Администрацията на САЩ подготвила 18 сценария, ако Русия нахлуе в Украйна

САЩ: Готови сме бързо да нанесем остра болка, ако Русия предприеме стъпка
15 яну 2022 17:25, Анисия Иванова
366
Администрацията на САЩ подготвила 18 сценария, ако Русия нахлуе в Украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е подготвила 18 различни сценария за действие в случай на предполагаема „руска инвазия“ в Украйна. Това заяви зам-държавният секретар по политическите въпроси г-жа Виктория Нюланд в интервю, публикувано в събота за британския вестник Financial Times.

„Няма да говоря предварително за 18-те различни сценария...Само ще кажа, че ние и нашите съюзници сме готови бързо да нанесем остра болка, ако Русия предприеме някаква стъпка“, каза Нюланд. Тя подчерта, че санкциите срещу Русия от страна на САЩ и европейските страни може да се различават една от друга.

Още по темата

Нюланд подчерта, че Вашингтон преговаря с европейските съюзници за възможен отговор спрямо действията на Русия, който да отчита интересите на жителите на западните държави.

Коментирайки разговорите за гаранции за сигурност между делегациите на САЩ и Русия, които се проведоха тази седмица, Нюланд каза, че страните са успели да чуят притесненията си, но сериозна дискусия все още не е започнала.

"В момента чуваме само (страхове) един от друг", каза тя. "Ние не сме започнали типа преговори, които би трябвало, за да се опитаме да постигнем споразумения. Особено ако те (Русия) искат тези споразумения да бъдат правно обвързващи, така че ще ни трябва повече време".

В същото време, както добави Нюланд, Вашингтон е заинтересован от продължаване на преговорите с Москва. „Вярваме, че можем да намалим напрежението и да постигнем напредък по някои от темите чрез дипломация“, каза дипломатът, цитирана от БГНЕС. „Надяваме се и очакваме Москва да остане на масата за преговори, но изборът е на Путин".

Нуланд също така подчерта, че преговорите „трябва да се водят на основата на реципрочност“. „Те имат искания, но и ние имаме притеснения“, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
0
 
5
 
! Отговори
Войника Швеик преди 2 години
Администрацията на САЩ подготвила 18 сценария .... Ами хубаво. Да обуват кубинките , да нарамват автоматите и със правителствения си самолет - право на руско-украинската граница да си ги изпълняват тези сценарии . Какво ни занимават с гглупостите си ? Същото се отнася и за Путеен. Като иска толкова да напада Украйна , ей я къде е . Яхва коня , калашника на рамо и да напада каквото и където си иска .... А като приключите с ггллупостите си , пуснете един пост в Фейсбук да ни кажете как е минало.
297
0
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Войните се организират и ръководят от военния и политически елит ... но единствените потърпевши са обикновенните хора от простолюдието ..... Надали обикновенния руснак го е грижа чии е Крим или кога ще напада Украйна . Надали обикновенния украинец го е грижа мераците за власт и влияние на Запада . Надали обикновенния американец го е грижа какво имат да делят някъде си в Русия и Украйна . Така че ПРОБЛЕМА Е В АЛЧНИЯ ЗА ВЛАСТ ЕЛИТ . Или накратко - Има елит - има проблем. Няма елит .............
296
9
 
2
 
! Отговори
"Православните& преди 2 години
РУСКИ пияници и *** с руско " православно" видео против българката Ванга - YOUTUBE ВАНГА. "ПРОРОЧЕСТВА", ПОЛИТБЮРО, БОЛЬШИЕ ДЕНЬГИ И БОЛЬШОЙ ОБМАН / ТЕСТ НА ПРАВДУ
295
2
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Вижте ,на Украйна се придава значимост ,каквато тя реално не притежава.Ако бъде пуснат в действие СП-2 всичко приключва и значимостта на Украйна се изпарява!И т.н.украинци са хора като нас,но допуснаха да ги управляват хора с проблеми в главния мозък и сега ще се наложи да разберат истината по лошия начин!Впроме тяхното положение е урок и за нас!Умните хора се учат от грешките на другите ,а не от собствените!
294
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щяло да има санкции. Видяхме санкциите. Русия ако реши да спре газа за Европа кво правим. Ще си го продава в Китай. Кой ще претърпи повече икономически санкции.
293
2
 
