САЩ призоваха гражданите си да напуснат Украйна

Разузнаването очаква удари срещу държавни институции в Киев
23 авг 2022 11:53, Йоана Цонева
83
САЩ призоваха гражданите си да напуснат Украйна
Снимка: БГНЕС

"Имаме информация, че Русия увеличава усилията си за нанасяне на удари срещу гражданската инфраструктура и сградите на държавни институции в Украйна през следващите дни, заяви представител на администрацията на САЩ пред американски медии.

„Като се имат предвид досегашните действия на Русия в Украйна, ние сме загрижени за продължаващата заплаха, идваща от руските удари по цивилни граждани и гражданска инфраструктура“, каза анонимен служител, цитиран от "Ройтерс". Информацията се базира на данни от американското разузнаване.

Междувременно сигнал с подобно съдържание отправи към американските граждани в Украйна и нейната столица и посолството на САЩ в Киев, като призова американците да напуснат страната. Информация за това е изпратена и на всички, абонирани за бюлетина на Програмата за интгелигентно записване на пътници STEP, които тепърва биха могли да предприемат пътуване до Украйна. Посолството на САЩ призовава гражданите на САЩ да напуснат Украйна сега, като използват наличните частни опции за наземен транспорт, ако това е безопасно.

Американската дипломация дава указания за поведението на тези, които решат да останат в страната или не могат да я напуснат:

"Ако чуете силна експлозия или ако се активират сирени, незабавно потърсете укритие."

"Ако сте в дом или сграда, отидете на най-ниското ниво на конструкцията с най-малко външни стени, прозорци и отвори; затворете всички врати и седнете близо до вътрешна стена, далеч от всякакви прозорци или отвори."

"Ако сте на открито, незабавно потърсете укритие в здрава конструкция; ако това не е възможно, легнете и покрийте главата си с ръце."

"Имайте предвид, че дори пристигащата ракета или дрон да бъдат прихванати, падащите отломки представляват значителен риск."

"След атаката стойте далеч от всякакви отломки и следете големите новинарски издания за официални насоки."

"Ситуацията със сигурността в цяла Украйна е силно нестабилна и условията могат да се влошат без предупреждение. Гражданите на САЩ трябва да останат бдителни и да предприемат подходящи стъпки, за да повишат своята осведоменост относно сигурността, се казва още в предупреждението на Държавния департамент."

"Различни източници посочват повишена опасност от руски атаки на 24 август, когато е Денят на Независимостта на Украйна, като е възможно Русия да изпълни по-старите си закани и да атакува центрове за вземане на решения в Киев", заключи посолството на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАМ преди 1 година
НАЛИ ХАЙМАРСИТЕ УНИЩОЖАВАТ РУСКИТЕ СИЛИ, А РУСКИТЕ ПАРТИЗАНИ РАЗВРЪЩАТ МОЩНО ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ В РУСИЯ. ЗАЩО Е ТОВА ПОРАЖЕНСТВО ОТ ЯНКИТЕ ?!!! Я ДА СИ ПРИЗНАЯТ, КОГА СА СЕ ДОГОВОРИЛИ С ПУТИН !!!...
49
4
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Ха 47 Чудно ти е че посолството на САЩ е голямо.. Това е Америка , не е шега работа. И в София посолството на САЩ е огромно.
48
17
 
5
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Руснаците са долни , коварни и лъжливи. Всичко е възможно.
47
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите се разбягаха като xлeбapки. Това не е добре за здравноосигурителния статус на Зеленяшка. Хахахах.
46
5
 
25
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Браво путин мачкаи гадните кравари и укри
45
32
 
7
 
! Отговори
Роки Балбоа преди 1 година
Време е Путин да бъде нашляпан яко !!!
44
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Вашингтон е замислил провокация с ядрен удар чрез ръцете на укрофашистите. И затова ще обини Русия. САЩ са готови на всичко, за да запазят хегемонията си. Мислят си, че са много далеч и са недостижими. Ама, който копае гроб другиму, сам пада в него.
43
10
 
31
 
! Отговори
Men преди 1 година
Време е Русия да ги омита тия бандерлюги от лицето на земята,в плен надо не брат!Ние за наще фашаги в България ще се погрижим...
42
20
 
11
 
! Отговори
Див Петел преди 1 година
Мисля си че този зъл и извратен садист, ако използва ядрено оръжие, ще задмине по резултатност в убийствата и Хитлер и Сталин взети заедно.
41
2
 
8
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Каква е тая прогимназия на снимката ?Колко работят тука?То може да побере едно средно голямо село.
40
46
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Подкрепа за братска Украйна, ще празнуваме заедно смъртта на рашистан
39
10
 
45
 
! Отговори
Айде бе! преди 1 година
Целта на НАТО (САЩ) е да купи на безценица укроландия и да цака Русия колкото може повече. ЕС и укропия в случая се явяват пешки, които ще бъдат жертвани в подходящ момент.
38
2
 
33
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако( не дай боже) гръмне АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ ще има ли кой да даде адекватни инструкции какво да прави раята ? СЪМНЯВАМ СЕ !
37
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41. НАТО няма и да прати нито един войник в Украйна. Нали целта му е да воюва с Русия до последния украинец?
36
12
 
49
 
! Отговори
Илиан преди 1 година
Е нали бяха пред Москва?Какво стана ???
35
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нанасяне на удари по гражданската инфраструктура не са необходими големи усилия. Това американците го знаят много добре. Ако руснаците го правеха, досега с Украйна щеше да е свършено.
34
11
 
45
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Ти сам ли си ги измисляш или ти има нещо в главата ? Нато не се била включила хаха .. Момго добре , че не са мобилизирали Руснаците а сега са само наемници че тогава тежко им горко на Уркит !!!
33
42
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 година
Огромни горски пожари бушуват южно от Москва и не спират да се разрастват. Това съобщават руските власти, цитирани от инфоагенциите и БТА. Жителите на руската столица се оплакват от остра миризма на дим. Пожарите в Рязанска област, която се намира на около 200 км на югоизток от столицата, започнаха в началото на месеца и пожарникарите не спират да се борят срещу огнената стихия. Войната стигна до Москва!!! Да видят и москвичите малко огън и дим!!!Лошото е, че няма кой да гаси!!!
32
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МУУУУ БЕЖ ЛИСКЕ ДА БЕГАМЕ ЧЕ ЯДЕМ КЮТЕКА
31
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е подготовка щом Америка казва излизайте значи Украйна ще стреля на 1000 % по Мирните жители когато ще празнуват !!! Слушайте дяда си !