Байдън приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите"

Печат: Американското правителство е готово да ги защитава
1 апр 2022 11:45, Елка Василева
139
Байдън приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите"
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом предприе сериозни усилия по случай Международния ден за видимост на транссексуалните хора, обявявайки административни промени и отправяйки предупреждение към управляваните от републиканци щати, които се борят срещу свързаните с половата идентичност политики в здравеопазването, образованието и женския спорт, пише в. "Вашингтон таймс".

Още по темата
Правителството на Байдън обяви, че вече ще има възможност полът да бъде отбелязван с хикс в американските паспорти, издигна знамето на трансексуалната общност пред министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси и похвали преминаването от "основаващи се на пола" към "полово неутрални" проверки на летищата, отбелязва изданието.

Президентът направи видеообръщение, в което каза на транссексуалните хора, че правителството е готово да ги защитава, и остро разкритикува "омразните законопроекти", прокарвани в законодателните събрания на управлявани от републиканците щати.

Въпреки неговата съпротива обаче тези законопроекти отбелязаха доста успешна седмица, посочва вестникът. Губернаторът на Флорида Рон Десантис постави началото в понеделник, като подписа законопроект за правата на родителите в образованието, който забранява в училищата да се преподава материал, свързан с половата идентичност и сексуалната ориентация, на деца в началните класове.

В сряда губернаторите на Аризона и Оклахома - Дъг Дюси и Кевин Стит, подписаха законопроекти, забраняващи на атлети от мъжки пол по рождение, да участват в спортни дейности за жени. Очаква се и други щати да направят същото. Камарата на представителите на Тенеси прие вчера подобна мярка.

Дюси подписа законодателство, забраняващо хирургическите интервенции за смяна на пола за лица под 18-годишна възраст. Според него законопроектът ще защити децата.

Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера атакува подобни законодателни мерки, като издаде вчера насоки, които "ясно показват, че щатите би трябвало да използват своите системи за социална грижа за децата, за да насърчават безопасността и подкрепата за младежите, принадлежащи към ЛГБТКИ+, като е важно да се отбележи, че това може да включва достъп до грижи за полово утвърждаване", посочва "Вашингтон таймс".

Байдън очерта нови политики за насърчаване на равенството и приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите" в САЩ, пише в. "Дейли телеграф".

Тези политики включват полово неутрални скенери за проверка на летищата, онлайн ресурси за транссексуални деца и техните семейства и възможност хората да отбелязват своя пол с хикс в заявленията за паспорт.

Президентът порица "опасните антитранс" закони, определяйки ги като "неамерикански", и заяви, че посетителите в Белия дом ще могат да отбелязват своя пол с хикс.

Според организацията "Свобода за всички американци" републиканците в щатски законодателни събрания са внесли от началото на годината над 160 законопроекта против ЛГБТ. В сряда Оклахома стана 13-ият щат, забранил на транссексуални да участват в спортни дейности за жени, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еропа е обект, а не субект, срам за тазивелика цивилизация.
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След тази важна информация от "първо лице", сега ясно ли ви е че русофобите са геюве
83
0
 
36
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Така е приятелю, Всики Американци сте НАЙ-СМЕЛИТЕ ТРАВЕСТИТИ! Доказано е!
82
0
 
27
 
! Отговори
Та, какво рече за преди 2 години
западните ценности, сър?!?
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейове е имало откакто свят светува, но са се криели, защото ЛОШО инак. Сега обаче това се опитва да ни се пробута като нещо нормално! А САЩ са си обратни, откакто съществуват като народ. Ейбрахам Линкълн също е бил такъв, Вашингтон също,
80
0
 
21
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Само така. Ще ви питам аз след четвърт век кой ще ви изкарва пенциите. С тая *** де раст ия и деца ще спрат да се раждат - да обЕсня, че миналите под дъгата други идейки ги тресат...
79
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, ако се омъжи за Лавров ще паднат санкциите.
78
2
 
25
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Прочетох и си мисля.......,Слава Русия!!!
77
1
 
29
 
! Отговори
към русофобите преди 2 години
Ето затова сме на страната на Путин - не сме "русофили", просто се надяваме да бъде опазена нормалността!
76
0
 
17
 
! Отговори
Ко? Не! преди 2 години
Хаха. Може да са елджибити, ама пак си се дискриминират. Родения с пи ш ка си е роден с пи ш ка до гроб - не може да е спортист на едно с жените. Баси смехурковците...
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извратена работа, новите ценности
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думи нямам
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как САЩ да бъде изхвърлен от ЕС, след като ЕС е самият САЩ! Каквото САЩ каже, това става. Върховният съд на САЩ узакони еднополовите бракове в 50 щата.
72
0
 
13
 
! Отговори
Иванушка Аналлизатор преди 2 години
..... Дами и господа, скъпи Различни, многоуважаеми Другарки и Другари.Картите са на масата и нещата вече си дойдоха на мястото. Херсон минава към Крим и НАЩО си сяда на ГАЩИТЕ. Газ ще има, Руснака става Герой и всички го заобичват.ВОЙНАТА СВЪРШИ
71
1
 
13
 
! Отговори
Несмел преди 2 години
И това е господарят на нашите васали. Това са културата и ценностите, които ни натрапва Западът.
70
0
 
19
 
! Отговори
gogo преди 2 години
ей затова не харесва Путин, защото забрани гей браковете и гей пропагандата в Русия.
69
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Щатите, в Англия и др. западни страни всички транс, гей, бинъри и пр. полово самоопределили се, ще имат право да си правят хирург.интервенция за смяна на пола и всички произтичащи от това права, и всеки, дръзнал да ги тормози, ще подлежи на съд ....У нас, ако си напълно нормален в полово отношение и почтен човек, но жертва на домашно насилие/омраза "помощта" е такава, че по-добре да не я търсиш! Истинско правосъдие няма, общественото мнение като цяло защитава насилника. В Русия е същото.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е бъдещето да си с привилегии и да си жерва в същотото време.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покровителят на хомосексуалните - Св. Севастиян бил пратен от Бог в райските градини, за да се покае от грешките си, и ще го остави в райските градини, ако се покае. Забравил го Бог и Севастиян си останал в райските градини и се твърди, че той набира на земния свят мъже и им вдъхва еднополовата обич
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американската мечта е велика - работиш без платен отпуск,майчинство само три месеца ,излизаш болнични ,но май няма такъв и могат да ти бият шута от работа ! Роб на банките още когато се родиш там ! Велика мечта !