8
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
До 314 - ми то тия дето лаят с Американска пропаганда са като пинчери - само си лаят. Вярваш ли, че някой от тях ще се втурне да нарами оръжие? Разни там джендери и прочие меки китки.
292
2
 
6
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
А защо САЩ не си стоят в Америка, а си го развяват чак в Украйна? Агресора вика дръжте агресора! Територията на САЩ не ми изглежда нито близо нито застрашена. Въпроса тук е какво е добре за нас, за България? Опита им за неядрен конфликт с Русия може да струва много на страните от региона. Не бива да се дава възможност за разполагане на чужди военни контингенти на наша територия, както и да ги нарекат "нашите" политици. "Мироопазващи", "защитаващи", "трениращи", почиващи или каквото там измислят
291
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалитета на руснаците е да завършват войните, които другите започват, така е било с Наполеон, с партийния другар Хитлер! Затова много се чудят като отидат в Париж или Берлин какво е това, ами паметник на руския войн! Има и други примери де, но това са едни от големите! Но от сегашна гледна точка много се съмнявам да искат да ни освобождават отново!
290
2
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
А взеха ли под внимание най-очевидния 19-и сценарий, при който на руснаците им писва и просто решават да си разчистят сметките веднъж завинаги? Бързо щели да причинят "остра болка" - руските ракети ще ви превърнат в радиоактивна пустиня в рамките на половин час и то при положение, че приемем теоретично, че ядрените подводници не са ви до г*зът. Колко по-бързи си мислите, че може да сте?
289
1
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Анонимен 312. Моето момче, не знаеш и не мислиш. Първо - SWIFT не е на САЩ, но е собственост на частните банки. Второ, руснаците си имат своя разплащателна система - МИР и ще я пуснат до 48 часа. Трето - я ми обясни - как тогава "санкциониращите" ще си плащат природния газ, нефта, пшеницата, изкуствените торове, стратегическите метали, без който ще мръзнат и гладуват като кyчета? Ще носят пари в куфари до Русия ли? А ако руснаците поискат да им се плаща в рубли?
288
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Един немски аристократ казвал, е баба му имала три нощни гърнета-златно, сребърно и порцеланово. Но когато дошли руснаците се наакала в гащите.
287
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Американците ще хвърлят срещу Русия ужасяюща армия от дебело гъзи не гри, които само като се облещят и покажат единственото си бяло-очите си, ще препарират руснаците от страх и безподобие. Ай, да си говорим сериозно.
286
1
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
18 сценария били готови, но щели да изпълнят 19-я сценарий: - САЩ само да гледат страхливо и да лаят по световните медии за санкции с/у Русия...
285
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
316 Балканските народи са зависими от европейския пазар и европейските пари. Ако Сърбия продължи с китайските и руските инвестиции, както и с руското въоръжаване, ще получи санкции, каквито вече имаше. Тогава и Китай ще спре да инвестира в нея, защото няма да има достъп до ес -пазара чрез Сърбия, което е целта й.
284
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин никога не се е чувствал по-силен от сега. Но, нищо не е вечно, скоро неговата диктатура и "величие", ще се срути, като кула от карти.
283
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-малкото, което ще кажа е, че на страната на Русия сме всички балкански народи, латинска Америка, Индия, Филипините, половин Европа, и много други. Ми то е достатъчно да си пуснете в ютуб руския химн, да прочетете коментарите отдолу. Форумите ако не друго, поне отразяват настроенията. Кой ще се юрка да воюва за Хамериката? Е, мое да се намерят 1-двама предатели у нашенско.
282
0
 
7
 
! Отговори
мечти...мечти..... преди 2 години
ХАХАХААХАХАХХААХХАХАХАХААААААААААААААА.............
281
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изваждане на Русия от международната платежна система SWIFT и ликвидация на руските посолства в САЩ, и съюзниците, на първо време. След това останалото, което им суле полага.
280
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да сте забравили, но наши селяни преди време пребиха елитни френски командоси, ей тъй за развлечение. Сега си пуснете въображението и си представете как една обикновена руска тетка ступва с лявата си ръка 10 елитни църни кадети на американската армия, заедно с генерала им.
279
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
18 сценария? Кого ще им пратите да ги срази? Дебелите нег ри, които ги мързи да станат от дивана пред телевизора? Напушените зомбита, които блуждаят по улиците ви? Кой, кой? Нема кадри. И ако руснаците утепат не гър, ще скандирате БЛМ и ще плачете.