Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна

Москва твърди, че взема на прицел само военни цели
19 юли 2022 11:35, Елка Василева
177
Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, атакуваха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар срещу Одеса на юг, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
След като в началото на инвазията си не успя да превземе Киев, Русия премина към кампания на разрушителни бомбардировки, за да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна.

Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от голямо разстояние срещу цели, намиращи се далече от фронта, убивайки голям брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел само военни цели.

При руски ракетен удар в Одеса бяха ранени най-малко четирима души, има разрушени и запалени сгради, каза в Телеграм говорителят на местната администрация Олексий Мацулевич.

Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби, раниха най-малко двама души и причиниха щети на прозорци и покриви на жилищни сгради, написа в социалните мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, каза в Телеграм ръководителят на местната военна администрация Дмитро Живицки. "Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети", каза той.

Руските войски се опитаха безуспешно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, заяви днес ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той допълни, че украинските сили са отблъснали руските войски, които атакуват от няколко дни и понасят съществени загуби.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нацистите от бг защитават неонацистите в украина те не се спират пред нищо 8 год.убиваха децата на републиките и продължават да вземат мир.жители за жив щит тези сълзи на маиките ще се обърнат към тези защитници на неонацисти господ ще ви накаже всички дано да сте проклети до седмото поколение
152
4
 
2
 
! Отговори
Николай Карамзин: преди 1 година
"За руснака да излъже е като да си издуха носа. Лъжата за тях произлиза от робската им същност. Народ, който никога не е знаел и не е говорил истината, народ на духовни и физически роби. Жалки хора"
151
3
 
2
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк: преди 1 година
"Никога не вярвайте на русите"
150
3
 
2
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"
149
1
 
2
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк: преди 1 година
"Нито един договор с русия не струва дори хартията на която е написан"
148
1
 
2
 
! Отговори
Меморандум преди 1 година
СССР остави на Украйна 1/3 от ядрения си арсенал. През 1994 г. е сключен Будапещенския Меморандум на който (по искане на САЩ) Украйна се отказва от ядрения си потенциал срещу гаранции за териториална цялост и суверенитет! САЩ, Великобритания и русия подписват че ще се въздържат от употреба на сила срещу териториалната цялост на Украйна, ще уважават политическата и независимост и техните оръжия няма да се използват срещу Украйна! русия подло потъпка договора!
147
3
 
1
 
! Отговори
Двуполюсен преди 1 година
Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата полюса русия не влиза! русия ще бъде васална територия на Китай. Източник на ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава.
146
4
 
2
 
! Отговори
Хвала преди 1 година
Браво на Зеленски, един обикновен гражданин нисък на ръст но великан по душа се извиси и изпрати лъч който прониза мракът на путинската империя на злото, сложи прът в колелото на допотопната и проядена от ръжда кремълска месомелачка тръгнала да мели на кайма както руският народ така и съседните нему държави. Краят на кремълските върколаци сатрапи и военнопрестъпници е вече предизвестен, а оковите на газовата и петролната зависимост скоро ще бъдат разкъсани за доброто на човечеството!
145
4
 
2
 
! Отговори
Уткин преди 1 година
След война със САЩ путин ще има ново име - Разпутин, хихихи, защото американците ще му разпу _ ят мамито, хихихи
144
6
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
След война с НАТО русия ще има ново име - ЯдренКратер и лунен пейзаж, хихихи
143
5
 
2
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
НАТО ще ужищожи русия бързо и много лесно и накрая няма да има такава държава русия. Интересно кога ще се появят тия руски нацисти които да виждат че Путин унищожава тази държава русия.
142
4
 
6
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Русия ще унищожи Украйна бавно с много мъка и за двете страни , но накрая няма да има такава държава Украйна. Интересно кога ще се появят тия украински националисти който да виждат че Зелински унищожава тая държава!?
141
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Народна мисъл!139Дрогата не прощава никому. Лика прилика сте си със Зеленски, нищо чудно доставчика на белият прах да е един и същ. Хахахахахахахаха!
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Край на войната Дрогата не прощава никому. Лика прилика сте си със Зеленски, нищо чудно доставчика на белият прах да е един и същ. Хахахахахахахаха!
139
14
 
3
 
! Отговори
Край на войната преди 1 година
Войната може да бъде приключена, когато самия Путин бъде приключен! Всички нормални руснаци признават че войната е по негова вина. Путин предстои да бъде изправен пред международен съд по обвинение във военни и криминални престъпления има още и други неща да обяснява. Кръвта на Украйна тежи на неговата съвест. За жалост тъмните сили му помагат, но в крайна сметка светлината е по-силна от мрака на империята на злото - русия и нейния фашистки кръволок Путин на когото предстои да бъде финализиран
138
16
 
7
 
! Отговори
Характер руски преди 1 година
Говорих с руснака - бесарабски българин - гурбетчия. Попитах го какво всъщност става там. Той каза така: -не вярвайте какво ви казват русофилите. Украинците пазят цивилните. Всички гадости се вършат от Вагнер! Вагнер са подкрепяни от руснаците и всички престъпления са дело на тях! Това каза човека, пък вие ако сте били там кажете какво е...Как да си обясним руските зверства? Най добре го е обяснил М. Горки: "основна черта на руския национален характер е жестокостта и тази жестокост е садистична"
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофилите пак са в действие.
136
22
 
8
 
! Отговори
Няма да забравим преди 1 година
Путин е истинският убиец на всички жертви на войната и от двете страни на фронта. Целта му е да заграби големите залежи на газ в Донбас! руските фашисти нападнаха Украйна и я потопиха в кръв избивайки от 8 години безогледно цивилни украинци. руските терористи извършват системен геноцид и военни престъпления срещу украинския народ! руските бандити като всички убийци за да прикрият греховете си стоварват вината за престъпленията си върху своите украински жертви. Няма да забравим руските зверства!
135
19
 
7
 
! Отговори
Народна мисъл! преди 1 година
Популярна народна мисъл казва "колкото повече се съпротивляваш, толкова повече ти влиза" Това важи за Русия. Тук има едни хора които въртят мантрата "Русия ще победи" Уважаеми, Русия няма да победи! Заради съпротивата на места ще я изравнят със земята! Русия, включително Китай, а в това число и родните русофили ще си понесат несгодите. Русия ще престане да съществува. Това е цената, да да няма трета световна война!
134
20
 
4
 
! Отговори
Новият Давид преди 1 година
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с вас Зеленски. От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро украинският Давид ще обезглави кремълския Звяр. Бог е с Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски, ти си новият Давид, Бог и ние нормалните сме с теб.