Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна

В реч той похвалил и Ким Чен Ун
7 мар 2022 20:30, Нели Христова
135
Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна
Снимка: БГНЕС

В реч пред републиканските спонсори в Ню Орлиънс Доналд Тръмп е заявил, че САЩ трябва да постави китайския флаг на самолетите F-22 и да "бомбардират цялата Русия" в отплата за нахлуването й в Украйна. Washington Post съобщи за изказванията, направени в събота вечер.

През смях, пише вестникът, бившият президент казал: "И тогава ще кажем: "Китай го направи, ние не го направихме, Китай го направи", те ще започна да се бият помежду си, а ние ще седнем отстрани и ще гледаме."

Според WP, Тръмп е наркъл НАТО "хартиен тигър" и е заявил, че американската армия е спечелила "схватки" срещу руските войски, докато той беше президент. Най-интересното твърдение от всички обаче е, че той е бил категоричен, че е бил по-строг спрямо Владимир Путин от всеки друг американски лидер.

От началото на инвазията Тръмп е изправен пред сериозни критики, че е възхвалявал руския лидер. Когато Путин призна Донецк и Луганск за независими републики, бившият президент заяви, че руският лидер е гений. В последната си реч той обаче е заявил, че инвазията е била грешка.

Пред "около 250 от най-добрите дарители на Републиканската партия в елитния хотел Four Seasons", посочва изданието, Тръмп повторил изказванията на Републиканската партия срещу Джо Байдън, твърдейки, че Путин не би нахлул в Украйна, ако той самият бил все още на власт.

"Познавах Путин много добре", казал Тръмп. "Той не би го направил. Той никога не би го направил."

Русия се намеси в изборите в САЩ през 2016 г. в полза на Тръмп. Разследването на тази намеса доведе до наказателни присъди на сътрудници на Тръмп и обширни доказателства, че Тръмп може да се е опитал да възпрепятства правосъдието.

Като президент през юли 2018 г. Тръмп се срещна с Путин насаме в Хелзинки, без присъствието на близки съдружници и съветници. През 2019 г. Тръмп задържа военна помощ за Украйна в опит да омърси Байдън, което доведе до първия от двата импийчмънта.

"Никой никога не е бил по-строг към Русия от мен", заявил Тръмп в Ню Орлиънс.

The Post съобщава, че Тръмп е похвалил и севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, за това, че има "пълен контрол" над страната си.

Голяма част от останалата част от речта, пише вестникът, е била посветена на лъжата на Тръмп, че поражението му от Байдън е причинено от изборни измами.

Тръмп атакувал двама републиканци, които отхвърлиха лъжата: лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл, когото Тръмп нарекъл "глупав, корумпиран", и собствения си бивш вицепрезидент Майк Пенс, който председателстваше удостоверяването на изборните резултати след смъртоносния бунт в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

The Post съобщи, че "няколко" от гостите са споделили, Тръмп е говорил твърде дълго и "звучеше така, сякаш се бърка повече през последните 30 минути".

Под правен натиск върху своите бизнес и политически дела, Тръмп изглежда ще се кандидатира отново през 2024 г. Той остава доминиращото присъствие в проучванията на потенциалната област. В Ню Орлиънс той заявил за следващия номиниран: "Чудя се кой може да е това", а тълпата избухнала в скандирания: "Тръмп! Тръмп!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е алтернативата в САЩ на уникално слабото управление на Байдън.НАТО щяло да ни пази?!!Още ли го вярвате.Скоро цяла източна Европа ще се освести и ще сключи сделка с Русия.Друг вариант няма.Даже за Америка вече.Те ТСВ не могат да водят,камо ли да я спечелят.
23
2
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Хехехе...нищо незнаеш!!!Именно той сложи в бг да има център на НАТО!!!Хахаха
22
13
 
6
 
! Отговори
Ченгесария преди 2 години
Ако беше Тръмп Президент, Украйна отдавна щеше да има Путинско Правителство, нямаше да има нахлуване, даа.И все пак щеше да има война само, че партизанска.Ако Тръмп беше Президент, НАТО нямаше да го има вече и половина България щеше да е в Турция, другата половина при Путин.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той си беше пич!!!Никъде война,борсите нагоре, американците с пари, изтегляне от Афганистан.Нестана нобелова награда на мира ....Обама беше по заслужил а за какво ли?!
20
2
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Тоя *** още не може да разбере, че той точно заради това не е вече президент!
19
5
 
1
 
! Отговори
Карлово преди 2 години
Партия карлово заявява че ще защитава единствено българските граждани. Копаенето за шистов и на злато се преустановява, съдебна реформа и наборна военна служба 6 месеца .
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала
17
8
 
6
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Путин и Тръмп са си лика прилика, и двамата луди за връзване!!
16
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МАЛО УМНИЯ ОТЧАЯН КА ПУТЕНОФИЛ ВЪЗХВАЛЯВА ТРЪМП КОЙТО КАЗВА, ЧЕ ЩЕ БОМБАРДИРА РУСИЯ :D ПЪЛНО ПАДЕНИЕ ЗА КА ПУТЕНОФИЛИТЕ
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с всяка изминала година става от зле по зле...той халюцинира.....
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че американците го изритаха тоя...
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста "умен" човек. Направо паднах от СМЕХ!
12
6
 
9
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Най-интересното твърдение от всички обаче е, че той е бил категоричен, че е бил по-строг спрямо Владимир Путин от всеки друг американски лидер." хахахахах
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън го ръководят определени кръгове и ще потопи света заради алчност.
10
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЗИ Е НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН ПОПУЛИСТ!! КОГАТО КА ПУТИН НАПАДНА УКРАЙНА ТОЯ СЪЩИЯ ТРЪМП ГО НАРЕЧЕ ГЕНИЙ!! НИКОГА НЯМАШЕ ДА БОМБАРДИРА РУСИЯ И ДА БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ! ОТВРАТИТЕЛЕН ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК Е!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най - голямата глупост е че Русия е манипулирала изборите в САЩ. То бива бива ама бивол за курбан не бива. Обаче как така кравчовците ще си признаят че понякога се държат като истински гл..аци. Тръмп е квинтесенцията на тази глупост. Не си ли дава сметка че е смешен? Ким Чен Ун хубаво го насади пред всички. БайГън също се държи глупашки но по различен начин. Просто уйдисва на тези с оръжията и с мераците за световно господство. Позната история. Пък ние да му мислим.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Washington Post : ние подкрепяме Джо Байдън на изборите." Безсмислена статия
7
2
 
24
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Прав е Тръмп , САЩ ще станат по-богати за сметка на Европа .Лошото е в Европа се бием един с друг заради един човек - Сина на Байдън .Като скарано семейство заради снаха или зет от Чужда Държава .
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна" абсолютно вярно и целият свят го знае.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп президент. Амонитрите бяха на байдън