Блинкен: ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Москва

По думите му "тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно"
22 сеп 2022 21:43, Йоана Цонева
59
Блинкен: ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Москва
Снимка: БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви днес, че всеки член на Съвета за сигурност на ООН трябва да изпрати ясен сигнал на Русия, че тя трябва да спре с ядрените си заплахи във войната в Украйна, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Блинкен използва повода на сесията на Съвета днес на ниво външни министри, за да разкритикува руската инвазия и да призове останалите страни да осъдят конфликта.

"Всяка страна членка на Съвета трябва да изпрати ясно послание, че тези безразсъдни заплахи с ядрено оръжия трябва да спрат незабавно", каза Блинкен.

Още по темата
Блинкън освен това призова международната общност да принуди руския президент Владимир Путин да даде отчет за действията си заради инвазията си в Украйна, предаде Франс прес. "Не може да оставим президента Путин да се измъкне така", заяви Блинкън.

"Този международен ред, който ни събира тук днес и който ние се опитваме да съхраним, е разбит на парчета пред нашите очи", допълни той.

"Това, че президентът Путин избра тази седмица, когато повечето лидери от този свят, се събираха в ООН, да налее масло в огъня, който той запали, показва, че той демонстрира пълното си пренебрежение към Устава на ООН", добави Блинкън.

Още преди началото на заседанието пък украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви пред репортери, че планира да запази безопасна социална дистанция от руския си колега Сергей Лавров, който също присъства, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
3
 
! Отговори
Skopje преди 1 година
God bless United states of America💪
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19Искандер, Сармат, Сатан,потърси в гугле и разбери как ще изпратят атом с немирни цели
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ - Вместо да гледаш вредните филми на Холивуд, гледай какво ще стане с новите попълнения на алкашите и пълней, а за атомните съветски боНби ке думаме друг път.
18
2
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен 17 Да беее,гледал съм го този филм - Рамбо беше, нали ? Или, не, май беше Смотнаняци 2 !? Той беше! чарли Шйн е велик, нали ?
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен --- Въпросът е как ще ги прехвърлят тези бойни глави до САЩ, Канада, Западна Европа, Великобритания, Япония, Южна Корея, Австралия и е под много сериозен въпрос дали са обогатявали и активирали урановите съветски топки и деутерият в тях, защото за това се иска много пари, а не само речи като на партийно събрание. Тук е заровено кучето на войната, а не бройките. За пренос превоз със самальоти и дума да не става - всички руски самолети ще бъдат атакувани и унищожени безвъзмездно.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като мигача иска безрасъдните заплахи с ядрено оръжие да спрат незабавно, сбъркал е адреса. Веднага да се свърже с френския външен министър, който отправя тези заплахи вече една година, после с госпожа танкистката Траст в Англия и готово. Ще спрат ядрените заплахи. А иначе - каквото повикало, такова отвърнало. С тази разлика, че отворковците във Франция и Англия имат общо около 200 ядрени бойни глави, а Русия над 2900, но пак наглеят.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ --- Как ли ти се смеят в Пентагона или НАТО. Нямаш представа с какво разполагат, но те не се изхвърлят, като лилипутите със смешни видеоклипове, а бият на място и чупят вратовете и на най-силните си противници. Алкашите са "армията на Бранкалеоне" - за нищо не стават и постоянно го доказват. Гледай втора серия на войната в Украйна и брой рашистки трупове. Твай.
14
5
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен 13 Хи-хи, много си умен, ша знаиш. Та значи САЩ и НАТО ще отговорят. Единствените които ще иматреално желание и кураж да хвърлят атом по Русия, от целият "колективен Запад" са .......САЩ и Англия. Те тва е целото НАТО. Други в него няма. Но ако направят тази глупост,то НАТО (САЩ и Англия) изчезват от лицето на Земята. Малко ТОПОЛ-и по Йелоустоун и Ню Мадрид и .....САЩ са вече спомен. А Лондон ще го няма преди да кажат " Да живее краля" .
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Буш, Клинтън и Обама защо се измъкнаха така? Те убиха милиони. За тях няма ли да има международен съд?
12
10
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До *** По *** Най *** --- То затова така яко ви наритаха украинците, че взехте да се мобилизирате, но и това няма да ви помогне, защото орУжията ви стават само за скрап-метал.
11
4
 
18
 
! Отговори
Всъщност, преди 1 година
Този международен ред, беше първо грубо нарушен в Югославия, Афганистан, Ирак, Йемен и Сирия от атлантическите ястреби, коитро извършиха в тези държави военни интервенции, неауторизирани от ОНН. Така че, за какво говорим?
10
8
 
15
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Трябва ясен жендърски сигнал. НАТО се качва на токчета, гримира се, събува гащите и пуска газта срещу янковците на руснаците.
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6: Подкрепям ! С терористи като хитлер и путин няма за какво да преговаряш ! Те единствено тупат топката... Учете се от историята.
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ООН е една най-безмислените организации,това там са даже хвърлени пари...
7
6
 
22
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Вучич ги направи на 5 стинки пред ООН тия ,евала на сърбина ,гледай те му изказването!
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай бе - нали не вярваха че ще ползва ядрено оръжие? Сега какво се разцирикаха жендърите?
5
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерният пcиxoпат трябва да бъде убит, а не да се преговаря с него...
4
11
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Някой да обясни на този пррезарватив, че Путин никого не заплашва сядрено оръжие!Путин просто предупреди Запада за последен път- След това следва заповед за изтрелване на ракетите !
3
3
 
14
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Сигналът е изпратен,от вчера не може да се диша от памперс аромати!
2
6
 
23
 
! Отговори
Х417 преди 1 година
Тоя пекенез да мълчи..........