Оставка в администрацията на Тръмп заради реакцията му на протестите

Тейлър беше първата чернокожа жена на този пост
19 юни 2020 10:39, Елка Василева
13
Оставка в администрацията на Тръмп заради реакцията му на протестите
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Помощник държавният секретар на САЩ по законодателните въпроси Мери Елизабет Тейлър подаде оставка заради реакцията на американския президент Доналд Тръмп на масовите протести, обхванали страната след смъртта на чернокожия Джордж Флойд. Новината съобщи в. "Вашингтон пост", като се позова на свои източници във външнополитическото ведомство.

30-годишната афроамериканка Тейлър е написала на държавния секретар Майк Помпео, че периодите на протести могат да променят живота на човек и да оформят характера му.

Още по темата

Тя посочва, че изказванията и действията на президента по отношение на расовата несправедливост и чернокожите американци са в рязко противоречие с нейните основни ценности и убеждения. Тейлър подчертава, че трябва да постъпва така, както й диктува съвестта, и затова подава оставка.

През 2018 г. Мери Тейлър беше единодушно одобрена от Сената за зам.-държавен секретар и стана най-младият помощник на държавния секретар на САЩ в ресора, както и първата чернокожа жена, заела този пост, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Неоспорим факт преди 3 години
До АнонименКогато Джон Маккейн е пилотирал изтребител и се е сражавал за Америка във Виетнам перчемът Тръмп се е криел под леглото и е плачел на тати да не пуска лошите нахални военни дето му все носели повиквателни за казармата .ШЕСТ пъти ми носели повиквателни от наборната комисия ... и шест пъти Тръмп се правел че го няма скрит в зад гащите на татко си .
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалете от власт руския агент, Оранжевия клоун,че ви скара с всичките ви съюзници. Циничен, неграмотен егоистичен нарцис. Вечна слава и памет на Великия сенатор Джон Маккейн!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Супер"вфъща"!? Ти да не си от Конго и още да не си научил български?
8
2
 
4
 
! Отговори
Супер преди 3 години
Сега да се вфъща в Конго и да си бере банани !
7
1
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос до 1 преди 3 години
И защо той да няма достойнство? Защото казва истината з апротестите- причина да си наберат маркови стоки и да рушат. на вас либерастоболшевиките ви дай само разруха и кражби и това го имате за всиша ценност. Където минете е само мизерия и престъпления.
6
2
 
3
 
! Отговори
Хюго Бос до 2 преди 3 години
Ами като не стават. Това го има само в любимия ви комунизм- хора да бъдат назначавани заради раса, пол, религия (разбира се, без християнството) , а не заради заслуги и умения.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай, Кондолиза бледолика ли беше, та тази да е първата чернокожа жена?Кондолиза Райс не беше ли 66-я пиндостански държавен секретар 2005-2009 гг?
4
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Черно к те да правят кариера в африка
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Trump2020
2
13
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"първата чернокожа жена, заела този пост" нямало расизъм ... Никак ...
1
12
 
9
 
! Отговори
Пацу Тризонета преди 3 години
Печка,ама с много повече чест и достойнство от поданиците на толупа ...