Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ

Той произнесе и встъпителната си реч
Обновена: 20 яну 2021 19:03 | 20 яну 2021 19:00, Нели Христова
243
Джо Байдън положи клетва като 46-я президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Джоузеф Робинет Байдън положи клетва пред председателя на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс.

Той използа библия, която е собственост на семейството му от 1893 година. Същата библия Байдън използва и когато положи клетва като вицепрезидент през 2009 и 2013 година.

 Минути по-късно той се изправи на трибуната, за да произнесе встъпителната си реч.

"Това е денят на решимостта. Америка премина през предизвикателствата и успя да ги преодолее", каза новоизбраният президент. "Гласът на хората беше чут и още веднъж доказа, че демокрацията е ценна. Крехка е, но демокрацията ще пребъде", каза още той като допълни, че ще се гледа смело и оптимистично напред в бъдещето.

"Зная, че нашата конституция ще пребъде, че силата на нашата нация ще пребъде, както каза президентът Картър, с когото разговарях вчера. Всички ние се заклеваме с клетвата, която най-напред е положена от Джордж Вашингтон. Всичко зависи от нас и ние, народът, търсим по-доброто. Нашата нация е велика. Продължаваме напред, предстои много в тази зима на опасности. Има много, което трябва да се поправи, да се излекува, да се изгради и да се спечели", заяви в речта си Байдън.

По думите му САЩ са изправени пред сили, които трябва да бъдат победени, а за целта са необходими не само думи, а всичко, което може да предостави демокрацията и единството.

"Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка, на нашия народ и нашата нация. Обединение, за да се борим срещу враговете, омразата, беззаконието, безработицата. Ако се обединим, може да постигнем велики неща, да оправим грешките, да се справим със смъртоносния вирус. Може да изградим средната класа, да осигурим расова справедливост и САЩ да се превърнат във водещата сила на доброто в света", заяви Байдън.

"За нашето обединение не е необходимо да има хаос, това е исторически момент на кризата и предизвикателствата и единството е пътят напред. Нека в този момент да бъдем съединените обединени американски щати. Никога няма да се провалим в Америка. Действаме обединено и нека на този ден дадем ново начало. Да се чуваме и виждаме един друг, да показваме уважение един към друг. Не е необходимо да изгорим всичко по пътя си. Всеки спор не бива да е причина за война. Трябва да отхвърлим културата на манипулацията. Нека Америка бъде по-добра, аз съм убеден, че е по-добра", добави в речта си Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Диктатор Бойко се мазни на големите щото знае, че тук го чака гилотина!
101
2
 
19
 
! Отговори
Понти преди 3 години
Питам журналята: къде е джипкаджията? Минавал ли е към метрото днес да си види комисионните от строежа ? Май са се понадигнала. Бойко, спри да строиш, не може да ремонтираме след тебе, глупендъре
100
4
 
3
 
! Отговори
Джадай преди 3 години
Сенатор Палпатин прие с дълбока скръб поста император..Единатвено за да спаси демокрацията..
99
2
 
2
 
! Отговори
120 типажи като преди 3 години
теб е хубаво, че няматеКотило, коета да диша въздуха.
98
2
 
5
 
! Отговори
До Библията, преди 3 години
Ами, най-вероятно демонократите са му написали някоя специално за случая !
97
3
 
13
 
! Отговори
Сина преди 3 години
Къде е джипкаджията, дали ще мине пеша около метрото да си види комисионните?!?
96
4
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 115Вие те първа ще усетите нашата сила.Радвайте се още,че нямаме деца.И вие нямате,защото сте ЛГБТ ,но скоро няма да ви има.
95
2
 
3
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 3 години
До 109Ти живееш в Брукхевън, или Чембли!Норд Друид Хилс е екзит на 85, а не град/предградие на ATL.. и знаеш много добре, че никой няма намерение да ти взима оръжията..руските и румънските калашници дето ги продават в Атланта не стават за нищоБългарските са с 200 кинта по-скъпи!
94
16
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Каквато направи Рейгън със СССР, това ще направи Байдън с Русия. Русофилите го усещат, затова са истеричните им вопли.
93
1
 
1
 
! Отговори
До До 96 преди 3 години
За кое управление говориш - за преди или по време на коронавируса ? Щото ако говориш за второто, трябва да сравняваш с другите държави !
92
2
 
8
 
! Отговори
Сина преди 3 години
Е гоУема работа че тоя хамериканец встъпил. Всички новини само за тва говорят, като че ли кой знае кво става. Нас пък хич не ни дреме кой е бай *** американеца. Забравихте как унищожиха половин София тая *** преди 75 години. Не ви ли е срам, та му отдавате толко внимание. Дайте джипкаджията да видим дали е слязъл в метрото и оди ли пеша, ***
91
6
 
3
 
! Отговори
До Ямболски цървул преди 3 години
И ние се радваме, че нямаш деца. Такива като тебе бол, колкото по-малко, толкова по-добре. Поздравявам те за избора (или липсата му, едва ли сам си си избрал никой да не пожелае да се обвърже с теб)!
90
1
 
18
 
! Отговори
Ах този преди 3 години
Дърт лъжец !
89
4
 
7
 
! Отговори
бай Дън до бай Х у й преди 3 години
Баце, ако знаеш какво цветно майданче ти глася ще се таковаш с 200!
88
20
 
3
 
! Отговори
LGBT преди 3 години
Честито! Сега вече света стана по-добър.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в Nord Druid Hills Атланта Джорджия.Имам доста оръжия в избата. От AR 16 до Калашноков и FN и още 20 вида пистолети.Искам да ви6да как някой ще дойде да посегне на законната ми собственост, гарантирана от констируцията на САЩ!!
86
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тръмпугера не започна нито една война, защото беше един страхливец и нерешителен тъпaнap."За войни ли си мечтаеш бе клoyн?
85
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе въшки, оставете големите да си раазиграват коня, и се благодарете, че още ви позволяват да им смучете кръв под опашките. Разни голтаци, за обсъждат този и онзи усрял човек е не само смешно, но и невероятно жалко. Сипете си по една ракия и си пуснете Слави!
84
11
 
25
 
! Отговори
зеленоок Гущер преди 3 години
Честито вече цялата власт е в ръцете на сатаната!От утре за човечеството започва най-тъмната епоха невиждана от средните векове и черната чума !Хора налягайте си парцалите сериозно говаря .Почва диктатурата от фашистко-вавраврски тип с мирис на гей-ове и трансджедъри!Хубавите дни отминаха и ще останат само в спомените как се събирахме по пейките ,в парковете ,дискотеки ,ех безгрижен живот беше.Жалко за децата ,че ще растат в този Ужас на гущерите от Капитолия!
83
7
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
И от къде ги черпиш тия " факти"?!! Само за справка държаввият дефицит нарастна с близо една трета при управлението на Тръмп, я пак за икономиката?!! Други глупости въобще не ми се коментират!