Зукърбърг към служителите си: Вече ще сте метадружки

Това е грижа за нашата компания и един за друг, посочи той
Обновена: 16 фев 2022 09:49 | 16 фев 2022 09:49, Бойчо Попов
122
Зукърбърг към служителите си: Вече ще сте метадружки
Снимка: БГНЕС

 Служителите на Meta Platforms Inc. вече са „метадружки". В бележка до всички служители на концерна, споделена онлайн във вторник, основателят на Facebook Марк Зукърбърг предложи своята визия за корпоративната култура в Meta Platforms Inc., своята наскоро ребрандирана компания, която според него ще „създава страхотни неща", „ще живее в бъдещето" и ще се управлява от служители, които той нарича метадружки.

„Meta, метамените, аз…. (Meta, Metamates, Me) за мен тези неща значат да бъдем добри стопани на нашата компания и мисия", казва Зукърбърг в бележката си, която публикува на страницата си във Facebook. „Става дума за чувството за отговорност, което имаме за колективния ни успех и един към друг като съотборници. Става въпрос за грижата за нашата компания и един за друг“, посочва той.

Андрю Босуърт, изпълнителен директор на Meta, който скоро ще поеме поста главен технологичен директор, заяви пред Wall Street Journal, че името metamates е заигравка с рефрен, който вече се използва в Instagram, също собственост на Meta, и който сам по себе си е римейк на лозунг на военноморските сили. „Също така е препратка към една военноморска фраза, която Instagram използва от известно време „Кораб, корабоплаващи, себе си", каза той в Twitter.

Във вторник Facebook също така съобщи, че променя името на функцията си News Feed на Feed.

През октомври Зукърбърг заяви, че Facebook се преименува на Meta и че компанията влага милиарди долари в разработването на онлайн свят, известен като метавселена. Вчера той поясни, че Meta ще се основава на основните ценности, създадени от Facebook през 2007 г., но ще ги адаптира към бъдещето.

„През това време много неща се промениха", каза той. „Сега ние сме разпределена компания. Имаме международна общност и широкообхватно въздействие. И сега сме метакомпания, която изгражда бъдещето на социалната връзка“, посочи той.

Метавселената се определя като онлайн свят, в който хората могат да участват в потапящи преживявания, като например да посещават концерти, да купуват цифрови стоки и да общуват помежду си като аватари, в някои случаи с помощта на устройства за виртуална и разширена реалност.

Целият материал вижте тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: MetaFacebookМарк Зукърбър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво лошо има да са метадружки.Скоро ще има и метагаджета и метаджендъри..и т.н.Светът се развива дигитално и няма нищо лошо в това.Човечеството ще прогресира,всичко ще е виртуално.Виртуални пари,виртуални жени,виртуален живот.Кеф и удоволствие,за мир и спокойствие!
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи САЩ върват към комунизма и там имаше другарю и другарке.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До CEO - Приятел - всичко е за пари. Като Гейтс има хиляди, дето са се провалили. Има и стотици,д ето са мултимилионри, дори милиардери, ама няма да ги чуеш. Изкачаш с добра идея и има инвестиции. Това не ти е умрялата България.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ФБ и Инстаграм са отживелица." - Всъщност Instagram е широко позлвана от 16 до 24 годишните. Да, TikTok по настоящем е по-силна платформа, но рекламите в Instagram продължават да имат по-широк обхват и да струват повече. Facebook, да, няма нови хора, не и както преди, но трърдата поребителска база, както казваш, са по-възрастни хора и доста от тях са с далеч пвоече средства от типичният 22 годишен.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 - Няколкос транни баннаха Google Analytics. Ако не знаеш, това е нещото, кеото носи парите на Google. Facebook вече "заплашщиха", че ще си ходят, но ЕС им е буквално 1/3 от бизнеса.
71
0
 
15
 
! Отговори
ДОБАВЕНА ЗАБУДА преди 2 години
"разширена реалност" = "добавена заблуда" ? "Разширена реалност" се намира навътре в нас (така казват), е не в някаква си мизерна Фейсбук измислица. Но ще видим...
70
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мета от иврит значи мъртъв. Чаткате ли намека?
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Зукърбърг към служителите '' ............................ фейсбук е олицетворение на цензура и манипулация, трябва да си пълен ****от за да ползваш фейсбук.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще си лакират ли ноктите, защото това звучи доста "женствено".
67
0
 
4
 
! Отговори
ко преди 2 години
До Анонимен харесва ли ти Промяната?
66
0
 
32
 
! Отговори
Камаза преди 2 години
От както си изтрих фейса преди 1 година ми е много добре. Дано всички тези западни платформи се сринат!
65
0
 
11
 
! Отговори
Малиии... преди 2 години
На Смукърбрък нещо му е станало...
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опедеразчиха се изцяло.
63
0
 
31
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Слънцето ако пръдне малко по-силно и цялата ни пишман цивилизация с измислените онлайн ценности отива на кино...да гледа Буратино!
62
2
 
8
 
! Отговори
Аутсайдер преди 2 години
Големите пари се правят като се включиш в организацията. Иначе ще чакаш цял живот да те вземат за мижава заплата и то и за мижавите заплати се правят на интересни, викат ти една точка не ти достига, нашият кандидат е с една повече, решил си теста ама няма да те извикаме дори на интервю. Организацията обхваща и малките нива. Цялата система е такава в целия свят. Не си ли част от организацията тежко ти и горко.
61
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много сте отворени в коментарите, но реално по цял ден седите във фейса и четете коснпиративни постове, а претендирате, че сте критично мислещи...
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амфета какви?
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска да каже че вече ще са хомо дружинка
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв цукарбърг,нас ни интересува Барселона, за едни крадци питам?
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Романа на Стивън Кинг е "Неизживени спомени".Всеки да го прочете преди да се закачи към метаживота...