След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия

Вчера президентът на Америка заяви, че Путин не може да остане на власн
27 мар 2022 19:12, Нели Христова
76
След изказването на Байдън: САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат стратегия за смяна на режима в Русия, каза пред репортери днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс. Блинкън визираше вчерашното изказване на американския президент Джо Байдън, който заяви, че Владимир Путин "не може да остане на власт", предаде БТА.

"Смятам, че Байдън снощи отбеляза просто, че на Путин не може да бъде позволено да води война или да проявява агресия срещу Украйна или когото и да било", каза Блинкън, който е на посещение в Ерусалим. "Както знаете и както сме казвали многократно, ние нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било", добави той.

Посещението на американския дипломат в региона ще се фокусира върху руската инвазия в Украйна, но ще бъдат обсъдени и други теми, като например "дестабилизиращите действия" на Иран и отношенията между Израел и Палестина, отбелязва ДПА, позовавайки се на информация от Държавния департамент на САЩ. Освен Израел до средата на седмицата Блинкън ще посети и окупирания Западен бряг, Мароко и Алжир.

Определяни от Израел като исторически разговори между шест държави ще се проведат в селото Сде Бокер в южната част на страната, което се смята за символ на ционисткия пионерски дух. Там са погребани основателят и първи премиер на Израел Давид Бен-Гурион и съпругата му Паула. Срещите и изявленията след тях са насрочени за утре. В разговорите освен Блинкън ще участват и представители на ОАЕ, Бахрейн, Мароко и Египет.

През септември 2020 г. Израел подписа споразумения за официално нормализиране на дипломатическите отношения с Бахрейн и ОАЕ въпреки израелско-палестинксия конфликт. Дипломатическото сближаване беше в резултат основно на икономически съображения, но беше сформиран и съюз срещу Иран. Преди това само две арабски държави - Египет и Йордания - поддържаха дипломатически връзки с Израел, предаде "Вести".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заглавието се съдържа цялата наглост на краварите
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде на къде краварите ще сменят "режима" в Русия ?!?!?! Нали е намеса във вътрешните работи на суверенна държава ? Или за тях не се отнася ? Тия за какви се мислят бе ? Може би все пак най-накрая ще получат каквото искат - ядрен удар.
26
3
 
10
 
! Отговори
Джокерат преди 2 години
Кирче , слушай какво ти обещавам на теб и на прокълнатата ви юдейска организациика дето си тикате нослетаТА дето не ви е работа. ЩЕ ВИ ИЗРЕЖЕМ НОСЛЕНЦАТА КИРЧЕ. НАЛИ НЕ ОБИЧАТЕ СТАРОТО И НЕ ГО РАЗБИРАТЕ. . АЗ ПЪК КИРЧЕ СЪЩО КАТО ПУТИН МИСЛЯ ЧЕ ЕВРОПА И ПЕЧАТНИЦАТА И ЗА ПАРИ СА КОМПРОМЕТИРАНИ. С КАКВО Е ПОКРИТА БРИТАНКАТА ЛИРА СТЕРЛИНГ ДА НЕ Е ПОКРИТА С КИЛОТИТЕ НА ДЪРТАТА ЧЕ ДА Е ФАКТОР. ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ЮДЕИТЕ ЩЕ ГИ ИЗТРИЕМ ОТ ЗЕМЯТА. Обещавам че Идва края ви шезо френици
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрите крварчета никога не са искали исменяли режими по света. Те са все невиннички и с чисти помисли. :)))
24
1
 
19
 
! Отговори
Късно е! преди 2 години
Поне от десет години, основна цел на САЩ е свалянето на Путин. Просто вчера Байдън заяви това публично. Що се отнася до Блинкен, в момента той е подчинен на Байдън, така че не е в състояние да се изявява като инстанция над президента на САЩ и да отменя негови изявления.
23
1
 
14
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Всеки път трябва да поясняват дементния какво е искал,или не искал да каже.Какви стратегии,какви пет лева?Бомбардировките са техен патент и сега шах,че руснаците са усвоили уроците им.Какво дирят 750 военни бази в 80 страни по света?Чий го търсят по света?А и в прехвалената им армия скоро ще трябва да се определят ,кой от какъв пол е,че да е политкоректно.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да имат стратегия за навременната смяна на памперса на бай джо. Да не стават бели като във ватикана, два часа не могат да го изчистят.
21
18
 
3
 
! Отговори
До Щирлиц преди 2 години
Ти гледай на твоя Путин памперса. Цял ден седи о*ран в бункера и държи всички на по 10+ метра разстояние.
20
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Стратегията е съвсем различно нещо" И какво е стратегия? Светни ме ако обичаш?
19
16
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Чета коментарите и се чуда - или сайтът е зомбиран (хакнат) от москоу, или много яка кибер далавера прави митрофинчова!
18
1
 
12
 
! Отговори
За бай Изддън преди 2 години
беззъбото куче може само да лае!
17
1
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Е да не е излъгал човека. Никъде от изброените от теб нямаше стратегия. Директно влезнаха с бомбите и оставиха милиони цивилни жертви. Стратегията е съвсем различно нещо
16
26
 
3
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 2 години
Русия са ФАШИСТИ!
15
3
 
25
 
! Отговори
САЩ са преди 2 години
Фашисти....
14
2
 
21
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Както знаете и както сме казвали многократно, ние нямаме стратегия за смяна на режима в Русия - или където и да било", Никъде, ама наистина никъде! Нито в Либия, нино в Алжир, нино в Египет, нито в Сирия, нино в Ирак и още по малко в Корея и Виетнам.
13
3
 
28
 
! Отговори
US меки китки преди 2 години
С над 57% ЛГБТИ+ персонал включително и в командния състав , американската армия скоро няма да има стратегии за НИЩО . Ако някой си е направил труда да следи военните бюлетини в САЩ за последните няколко години, ще види че Армията на САЩ отдавна изпитва недостиг на кандидати за войници ... изискванията вече бяха снижени няколко пъти .. а опитите да агитират някого да се запише стават смехотворни.... Тролчета, спрете да гледате бозичките за Железния човек и Спайдермен и прочетете малко US медии..
12
3
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Можете да смените единствено памперса на вашия президент.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле божке не съм вярвал, че персони като Байдън и Кемала ще се президент и вице на САЩ.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да не би да е Шоуто на Бай Дън?
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха,ще падна от смях с тея американци,да си признаем стават за комедианти