САЩ издали къде е крайцерът "Москва" преди да потъне

Украйна сама е взела решение да стреля
149
САЩ издали къде е  крайцерът "Москва" преди да потъне
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са обменили с Украйна разузнавателна информация за местоположението на руския ракетен крайцер "Москва" преди удара, при който военният кораб беше потопен, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Американско длъжностно лице заяви вчера, че Украйна сама е взела решение да стреля и да потопи флагмана на руския Черноморски флот, използвайки собствените си противокорабни ракети. Заради руските атаки от морето срещу украинските брегове САЩ са предоставили на Киев "разузнавателна информация", която включва местоположението на руски военни кораби, каза пожелалият анонимност източник. Той заяви, че САЩ не са знаели предварително, че Украйна планира да нанесе удар по "Москва". Телевизия Ен Би Си първа съобщи за американската роля в потопяването на кораба.

Администрацията на Байдън увеличи обмена на разузнавателна информация с Украйна, наред с доставките на оръжия и ракети, за да ѝ помогне да отблъсне руското нашествие. Разкриването на американската подкрепа за удара по "Москва" идва в момент, когато Белият дом е подложен на натиск от страна на републиканците да направи повече в подкрепа на украинската съпротива и когато социологическите проучвания показват, че американците се питат дали президентът Джо Байдън е достатъчно твърд към Русия. Откакто руският президент Владимир Путин нареди на руските сили да нахлуят в през февруари, Белият дом се опитва да балансира между подкрепата за Украйна, която е демократичен съюзник, и това да не направи нещо, което би провокирало пряка война между Русия и НАТО, отбелязва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
19
 
13
 
! Отговори
WW ||| преди 2 години
САЩ са фалирали, а сега ще бъдат и изгорени. Ама първо ще изгърчат храбрите украински плъхове, които се крият по мазетата и тунелите и държат цивилни за заложници.
17
7
 
21
 
! Отговори
Путин: преди 2 години
абе, спрете да пушите, бе, не ни останаха кораби
16
9
 
8
 
! Отговори
Война срещу СССР ИМА преди 2 години
За първи път след 22 юни 1941 година започна широко мащабна жестока военно терористична операция срещу СССР,РУСИЯ И УКрайна..Показните кървави обстрели на градове и села целят ПО ВЕЧЕ И ПО ЖЕСТОКИ САНКЦИИ СРЕЩУ НАРОДА НА РУСИЯ ,БЕларусия..ИЗБИТИ СА МНОГО ОЛИГАРСКИ С СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА>> Отровени с наркотици са десетки милиони вкл дипломати НАд 1 000 000 платени престъпници отравят поименно жертви в Руската федерация
15
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, значи подтвърждават. Чакаме Иран да гътне някой US destroyer по данни от Москва. Тогава ще видите какво се казва вой на фона на сдържаната руска реакция.
14
23
 
23
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Бой по руските корита, бой по руските ръждясали танкове, бой до откат и пълно унищожаване на всичко съветско. Да им дойде акълът.
13
11
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
След като провеждащи наглия военен терор обявиха че са гръмнали бомби от кораба ,Всички останали изявления НЕ СА ВАЛИДНИ..ИНаче украинските подставени на власт испълняват команда никакви военни действия срещу Рсуката федерация..Един от сценариите предвиждаше Самоликвидация на съветските армии вкл на Руската,украинската и беларуската .. Провеждащи терора с пси генератори и наркотици вече реагираха срещу САЩ че не са доставили навреме оръжия за ликвидация на старата съветска военна техника .
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"каза пожелалият анонимност източник"__________С него ли се ръкуваше Байдън?
11
12
 
12
 
! Отговори
Dhhshs преди 2 години
Това ако е вярно , рано или късно някъде ще им върнат жеста
10
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е Русия - НАТО на територията на Украйна. Ние също сме въвлечени и сме на фронтовата линия. Очаквам войната да стигне и до тук.
9
11
 
18
 
! Отговори
Сеир сандък преди 2 години
Тепърва се очакват вълнуващи приключения с аборигените и тяхното допотопно посмешище, които те наричат армия!
8
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са го потопили украйнците ,а просто се е превърнал в подводница ,той е безаналогов .
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Джо! Искам Дасе видим с теб ***
6
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата между фантазиите на русофилите и реалността е като разликата между историите им за кораба Доналд Кук и участтта на МаЦква.
5
19
 
25
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Не са издали, а са го пратили на дъното, където му е мястото. Заедно с екипажа. Кеф!
4
19
 
21
 
! Отговори
Да преди 2 години
Смърт на Путин и Русия!Сефа идва ред на другата Москва!Превантивен ядрен удар по Русия!
3
18
 
6
 
! Отговори
До леко учуденА преди 2 години
Тихо ми шо к
2
20
 
25
 
! Отговори
Леко учуден преди 2 години
Ама, как така? Нас русофилите ни убеждаваха, че руснаците имали такива РЕБ, че "ослепявали и оглушавали" всичко де що хвърка, плува и се търкаля. Как така прогнилата и изостанала американска армия знае всичко за руските безаналогови подв ... кораби, кораби исках да кажа?
1
17
 
13
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Слава на Иран !