Кога САЩ ще достигне стаден имунитет срещу COVID-19?

1 милион американци вече са ваксинирани
25 дек 2020 16:42, Нели Христова
33
Кога САЩ ще достигне стаден имунитет срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Директорът на американския институт по алергични и заразни болести д-р Антъни Фаучи смята, че стаден имунитет срещу новия коронавирус в САЩ може да бъде достигнат, когато се ваксинират или преболедуват между 70 и 90% от населението, съобщава "Ню Йорк таймс".

По последна информация, около 1 милион американци вече са ваксинирани срещу коронавируса с препарата на "Пфайзер" и този на американската фирма "Moдерна".

По-рано министърът на здравеопазването и социалните служби Алекс Азар изрази надежда, че до края на декември около 20 милиона американци ще се ваксинират, а до края на януари ваксинираните ще са 50 милиона.

По данни на университета "Джонс Хопкинс", който получава сведения от федералните и местните власти, от началото на пандемията в САЩ са регистрирани над 18,63 милиона случая на зараза, а починалите са 328 838.

По тези показатели САЩ са на първо място в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
само това ли можа да измислиш ?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябва да ни интерсува - сащ и имунитета им , нали си имат ваксина вече , и няма да пият - белина
26
2
 
4
 
! Отговори
Да бе да !? преди 3 години
САЩ как да могат да са на първо място по смъртност като процента им е 1.7 %Само търсят бройките коя държава да се представи за пред Света като най-пострадала, за да има претенции и искания след това към останалите. Това е цялата работа.
25
0
 
3
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
До ДодоИма данни зависи от това как медиите ги представят за пред хората, които не си правят труда да се напрегнат леко дори и с училищна математика да си проверят твърденията и сметките. Смъртността дори и с най-новите данни от днес е едва 1.7 %А това че се бутат да номер едно и първи по всичко е отделен въпрос. Едно да правиш сравнение без проценти по абсолютни бройки при население на САЩ 331 милиона което почти половината от цялото население на Европа 747 милиона.
24
0
 
6
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"По тези показатели САЩ са на първо място в света."============И кои са "тези показатели"? Нали за да има някаква стойност, трябва да има сравнителна величина!
23
7
 
1
 
! Отговори
Руская подлога гняс преди 3 години
ФАЩ Краварите, ФАЩ Краварите, ФАЩ Краварите... и те така, само това си знам, товарищи!
22
0
 
6
 
! Отговори
Много вожно! преди 3 години
Голема работа първо място нищо не е това.Разделете 328 838 на 18 630 000 и ще получите смъртност малко над процент и половина тоест 1,76 % смъртност. Следва че е смъртността е като при ОБИКНОВЕН ГРИП !!!
21
7
 
6
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Стадните неща са нещо нормално за Краварите.Краварите обичат стадата
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовата група расте. Идеално. Дано ваксинират поне 100 милиона преди да са набили тая експериментална ваксина на някой българин.
19
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВАКСИНИРАНЕТО ВЪВ ФАЩ Е ОТ 14 ДЕКЕМВРИ!!!КОГА УСПЯХА ДА ВАКСИНИРАТ 1 МИЛИОН ДУШИ С ПФАЙЗЕРА ЗА 10 ДНИ!!НЯМА КАК ДА СА ВАКСИНИРАНИ С МОДЕРНА ТЯ СЕ ДОСТАВИ ЕДВА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ В ФАЩ!
18
2
 
4
 
! Отговори
JERI преди 3 години
Мууууууууууу стаден
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недъзи, мечтите за ваксиниране и ограничаване на свободите на хората приключиха. Питайте господарите си от НПО-та, да ви предоставят нови опорки, че тези се изтъркаха.Няма как 1% ваксинирани да ограничават свободите на 99% неваксинирани.Та, както се казва - аре у лево и баряйте меча!Аз излизам да пукам, яко! Ще се взривя. Надявам се да сме много хора да видим къде е ковида дагоеа
16
17
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тези дето са чипирани по рождение с руският чип - петолъчка да не се обаждат!!! :))))))
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кога САЩ ще достигне стаден имунитет в крайна сметка? Нали това е заглавието на статията, а в самата нея не се разбира...
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ще те питат тебе какво мислиш мишкар!Сеч щяло да стане то да не е като да плашиш жена си като се напиеш
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12Тили ще ме ограничаваш? Заради измислен вирус? Стой и гледай, ще видиш каква сеч ще стане ако тези на които се кланяш се опитат.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не се окаже ,че ти ще си чумавия сред народа спокойно те ресторантите доставят и до вкъщи
11
1
 
11
 
! Отговори
ОРУЕЛ преди 3 години
"СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ", този международен орган на честното и безкористно здравеопазване, през последните месец-два са променили малко дефиницията за "СТАДЕН ИМУНИТЕТ". Незнайно как, отпаднала е опцията за постигане чрез преболедуване на по-голяма част от населението. В момента пише "Може да се постигне чрез ваксиниране на поне 70%". Мммм каква ли е причината за тази промяна?Интересно, как ли сме оживели преди ваксините, вероятно всяка заразна болест е избивала целия човешки вид?
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Ще изгоним чумавите/ваксинираните като теб, да живеете в либерално-стадните общества и ще си живеем живота.
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ми е интересно като всичко развити страни се ваксинират и *** разбирача от нано чипове му бият шута от всякъде и му затръшнат вратата да влиза там какво ще стане тука