
7
 
6
 
! Отговори
До Татул преди 3 години
Каква американска система бълнуваш - ясно пише, че е частна шведска клиника ! Четете всичко бе хора !
82
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хайде напишете го това отново, когато застрахователната компания изплати парите, това да не ви е нашата здравна каса, че да се източва така. Освен това щом ползва точно тази скъпа частна болница, явно може да си го позволи има скъпа застраховка с всички екстри.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е той тоя бюджет от 100 милиона значи ще стигне за сто души, ако така я карат. Сега разбрахте ли кой се нагуши от целият цирк????
80
4
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
В Америка докторите са се взели за богове - общуването с тях струва много пари, Системата е затворена за нови хора - ако не си син на доктор или на милионер - доктор трудно можеш да станеш.Като влизате в българска болница целунете ръка на доктора сестрата и санитарката.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от фейк тука
78
2
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Лечението в Америка е 1000000 дол. а колко е едно погребение да го ***