Тексас узаконява носенето на оръжие и без разрешително

Всеки над 21 г. ще може безпрепятствено да го притежава
25 май 2021 09:30, Елка Василева
73
Тексас узаконява носенето на оръжие и без разрешително
Снимка: архив, БГНЕС

Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на оръжие без разрешително, криминална проверка или обучение. Доминираният от републиканци местен законодателен орган свали и последната рестрикция за носене на оръжие в понеделник, предаде БНР.

Mярката, която ще разреши на всеки в щата, който е навършил 21 години, да носи безпрепятствено оръжие, отива за подпис при губернатора Грег Абът.

Още по темата

Абът вече заяви, че ще се подпише въпреки опасения на противници, които смятат, че падането на рестрикциите ще застраши живота както на гражданите, така и на полицията.

Застъпниците на пълната отмяна на ограниченията приемат това като възстановяване на право, произлизащо от втората поправка в американската конституция, разрешаваща носене на оръжие.

Групи за контрол на носенето на оръжие припомнят скорошните масови стрелби в щата, сред които такива в супермаркет, църква и гимназия.

При влизането в сила на новата мярка Тексас ще стане 21-вият и най-големият американски щат с подобни регулации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Много слабо си информиранАвтомат,, Калашников"се продава в оръжейните магазини на САЩ,преди време покрай изборите в САЩ репортерка от БТВ взе интервю от продавача в такъв магазин ,а пък той й показа АК произведен в България и каза ,че е много търсен!Нещо повече , АК се произвежда и в САЩ, по руски лиценз.
17
4
 
2
 
! Отговори
Lina преди 3 години
До 13 - факт е , че въпросното момче ( влачено по психологични помощни училища психиатрии за малолетни , което от 5 г рисува как коли семейството си си набавя Автомат ( точно така , правилно си прочел. И на мен не ми се вярваше , но е факт. На 5 декември 2007 е " измисленката " случка. Друг пък си закупи оръжие от суоермаркеъа- точно така там до гащите и хляба. И днес също има стрелба, вероятно и нея съм си измислила?
16
2
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
В България това трябва да се направи също така възможно най-скоро...Мафията си купува калашници изнесени на части от Арсенал и няма нужда от разрешително за тях и даже ги продава зад граница...Този, който е психически нестабилен няма нужда от огнестрелно оръжие за да убие - може да ползва нож, брадва, чук или автомобил и те ли трябва да се забранят и да се иска разрешително за тях?Истината е, че държавата и в частност властта се страхува от въоръжен бунт и затова въвежда разрешителни...
15
2
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Те да няма да воюват с автомати, бре. То си има ракетки и бомби. Ти си дръж оръжието в ръка
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Най добре да разрешат да се ползва срещу BLM-престъпници
13
16
 
8
 
! Отговори
Ебассси преди 3 години
До LinaАК ... ? Автомат Калашников ? Това в Блатная ли си го гледала , щото в САЩ не се предлага НИКЪДЕ, АК . Дори и нелегално. Единственото място където можеш да видиш АК в САЩ това е В КИНОТО на някоя холивудска прожекция . ... ама вие от село де ще ги знаете тия работи. На вас още ви виси портрета на Ленин в Хоремага и като се напиете пеете руски революционни песни.Айде стига с тая комунистическа пропаганда.
12
10
 
9
 
! Отговори
Lina преди 3 години
А съвсем скоро ще ги раздават и в детските градини. Гледах документален филм , който разказваше историята на младеж, лекуван в психиатрични клиники, който съвсем свободно си закупи АК и влезе с него в мола.Не ги съжалявам, заслужили са си го.
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-въоражената нация на света ,тежко и горко на тези които опитат да воюват с Тях .Това особенно важи за ушанките от Блатная.
10
7
 
21
 
! Отговори
Сажда Гангста преди 3 години
...Хмм, аз имам пистолет ... ама и тоя дето искам да обера , СЪЩО има пистолет... работата е ясна , ще се стреляме ... ама ако аз не улуча ... отивам директно 2м. под земята да правя компания на червеите ... рисков стана тоя занаят с въоръжените грабежи....... еееех, а колко хубаво беше когато имахе забрана за носене на оръжие и само ние гангстАрите носехме патлаци. Ако има протест против узаконяване на оръжието ... там съм .
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво става, когато всеки в Карлуково се сдобие с оръжие?
8
5
 
22
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Хората ще станат приветливи, тактични и уважителни, без резки маниери. Ще почнат да ходят на църква и ще се научат да контролират емоциите си. Няма да "правят забележки", споменавайки майки и лели.
7
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така трябва да стане и в Европа. В частност и в България.
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а у нас кога? Искам сда си защитя собствеността, и като дойде апаш, искам да го напрая на талаш.
5
3
 
19
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Носенето на оръжие не означава, че можеш да убиваш безнаказано.
4
6
 
9
 
! Отговори
Булгаристан преди 3 години
нали е вече щат на САЩ, тук няма ли свобода?
3
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато в тексас носят оръжия с гордо вдигната глава ние българите носим маски с наведена глава.
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно - нека се изтребват краварите !
1
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Браво