Проф. Захариев: Декларациите за мир на Байдън са само на книга

Войната на САЩ с Москва е безсмислена
9 мар 2021 22:20, Нели Христова
47

Геополитическият триъгълник Китай-Русия-САЩ остава ключов за тенденциите в международните отношения.

"Китай не може да бъде забравен, защото е основният играч на световната геополитическа сцена. Щатите подготвят, заедно с Китай, среща на ниво държавен секретар и Янг, членът на политбюро, който отговаря за външната политика на Пекин. Предполагаемото място на срещата е Аляска. Подготвя се срещата между Си Дзинпин и Байдън, които всъщност се познават откакто бяха вицепрезиденти", заяви международният анализатор проф. Захари Захариев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му Байдън се опитва да оправи "острата страница", отворена от Тръмп и замразяването на политическите отношения с Китай. Това се отчита като грешка от новата администрация. Според него неслучайно демократите се връщат към този подход, защото отношенията с Москва са много лоши.

"Новата администрация търси контрабаланс и затова се търси да се оправят отношенията с Пекин - да се нормализират в руслото на един нормален международен диалог", добави Захариев.

Той смята, че се наблюдават и усилията да се възстановят връзките с Европа.

"Тук отново се прибягва към политиката на "камшика и курабийката". От една страна има обещания за олекотяване на търговските отношения, но също и искания Европа да бъде толерантна към тяхната, бих казал, безсмислена война срещу Москва", посочи експертът пред Bulgaria ON AIR.

Захариев коментира и ситуацията с опозиционера Алексей Навални.

"Тук те прибягнаха до използването на стари методи, които са изпробвани донякъде с успех, например в Украйна - чрез контрапункт на опозиционност срещу режим, неудобен на САЩ. Те се спряха на Навални поради липса на нещо по-добро. Актьорът, който обаче беше избран, не успя да изиграе историческата си роля - изплуваха факти от миналото му като расизъм, ксенофобия, великоруски шофинизъм и др." каза Захариев.

Анализаторът смята още, че декларациите на Байдън за нов геополитически мир са "само на книга".

"Напрежението в световен план само ще расте. Надпреварата във въоръжаването продължава, често с нови технологии", допълни Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г-н Бйдън предупреди С.Арабия,относно убийството на журналист...Тръмп и началника му Путин си мълчаха години наред...кое е на книга?отмени фашистките забрани наложени от Тръмп,относно визи,съюзници,зелени спогодби...кое е на книга агентче на КГБ?Г-н Байдън от самото начало показа загриженост за оцеляването на Света ни...вие продължавате с лъжите и манипулациите...ами пробвайте да му се доверите...предпазливо!а ако е искрен и вие не сте прави...ще се извините ли?ограничени,алчни...вманиачени
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... И кой е Захариев дето знае фактите на изуст? Мистър никой
14
8
 
5
 
! Отговори
fenbg преди 3 години
До Русия=ПсихиатрияВярно си разбрал че си за психиатър !
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 години СССР/Русия непрекъднато се жалва, че някой щял да ги напада и главно САЩ.Понеже така,искали и толкоз.100години никой с пръст не ги пипна, освен второто зло на планетата Хитлер.Сталин се надяваше, че с Хитлер ще си поделят света, но не би.А 90та година СССР сам се провали поради некадърно управление на политиката и икономиката.Почне ли Русия да се оплаква, че някой ще я напада, следва нов провал.
12
17
 
6
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Никой не може да ме обвини че съм комунист но в случая Захариев е прав. Триъгълника е САЩ-Китай-Русия защото меките китки от ЕС са се навели пак за да отмине вятъра. Ето защо военното присъствие на САЩ в Европа е едиствения гарант на сигурността на континента. Ако стане някоя патаклама докато говорещите глави в ЕС се наговорят ПутяЩе стигне до Париж с два танка само за няколко дни.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, ама нещо атентатите намаляха драстично, по тръмово време. ЗАЩООО ЛИ! МИ НЕ ЗНАМ! И емиграцията започна да намаля. Може би ... ако спреш да бомбардираш хората, те няма да искат да ти вадят джигера.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Новият световен ред?Внимавай какво си пожелаваш.И какво ти пречат диктаторите? Ти нали нямаш такива?
9
6
 
14
 
! Отговори
Очевидец преди 3 години
Този ли е Захариев , който е целувал мумията на Ленин ? А стига сте ни тормозили със *** комунисти !
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завиздачииии! Върна се малко разум в Америак! Изгониха отказения ПАЛЯЧОООО!
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хммм, те Китай и Русия са аджамии и САЩ, хитреците само те си знаят игрите. Колко плоско и елементарно, защо ни се поднасят подобни небивалици? Кой вярва на честната?!? дума на янките? Тези "хуманисти", "демократи" попиляха най - безогледно сумати петролни държави, под "благоприлични подбуди" за демократизирането им. Едни нагли копе'лд@ ци, които вместо да си оправят фалиращата си личинка, удобно крадат, завземат чужди държави, блага и имане. Грозна и нагла политика
6
8
 
12
 
! Отговори
интересТно преди 3 години
този "професор" го канят само по тази "теУевизия"слУчаеност
5
13
 
15
 
! Отговори
ТОЯ ЛИ БЕ! преди 3 години
От дър.тия комунист Захариев няма какво да научим, щом според него противопоставянето на ЕС на кремълската хибридна война е безсмислено. Тоя живее все още в ерата на комунистическите кръволоци и ни занимава с глу.пости. Иначе, никой европеец не се съмнява, че Джоу Байдън ще срази феодалните диктатори и ще въведе Новия световен ред.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като света се оборудва с роботи - който направи първата мобилна многомилярдна армия от роботи, ще властва над света.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния червен професор, който дърпа България назад.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Златното дъно" - филм за чекмеджетата и дворците на товарищ Лукавшенко...Всякакви прилики са верни!
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредния РУСфосил от клуба на пенсионера