Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия

Информацията била събрана от американското разузнаване
109
Байдън: Зеленски не искаше да чуе, че Русия готви агресия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски "не искаше да чуе" събраната от американското разузнаване информация, че Русия се готви да нахлуе, каза президентът на САЩ Джо Байдън пред дарители на проява на демократите за набиране на средства, предаде Асошиейтед прес.

"Подобно нещо не се е случвало от Втората световна война насам. Знам, че много хора си помислиха, че вероятно преувеличавам, но аз знаех, че разполагаме с данни, потвърждаващи, че той /руския президент Владимир Путин/ смята да нахлуе през границата".

"Нямаше никакво съмнение в това, но Зеленски, както и много други хора, не искаше да го чуе. Разбирам защо не искаха да го чуят, но той /Путин/ влезе", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

САЩ започнаха да предупреждават, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, много преди президентът Путин да обяви началото на своята "специална операция" срещу страната на 24 февруари. Предупрежденията предизвикаха недоверие и дори завоалирани критики от страна на Зеленски и някои от европейските съюзници на Вашингтон, които тогава смятаха, че САЩ създават прекалена паника, припомня АФП./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: САЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВЪПРОС "Байдън трябва да го съдят в Хага , заедно със Сина му Хънтър Байдън .Хънтър Байдън беше Собственик на Био Лаборатириите в Харков - там се произвеждаше заразата Ковид" Антиваксър и русофил - неочаквано добра комбинация за пълна забава с човешката бездънна неграмотност.
45
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашмъркания си погуби народа!
44
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай даню лъже. Преди това той казваше - Война ще има защото не можем да се разберем. После каза една малка войничка в Украйна не е голям проблем. Имаше в предвид Русия да влезе в Донбас да ги защити щото Украйна беше стоварила 120 000 армия. Русия е искала две неща . Украйна да изтегли армията от Донбас и Северен поток две. За първото Бай даню е отстъпил но на колониите си САЩ иска да продава своя скъп демократичен газ на не пазарен принцип . Затова Бай даню казваше че ще има война.
43
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цанов назад и надолу "Байдън и Зеленски са отговорни за проваления живот на ужасно много хора!" Да, на русофилите и техните господари. Сега ще русофилията ще бъде обявена за еквивалентна на почитание към хитлеристите, а господарите им ги чака военния трибунал.
42
5
 
6
 
! Отговори
До однако преди 1 година
***, така руслямците напреднаха към Николаевск, че опърпаните украинци са на 20-30 км от Херсон.
41
7
 
24
 
! Отговори
Цанов назад и надолу преди 1 година
Байдън и Зеленски са отговорни за смърта на толкова много души и проваления живот на ужасно много хора!
40
9
 
19
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Байдън трябва да го съдят в Хага , заедно със Сина му Хънтър Байдън .Хънтър Байдън беше Собственик на Био Лаборатириите в Харков - там се произвеждаше заразата Ковид . Трябва да Целуваме Ръцете на Путин - ТОЙ спря масовия Мор от който Загинаха Десетки Милиони Невинни Деца , Старци и Бременни Жени .Спомняте ли си за Ковид ?
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сега? САЩ видяха, че НАТО не може да спечели войната и ще похарчат шмъркалника? Логично, те винаги така правят - използват и захвърлят. Но аз лично очаквах поне година активни военни действия - НАТО е това, не е майтап работа. А нашите върли атлантици да гледат внимателно и да мислят. Ако могат.
38
15
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Никой нормален човек не вярваше че Путин ще е толкава луд да нападне , но ето че се случи. Украйна не дислоцира свои войски да границата си и да не допусне руснаците навътре в страната.
37
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ предизвикаха случващото се в Украйна и е много ясно, че знаеха какво ще стане.
36
3
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Украйна центъра на Европа? Нещо бъркаш, това е центъра на света. Не, не, това е центъра на вселената всъщност.
35
0
 
12
 
! Отговори
Иво преди 1 година
На село се казва.. ако баба беше мъжка щеш да има дръжка
34
1
 
9
 
! Отговори
Платен Трол преди 1 година
Разтревожен съм от слуха че ще ни намалят парите от коментарите. От 30 цента на 15 цента. Всичко поскъпва.
33
4
 
7
 
! Отговори
однако преди 1 година
Залисани около военните перипетии в "Азовсталь", Северодонецк и предстоящите в Славинск - Краматорск, Авдеевка - Пески, пропускаме факта, че ВС на РФ спокойно и незабележимо премества акцента на бойните действия на южния херсонски фронт с вектор на Николаев - Очаков.
32
4
 
17
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Двама безумци, чийто масраф плащаме.
31
4
 
20
 
! Отговори
КОЙ Е ВИНОВНИЯТ? преди 1 година
Вчерта имаше заглавие започващо с "Украйна губи....". Днес имаме заглавие "Байдън: Зеленски не изкаше да чуе...". Да преведем на разбираем език - двете заглавия означават горе-долу следното: "Украйна губи войната и Зеленски ще трябва да го отнесе". Нали се сещате, че след около 3 месаца примерно, когато поражението на Украйна вече е факт, цялата натрупана енергия и агресия на населението ще трябева да се насочи нанякъде. Ако не е към Зеленски, тя ще се насочи към "Западните страни" и САЩ.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега ако му кажете , че му е спукана работата и заради големите усти ще им порнат зaдниците , ще повярва ли?
29
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Долен лъжец! 37...Наградиха един филм...казва се Сребреница...Трябва да ти изпратят едно копие за да си набиеш в т...глава ....за какво Нато нападна Сърбия....
28
7
 
8
 
! Отговори
Руски преврати преди 1 година
в България - 1881, 1886. Съветски - 1944 и 1989. Факти, без емоции.
27
7
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До АнонименРусите не са убили никого тук! Има няколко пиянски истории на украинци на наша територия и десет загинали от ПТП! Дисциплинани нарушение са извършили узбеки, казахи и 2 таджика, наказани от НКВД!