Байдън: Белите расисти са най-голямата терористична заплаха за САЩ

Президентът присъства на митинг във Вашингтон
21 окт 2021 23:05,
86
Байдън: Белите расисти са най-голямата терористична заплаха за САЩ
Снимка: БГНЕС

"Проповядващите върховното превъзходство на бялата раса представляват най-смъртоносната терористична заплаха в Съединените щати", каза на митинг във Вашингтон президентът на страната Джо Байдън.

"Вътрешният тероризъм на белите расисти е най-смъртоносната терористична заплаха в нашата родина. За тази цел нашата администрация предприема първите всеобхватни усилия за борба със заплахата, породена от вътрешния тероризъм, включително движението за превъзходство на бялата раса.

Ние правим това, като предприемаме действия за намаляване на нивото на радикализъм в интернет и борбата срещу вербуването с цел извършване на актове на насилие. Разрушаваме и мрежи, които подбуждат към насилие и вътрешен тероризъм. Не можем и не трябва да приютяваме омразата", допълни американският президент, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
По-рано Байдън възложи на администрацията си да засили борбата срещу вътрешния екстремизъм, да извърши цялостна оценка на рисковете от него във връзка с бунтовете, които се разиграха в Конгреса на САЩ на 6 януари.

Министърът на правосъдието и главен прокурор Мерик Гарланд заяви, че американските власти са извършили около 650 ареста от началото на разследването на вълненията в Капитолия.

На 6 януари поддръжници на републиканеца Доналд Тръмп, който тогава беше президент на Съединените щати, нахлуха в сградата на Конгреса, за да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори в страната през ноември 2020 г., спечелени от демократа Джо Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Деменция
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото са по-умни и образовани от черните расисти? Ето че белите пак превъзхождат останалите.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия фен на Байдън и анти тръмписта Алек Балдуин е застрелял жена и още един човек. жената е починала.
45
0
 
12
 
! Отговори
fact преди 2 години
кое?СЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ, че белите заселници са най-голямата заплаха за плантциите.а без тех нема да има нито плантация, нито щати.
44
0
 
16
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Необолшевиките в действие. Отврат.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз дали помни кво е ял вчера?
42
1
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Боксовата легенда Мохамед Али в едно интервю казва много шокиращи неща относно въпроса с расите и човек ако за момент забрави че е афро-американец и мюсюлман ще се види в чудо. Не съм чул някой да се е опитал да го "cancle"-не заради тези негови виждания които всеки може да чуе стига да се разрови из Ютюб. Не казвам че е прав (не е) и все ми тая какво ще си помисли някой за него ама виждам двойни стандарти що се отнася до схващането у някои хора относно това какво е расизъм и какво не.
41
0
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Че само бели ли са расистите? То както е тръгнало в САЩ скоро Байдън не от деменция ще забрави за думата "расисти" в това изречение и ще се окаже че белите са най-големите терористи независимо дали са расисти или не. Да кажеш че "белите расисти" са терористи а да забравиш че расизъма не познава раса пол и религия също е расизъм. Когато това се вгнезди в главите на американските демократи и либерали чак тогава ще можем да си говорим за борба със расизъма която аз лично напълно подкрепям.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
свекър ми е с Алцхаймер и деменция.има Телк и е НЕДЕЕСПОСОБНО ЛИЦЕ с ОГРАНИЧЕНИ ПРАВА за вземане на решения.а този болният от същото го направиха президент на САЩ.превърна Америка в посмешище.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34 прав си че белите и жълтите имат неандерталско днк, а черните нямат такова. Допълнително жълтите са се микснали с още един прачовек така от генетична гледна точка имат повече материал от белите... странното е защо винаги белите са на прицел обаче като дойде темата за расизма... то не че има такова нещо като бял, черен и т.н. всичко е яко микс...
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Додо - Брат - европейска и християнска се пишат с малка буква!!!!
37
0
 
17
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
дедо е толкова неадекватен, че всичко почва да прилича на неква много груба дезинформация. щото, видимо учЕнте им си работят, и никой не каза, че е отменена програмата за превъоръжаване.
36
0
 
31
 
! Отговори
Олеле преди 2 години
Тоя пак го прихванаха !
35
1
 
39
 
! Отговори
SS преди 2 години
Аз също вярвам в превъзходството на бялата раса ! И никой не може да ме убеди в противното.
34
0
 
1
 
! Отговори
еврогей от ГерП преди 2 години
До Мариятакова е нивото Началника :)
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля не пишете не научни глупости за расите. Падате на нивото на американците.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да видим у нас кой има полза от расовите ограничения. Мисля че всичко е ясно. Едни работят а други се размотават по моловете...
31
23
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
така е г-н Президент,Конгреса на САЩ бе атакуван от бели фашисти и националисти,насърчени от Тръмп и финансирани от путин през ДБ!...това четем и виждаме в мрежата!САЩ е време да пренаредят приятелствата си,...ЕС все повече се оказва вреден и зависим!...прекалено много..."демокрация" от която се възползват...мафиоти и зли хора,Демокрацията е...осъзната нужда...отговорност,съзнание...Бог да пази САЩ!
30
1
 
23
 
! Отговори
Този преди 2 години
най-накрая направи доброволни самопризнание за дейността си
29
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Let's go Brandon!