САЩ издали къде е крайцерът "Москва" преди да потъне

Украйна сама е взела решение да стреля
149
САЩ издали къде е  крайцерът "Москва" преди да потъне
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са обменили с Украйна разузнавателна информация за местоположението на руския ракетен крайцер "Москва" преди удара, при който военният кораб беше потопен, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Американско длъжностно лице заяви вчера, че Украйна сама е взела решение да стреля и да потопи флагмана на руския Черноморски флот, използвайки собствените си противокорабни ракети. Заради руските атаки от морето срещу украинските брегове САЩ са предоставили на Киев "разузнавателна информация", която включва местоположението на руски военни кораби, каза пожелалият анонимност източник. Той заяви, че САЩ не са знаели предварително, че Украйна планира да нанесе удар по "Москва". Телевизия Ен Би Си първа съобщи за американската роля в потопяването на кораба.

Администрацията на Байдън увеличи обмена на разузнавателна информация с Украйна, наред с доставките на оръжия и ракети, за да ѝ помогне да отблъсне руското нашествие. Разкриването на американската подкрепа за удара по "Москва" идва в момент, когато Белият дом е подложен на натиск от страна на републиканците да направи повече в подкрепа на украинската съпротива и когато социологическите проучвания показват, че американците се питат дали президентът Джо Байдън е достатъчно твърд към Русия. Откакто руският президент Владимир Путин нареди на руските сили да нахлуят в през февруари, Белият дом се опитва да балансира между подкрепата за Украйна, която е демократичен съюзник, и това да не направи нещо, което би провокирало пряка война между Русия и НАТО, отбелязва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
17
 
25
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 2 години
Вече незнам дали има мислещ човек на тази планета, който да не е наясно че това е война между САЩ и Русия !
37
14
 
7
 
! Отговори
ZZ Top преди 2 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа A украинският флот къде е,че нещо не се вижда?
36
15
 
22
 
! Отговори
НАТО е велико преди 2 години
Путин ще лази на колене и ще целува краката на Байдън за прошка!
35
8
 
16
 
! Отговори
what the f*ck преди 2 години
ДрОгаря Путин каза, че Масква е потънала сама поради пожар на борда. Това е краварска провокация.
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До паралелепипед Потвърждавам - ти наистина си паралелопитек!
33
17
 
10
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 2 години
...."Ето ви координатите, ето ви оръжията, па вие, ако искате - стреляйте на своя отговорност, ние нямаме нищо общо с тази работа!". Характерно и много героично поведение на храбреците от Вашнгтон! Почитания!
32
8
 
17
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...и колко руски корита остонохо в морето---ЩОТО ТУРЦИЯ ЗАТВОРИ ПРОЛИВИТЕ НА ЧЕРНОМОРСКАТА ЛОКВА??!.....ПРЕДИ 150-г.---ТОВА БЕШЕ И СМИСЪЛА НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ....НА КОЯТО НЕКОИ ЗАГУБЕНАЦИ ДНЕС ВИКАТ "ОСВОБОДИТЕЛНА"!!!!
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайцерът Москва се е намирал до Змийския остров, на един хвърлей от украинския бряг.. Никаква специална информация не е била нужда защото се е виждал от брега..
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "ами нали командирите са от нато , как сама украйна е стреляла и децата разбраха как САЩ водят война в украйна" Каква война бълнувате? Путин каза, че война няма! Освен това руския генерален щаб каза, че МаЦква се е взривила от неизгасен фас и собствените бомби. Защо русфилите сега сте се възпалили? Да не би да казвате, че Путин и Руския генерален щаб лъжат?
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е официален празник руските наемници трябва да изискват от работодателя си двойно заплащане за творчеството си.
28
6
 
16
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Голяма партенка. Издали къде е съветския карабль. И най-скапаните ракети ще го "видят" къде се намира и ще го избомбят. Въпросът е в това, къде е защитата на въпросното съветско корито срещу ракетно нападение. Подобен карабль може да бъде унищожен и с немско торпедо от ВСВ.
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТО КРАВАЙЦЕРЪТ ПОТЪНА, ТА КРАЙЦЕРЪТ
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами нали командирите са от нато , как сама украйна е стреляла и децата разбраха как САЩ водят война в украйна
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лошо "А че ще има ответен удар е несъмнено" Ще пуснат нов слух за Доналд Кук в България?
24
4
 
4
 
! Отговори
WW 4 преди 2 години
Много се отварят някои мишоци на гейометрия.
23
17
 
12
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Това не е добре. Размяната на чувствителна разузнавателна информация си е фактическо участие във военните действия. Не знам дали обичайния, среден американец е наясно какво ще последва. А че ще има ответен удар е несъмнено.
22
19
 
11
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Какво са издали те краварите не знаят къде се намират на планетата
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ние само им казахме, не сме виновни за нищо, те са взели сами решение, това си е чисто подтикване да се задавят още повече хахаха
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, а пък един мармот...
19
7
 
17
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
До WW ||| --- Вие сте чиърлидер на форума. САЩ не само са изгорели, но и не съществуват. Ти гледай какво ще стане с вашата шибанялска Матушка, че е на ръба на съществуването си, като "великите" ви СеСеСеРета. Вклещени сте яко на пангала и няма къде да мърдате. Добре е да не шавате много, за да не ви боли.