Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия

Информацията била събрана от американското разузнаване
109
Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски "не искаше да чуе" събраната от американското разузнаване информация, че Русия се готви да нахлуе, каза президентът на САЩ Джо Байдън пред дарители на проява на демократите за набиране на средства, предаде Асошиейтед прес.

"Подобно нещо не се е случвало от Втората световна война насам. Знам, че много хора си помислиха, че вероятно преувеличавам, но аз знаех, че разполагаме с данни, потвърждаващи, че той /руския президент Владимир Путин/ смята да нахлуе през границата".

"Нямаше никакво съмнение в това, но Зеленски, както и много други хора, не искаше да го чуе. Разбирам защо не искаха да го чуят, но той /Путин/ влезе", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

САЩ започнаха да предупреждават, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, много преди президентът Путин да обяви началото на своята "специална операция" срещу страната на 24 февруари. Предупрежденията предизвикаха недоверие и дори завоалирани критики от страна на Зеленски и някои от европейските съюзници на Вашингтон, които тогава смятаха, че САЩ създават прекалена паника, припомня АФП./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: САЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
10
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Казвайте каквото искате, но американците познаха всеки един ход на Путин. Върнете се по новините през януари, ако не вярвате. Каквото каза разузнаването, се случи абсолютно същото няколко дни след това
65
13
 
12
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Ах как САЩ си измиват ръчичките сега, като вече и на последният бййп му става ясно кой губи войната! Бай дън не посъветва ли Зеле да не преговаря за неутралитет защото Зеле бил свободен на реши, ще влезне ли в Нато?? Значи направиха всичко за да ескалира във война, сега бил предупреждавал. Земи си Натото и си го..първо Грузия, сега Украйна ( тоест от 2014 де). Грузинците си взеха поука и си мълчат сега срещу Русия, а Сагашвили го тикнаха в затвора. А украинците нещо упорито продължават да мрът.
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО СИ Е ЕДНА МАЛКА ПОЛУ СВЕТОВНА ВОЙНА. ВСИЧКИ СРЕЩУ РУСИЯ. ОРЪЖИЕ, ПАРИ, САНКЦИЙ... ТОЯ ПЪТ УКРОНАЦИКИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ. ЕДИН ОТ НАЦИСТ ОТ ЛВОВ КАЗА ,, ТЕ НЕ НИ ИСКАТ,, КАК РУСКИ ЧОВЕК ЩЕ СТАНЕ ХОХОЛ??? РУСКИ ЧОВЕК ТОВА Е ВЪЗПИТАНИЕ И ДУШЕВНО СЪСТОЯНИЕ. ТАМ ПОЧТИ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО Е ПОСЪРАФАЛО ОТ ВСВ. ТАКА ЧЕ НЕ ИМАТ ПРАВО РУСНАЦИТЕ ДА НЕ ДАВАТ ТЕРИТОРИИТЕ СИ НА НАТО.
63
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Същите тези ще ни вкарат и във същият филм с македония... -----///----- И как точно ще те вкарат в същия филм? Ти като кой от участниците ни виждаш?
62
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да е чил Зеленски, и да не е чул все тая. Скоро украйна ще бъде руска територия
61
4
 
15
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама целта на постановката с "онова предупреждение" от службите на САЩ до приятелската им нацистка Укриана май не беше баш същата, за каквато ролингДжо сега иска да я изкара...
60
14
 
24
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Не Русия ,а Украина води война срещу руско езичното население в Донецк и Луганск! Защо клоуна не си признае ,че е бил готов да удари Крим и Донбас? Нима парите и оръжието дето складира са за игра на деца? И този път руското разузнаване си свърши работата и ги изпревари!
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като чуе,дори да е чул де,може ли да ги спре руснаците?Няма как!Руснаците са си свикнали да пътуват из Европа на танкове.Нищо не можеше да направи.Все едно сега турция да струпа аскер и да влезе в България.И да иска да чуе,който и да е премиер може ли да ги спре?Не!
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майдана излиза скъпо. САЩ го кроят, а после Украйна плаща със загинали и разруха. Питай Чили как пребиха комунистите и после милиони загинали от Пиночет след преврата на ЦРУ.
57
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция опитът за преврат,размириците в Беларус и Казахстан,насъскването на кликата на Зеленски,машините в България и инсталирането на марионетката Петков в България,абе накъдето и да погледне човек вижда гнусната говедарска ръка в региона!
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено ще знаеш какво ще се случи, когато си част от подготовката и предизвикването на въоръжен конфликт. Всичко е една огромна игра (не от вчера и днес) за надмощие и плановете, съставяни с години в подземните централи, не са случайни и безобидни. Глобалната надпревара за ресурси и икономическа мощ водят винаги до едно - да сбиеш двама играча и за да се докопаш до благините върху които седят. Самият конфликт е средство, инструмент за постигане на целите. Другото е проливане на невинна кръв
55
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е и е живота - човек до последно не иска да повярва, че някой му готви нещо лошо зад гърба, особено ако е добър и почтен човек. Но ако си имаш работа със скрит психопат, тогава е страшно!
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статии за наивници, вече доста хора гледаха клиповете от 2017 как американски конгресмени надъхват азовците, че ще ги обучават и спонсорират как да убиват руснаци, нещата отдавна лъснаха и само наивници продължават да вярват в американско украинските измишльотини. Същите тези ще ни вкарат и във същият филм с македония...
53
4
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украинците много добре се бяха подготвили като за "неочакваната агресия" - половината им армия беше около и в Донбас. При това в ешелонирани укрепления, правени от натовски "инструктори", по натовски стандарти. ----////------ Сега ше ги обвините, че са си направили отбранителни укрепления ли? Малко е да ви убият с камъни, ше знаете...
52
11
 
6
 
! Отговори
До Говорене преди 1 година
А Путин нали се бие на първа линия, води атаките на нож.
51
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой да вярва, че Путин е толкова луд.
50
7
 
27
 
! Отговори
Говорене преди 1 година
На Зеления фасул му няма нищо. Седи си в бункера и поръчва пари и оръжие, украинците се бият и умират, а той е невредим.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците много добре се бяха подготвили като за "неочакваната агресия" - половината им армия беше около и в Донбас. При това в ешелонирани укрепления, правени от натовски "инструктори", по натовски стандарти. Друг е въпросът, че Байдът ще гледа да си избърше зад ника със Зеленски. Понеже натовските "инструктори", "доброволците" и местните "герои Украини" започват да я губят тази операция.
48
6
 
18
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Склерито подклажваше тази война с британските му ратаи !
47
17
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
И какво е можел да направи Зеленски повече от това, което направи? Вместо да паднат за една седмица, те се държат вече четири месеца и осакатиха Фашистка Просия до немай къде.