30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пише от какво е бил болен и дали е бил от други заболявания.Не пише ваксиниран ли е с БЦЖ.Пише,че е на 30 и не е вярвал,че има вирус.Всеки знае,че вирус има!Що за статия е това?!
54
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е умрял от СПИН
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 годишен мъж, имам един въпрос към теб, ако там имате интернет и четеш днесбеге - Защо си с маска на COVID-19 парти? Благодаря предварително за отговора!
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Бойко! Долу комунизма!
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, това много прилича на произведението на един самодеец, разказващ как е "спасен" от някакъв доктор преди около 2 месеца. Беше се превърнало в бестселър в раздел хумор и забава.
50
14
 
7
 
! Отговори
Разчувствуван преди 3 години
Ох, разчувствувах се от потресаващата история на д-р Джейн Епълби, главен лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас, ох, много се развалнувувах, насълзиха ми се очишките от историята на д-р Джейн Пепълби, главен лекар в болницата с Сан Антонио, Тексас за незнайния 30 годишен мъж, ох назълзават ми се очишките от думите на незнайния трийсегодишен мъж, да се направи паметник на незнайния трийсетгодишен мъж, ох, много съм разчувствуван, ох!
49
3
 
9
 
! Отговори
КОВИД-парти преди 3 години
Заповядайте на протестите да изморим електората на БКП-тата!Надявам се, че сте заинтересовани. Защото ИСКАМ да се върна от ОАЕ и да ми търкате пак билетчетата, шемети шашови :)))))А може и да смучкате :))))САМО БКП! които спонсорирам!Я да видя колко сте щури! Верно ли сте малко?
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква сърцераздирателна история. Следващият хитов сапунен сериал. Не е задължително да е истина.
47
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Жалкото е че не е някой луд още на 15 - 20 години, на 30 години трябва да мислиш малко по-трезво, жалко за момчето, доста *** начин да си приключиш живота !
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Получава награда Даврвин, естествената селекция работи!
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това парти случайно така да са се дрогирали ? Умрял е от предозиране а не от друго
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нас е сензация, но там понятието карантина не се разбира така и много хора доброволно водят деца или отиват сами за да се заразят и изкарат съответната болест.------ Една от идеите на социализацията на хората е точно това - груповият имунитет. Каквото има да се случва, да минава и да заминава.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоманска работа! Заразен съм, но не вярвам във вируса!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И един мормот завиваше станиол... или нещо такова беше...
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам начин за лечение на коронавируса. Минава точно за три дни.И не трябва да се пият никакви хапчета, билки,хомеопатия или тем подобни щуротии.
40
5
 
11
 
! Отговори
Кашлица на мишлета преди 3 години
Те нашите политици са такива.Призовават за протести.Това са хора,които не мислят за останалите и тяхното здраве.Нарича се безотговорност.И ....наивниците вдигат стачки, а други събират пачки.Май имаше такава песен преди години...
39
0
 
5
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
Американците са известни с "шарка партитата", така че нищо различно. За нас е сензация, но там понятието карантина не се разбира така и много хора доброволно водят деца или отиват сами за да се заразят и изкарат съответната болест.
38
3
 
12
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Поканете Мангъра и Зеления чорап на такова парти. Там вируса ще е друг.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Й
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка, като не си отива вируса, всички имат шанс да го хванат.