След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия

Вчера президентът на Америка заяви, че Путин не може да остане на власн
27 мар 2022 19:12, Нели Христова
76
След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия, каза пред репортери днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс. Блинкън визираше вчерашното изказване на американския президент Джо Байдън, който заяви, че Владимир Путин "не може да остане на власт", предаде БТА.

"Смятам, че Байдън снощи отбеляза просто, че на Путин не може да бъде позволено да води война или да проявява агресия срещу Украйна или когото и да било", каза Блинкън, който е на посещение в Ерусалим. "Както знаете и както сме казвали многократно, ние нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било", добави той.

Посещението на американския дипломат в региона ще се фокусира върху руската инвазия в Украйна, но ще бъдат обсъдени и други теми, като например "дестабилизиращите действия" на Иран и отношенията между Израел и Палестина, отбелязва ДПА, позовавайки се на информация от Държавния департамент на САЩ. Освен Израел до средата на седмицата Блинкън ще посети и окупирания Западен бряг, Мароко и Алжир.

Определяни от Израел като исторически разговори между шест държави ще се проведат в селото Сде Бокер в южната част на страната, което се смята за символ на ционисткия пионерски дух. Там са погребани основателят и първи премиер на Израел Давид Бен-Гурион и съпругата му Паула. Срещите и изявленията след тях са насрочени за утре. В разговорите освен Блинкън ще участват и представители на ОАЕ, Бахрейн, Мароко и Египет.

През септември 2020 г. Израел подписа споразумения за официално нормализиране на дипломатическите отношения с Бахрейн и ОАЕ въпреки израелско-палестинксия конфликт. Дипломатическото сближаване беше в резултат основно на икономически съображения, но беше сформиран и съюз срещу Иран. Преди това само две арабски държави - Египет и Йордания - поддържаха дипломатически връзки с Израел, предаде "Вести".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
ФАЩ няма и как да имат такава стратегия, защото става дума за друга световна сила, над която те никога няма да имат власт и това дразни супер много тях и поддръжниците им.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква смяна на режима. Русия трябва да има строг режим, силни лагери и затвори, много работа във военните заводи. Военен режим като в Северна Корея. Да се радват на всяка ракета на лидера. Трябва да забравим за Съветския съюз.
46
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи не обмислят просто да свалят режима, а направо да закриват руската ***. Веднъж им простиха, след разпада на СССР, но втори път прошка няма да има. Четете между редовете бре, драги русофили, нали сте уж много Омни??
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнахме руснаците сами в Съветския съюз. Огромен успех на Запада.
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще живее в Съветския съюз. Ще чака нов Горбачов да разпадне Малкия Съветски съюз.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадохме на руснаците мечтания Советский союз. Те са щастливи.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо сам си подписа смъртната присъда. Сега цял свят се смее на немощната американска администрация и цру ще помогнат на дедко да си иде по "естествен" начин.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък харесвам деди Джо! Никой не може да свали изкуствената маска на приятел от лицето на САЩ така както деди го прави в последните седмици. Всички виждаме Америка без грим колко грозна и зла вещица е в действителност. Народите ИМАТ ПРАВО сами да си избират управниците си, добри или лоши, това е тяхно право. САЩ не е някакъв господар на света, че някой да се съобразява с претенциите й. Това се нарича демокрация в действие, не само на лозунги.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спираш им шопинга и им пускаш путинга. Работа, работа, работа. Фронт, фронт, фронт. Сибир, Сибир, Сибир.
39
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само заради ядрените заплахи заслужават руснаците пълна изолация. Да си стоят в 19 век и да кроят революции. До там
38
17
 
4
 
! Отговори
нЕкой сий преди 2 години
Прав е Байдън-а, требва смърт да има на пудинга
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да ги дишам вече тея сатанизирани янки!!!
36
3
 
17
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Не му обръщайте внимание на стария бай Байгън. Той така си приказва . Съвсем скоро каза също че недоумява как Путин е могъл да нападне Русия ....... такова нещо не се било случвало от втората световна война насам .... преди това пък оплакваше нападнатите от руснаците "ирански приятели" .... днес щял да сваля Путин .... Итре може и за най-добър приятел да го обяви .... Еееех, старост нерадост .... като натежи памперса и мислите на човека се объркват ....
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eй, това си е световна криза - САЩ да нямат стратегия за смяна на някой режим.
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън е стъпил с единия крак в гроба, с другия върху динена к?/ора, а те му дали цяла кравеферма да стопанисва!?
33
28
 
3
 
! Отговори
POTUS преди 2 години
Всяка дума изречена от устата на който и да е американски Президент е като присъда за въпросното лице. Извода е, че властовите дни на Путин изтичат.
32
2
 
21
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
"Както знаете и както сме казвали многократно, ние нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било" вЕрваме ти! Лъжата я нямате за нищо.
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те имат стратегия. И работят по нея. Обаче простолюдието не знае какво точно става. Историята с Роналд Рейгън ще се повтори, но вече няма да я има грешката Русия да може да надигане отново глава.
30
8
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Само смяна на генарилитета, което е почти същото.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кво го мъчат дядката, ми не си гледа старините. Той толкова неадекватен завалията, че все някой трябва след него да обяснява какво искал да каже. Тъжна история.