30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при нас има такива партита - организира ги президента и им казват митинги.....
34
4
 
18
 
! Отговори
Блага вест преди 3 години
От благодарност за подкрепата, Резидентството предоставя безплатно услугата "Печатане на некролози" за близки на протестиращите, заразени и умрели от covid в резултат на протестите. Амин!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези презадоволени американци май наистина им е мнооооого скучен животеца.......
32
12
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Съшито с бели конци.даже и Златена няма да повярва.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА не бе, не се страхувайте!Ама като сте неосигурени и легнете от китайския вирус, да си заплатите сами лечението!!!А не да ви го плащаме ние!!!Или персонала на болниците - сестри милите с по 7-800 лева мизерна заплата!!!
30
11
 
15
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Добре скалъпена новина, като филмов сценарий.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Е кво да пише Златената, нещо ново има ли?Тр0лски бизнес в най-чист вид.
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б...си ***!За "статията" говоря.
27
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхувайте се!!!Страхувайте се!!!Ще умрете!!!Трупове в чували навсякъде!!!Не останаха живи.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златено, едно и също само пишеш, смени репертоара.
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скрийте се с вашия грип
24
8
 
21
 
! Отговори
Печатаме некролози преди 3 години
Много футболни фенове са заразени с covid,поради гъчкането и крещенето по мачове.И понеже няма мачове,където да викат и да се бият,то Резидента и Черепа ги поканиха пред Президентството.При крещене се изхвърлят най-много пръски с корона-вирус.След още 3-4 дни ще цъфнат първите заразени от протестите,а след 8 и първите болни.Тогава вече ще е късно- ще са заразили родителите си!Някои ще умратПрезидентът ще носи ли отговорност за хилядите заразени и стотиците умрели за спасяване на пос pания му ГЗ
23
7
 
15
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Има една истина в България има дебилни егоистични безсъвестни безотговорни безчовечни българи егоисти с егоистично мислене които мислят само единствено за себе си за живота на другите Българи въобще не им пука заради такива дебелокожи егоисти българи дебилни в България страдаме ние нормалните Българи
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наличието на този прецеден случай не е толкова лош , да има жертва и то млад човек но не са единици , повечето на партито са в така наречената защитена група малко вероятно да влязат в усложнение , но това парти може да даде много информация на учените за разпространението , това е буквално перфектната лаборатория с която учените могат да разполагат за наблюдение на поведението на вируса.Така грешката на младежите може и да донесе до много ползи ако учените се възползват от възможността която
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак конспирации на медиите, пукясъл е от дилърите и нискокачествената дрога...
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Ноле Джокович направи такова парти ХА ХА ХАХАХААма се размина без умрели!
19
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо ама нали болните от тоя вирус които са в тежко състояние се мъчели страшно,не можели да дишат без апарат и т.н Тоя как така си е свалил маската,та чак имал сили да произнесе цели две изречения,при това съвсем смислени и правилно подредени?
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя прекалил с дозите и гушнал букета. А после коронката го прибрала. Аутопсия има ли или що да се занимават с глезотии... Важното е, че говедата вярват.
17
1
 
15
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Като умреш ти е все тая дали за твойта болест е имало лекарство или не.
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някъде там може всякакви истории да ни разказват.