Зеленска посрещната в Белия дом с букет и прегръдка

Зеленски очаква значителни резултати от визитата на съпругата му
20 юли 2022 09:48, Елка Василева
49
Зеленска посрещната в Белия дом с букет и прегръдка
Снимка: архив, БГНЕС

Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред Конгреса на САЩ.

Зеленска беше посрещната вчера в Белия дом от президента на САЩ Джо Байдън с букет и от първата дама Джил Байдън с прегръдка, предаде Ройтерс. Двете първи дами и делегациите от двете страни проведоха среща в Синята стая в Белия дом.

Още по темата
Джил Байдън вече се е срещала със Зеленска по време на своя изненадваща визита в Украйна, където посети училище, в което се бяха подслонили украински бежанци.

"Когато се върнах, едно от нещата, които казах, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш, без да усещаш мъката и болката на хората", каза Джил Байдън в началото на тяхната среща. Тя добави, че е обсъдила с екипа си как може да се помогне за осигуряване на лечение на психичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че очаква "значителни резултати" от срещите на съпругата му във Вашингтон. Нейните задачи са да повиши подкрепата за Украйна в САЩ, да спечели допълнителна подкрепа за "защита на народа от руския терор" и да засили хуманитарната помощ, каза той във вечерното си видеообръщение.

Зеленски заяви, че изказването пред Конгреса ще е важно и добави, че "силно" вярва, че то "ще бъде чуто от хората, които отговарят за вземането на решенията във САЩ".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 14 Всичките жени на Путин са били по високо от него , ама вижте какви мизерии прави.Да се чуди човек...
10
9
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 12 А при трета световна война Русия ще бъде ли пощадена ? Как мислиш ?Айде бегай.
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По висока от мъжлето си, пък и каква е "хубавица", думи немам :))) Байдън да не заспи докато флиртува с тази миска :))))
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората,които отговарят за взимането на решения в САЩ са със спадащ политически рейтинг.Те ще трябва да избират между нуждите на Украина и политическата си кариера.Обедняването на американците заради каузата на Украина може да промени състава на политиците в Белия дом.
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво точно искат от САЩ още? Да се намеси с армия във войната и да почне 3 световна ли? Точно тогава Украйна ще бъде изпепелена, а тия го представят като някаква супер добра идея.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елена Зелена да си остане там. Добрият чичо Байдън ще подхвърля сутрин кокалчета, а тя весело ще лае.
5
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ето до къде води избирането на президент с демен-ция не знае какво говори и каквоправи впк на сащ и лобитата в конгреса решават какво да става по света това сбукета е англосакс лицемерието украина е мюрето на сащ съсипаха държавата сизаради печалбите на сащ и новия световен ред за които си бленуват
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как няма да я прегърне вие не бихте ли прегърнали клиент който ви е направил 40 милиарда гущера оборот?За толкова пари ще я носи на ръце.
3
4
 
22
 
! Отговори
Хм преди 1 година
А американските граждани ги посрещнаха в Белия дом с куршуми след изборите... впрочем дали ги има още оградите дето пазят Бидона от народната любов?!
2
4
 
27
 
! Отговори
Хеи преди 1 година
А вОлОдомир зеления се бори в Киев с нова партия бял прашец.Бла бла бла театър с лоши актьори.
1
5
 
29
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Пуснах сълза.