30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Ясно е написано, че варицела партита са правени ПРЕДИ да направят ваксина. И у нас го е имало, само дето не са му викали парти. Чети, бе шебек.
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Един дебелоглав като тебе сега го гледам как е омекнал, след като натресе вируса на родителите си. Човек от семейството в интензивното, на апарат, заради дебелата ти глава, как, като майтап ли изглежда? Като не си виждал тежък случай, трай и бай да не те стига. Не
93
3
 
8
 
! Отговори
БКП преди 3 години
Всички на Корона-партито на площада докато забогатеят погребалните агенции на БКП-тата!На Оня свят ще сме Ви много благодарни!Тук ще ви прекадим подобаващо!
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Ти така случайно, нещо друго да измислиш? Ти му говориш а оно рупа ли рупа...
91
4
 
8
 
! Отговори
Калитко Деси Радев преди 3 години
Другари и аз организирах корона партита!
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотТи можеш ли да четеш? Къде пише че е починал веднага?
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНА не мислиш ли, че КОВИД катализира заболяванията и, ако си можел да живееш 120 години, мреш на 70Ама що да не се правиш на Юнак и да плещиш щуротии! По-ти отива на интелекта.
88
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪЗРАСТТА НЕ Е ФАКТОР!!!БАБЕТА НА 105 ГОДИНИ ГО ПРЕКАРВАТ КАТО ХРЕМА!!!НО АКО СИ ДИАБЕТИК, ЗАКОРАВЯЛ ПУШАЧ ИЛИ ДЕБЕЛАК С НЯКОЛКО ИНФАРКТА ТИ Е СПУКАНА РАБОТАТА
87
0
 
13
 
! Отговори
до 94 преди 3 години
В САЩ също ли взимат евросубсидии?Наистина ли вярваш,че лечението на наркоманите в САЩ е безплатно?Човече, проявяваш фаза на отрицание . Имаш медицински проблем, който налага терапия.
86
1
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
Щом не си чул за болниците, как смяташ да управляваш?В болниците- по 10 души в стая???РЗИ даде препоръките сиСега навсякъде леглата са на 2 м.И частни и държавни болници, ако спазват дистанцията, скоро изчерпват капацитета си.Помним тежки зими, когато болни лежаха на кушетки по коридорите на болниците.Така се справяхме при бай Тошо. На никой не му беше лесно.Дали мислиш че е филм или приказка, но е по действителни случаи.Статистически може да се провери. Тогава нямаше кл. пътеки и ЕС суб
85
8
 
4
 
! Отговори
едене и пиене преди 3 години
умрял от наркотицино защо докторите да не вземат пари за ковиди да продължава бизнеса имкато им дават ще взематтоз умрял с наркотици от партидруги ще умрат заради безработица безпаричиеи заболявания поради стрес, недохранванесъдба
84
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая измислена история
83
5
 
9
 
! Отговори
covid-19 преди 3 години
Там си правят партита от по 20-30 човека, тук си правим... платени протести... и бройката е сериозна 2000 - 3000 заблудени човечета...
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло тия партита са опити с хора.Щом в Университетите ги правят,ясно на какво ниво е образованието там.А иначе и у нас вече в болниците една трета са млади хора.По-същественото е,че рискът от повторна инфекция е реален.
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите от партито и те ли измряха
80
1
 
4
 
! Отговори
До 85 (123) преди 3 години
Сигурен ли си, че няма ваксина за варицела? В нета пише, че има ваксина.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах, тия плачат за наградата Дарвин!КОВИД партита!?Дори да приемем че КОВИДА е просто вид тежък грип, но бихте ли отишли на ГРИПНО ПАРТИ, само за да докажете колко сте прости?
78
12
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Заразил се и издъхнал веднага, все едно го застреляли с пушка. Звучи като филм, но далеч е от реалността... Младите хора леко минават вируса, като например Григор Димитров. Не може веднага да умре като се зарази.
77
1
 
11
 
! Отговори
Язе, деева ихната.. преди 3 години
До Анонимен 82Има КОВИД-забавления - вече няколко дена се точи един "протест". Вместо да се изметат всички партии. И да работят грамотни хора без престъпни наклонности в държавата. Боже, що народ ще останат безработни, ако се забрани престъпността! Дали ще искат помощи?
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли Холивудски филми ще породи пандемията.