Вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие е малка

Опасенията обаче остават
25 фев 2023 11:49, Нели Христова
128
Вероятността Русия да  използва тактическо ядрено оръжие е малка
Снимка: БГНЕС

Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна е малка, съобщи американският вестник „Политико”. Според източниците на изданието тази позиция е изразил в четвъртък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан във видео разговор с група експерти. Според публикацията по време на закритите консултации „Съливан каза, че наистина няма опасения, че Владимир Путин ще използва стратегически ядрени оръжия срещу Украйна или западните съюзници“.

Както се посочва в материала, администрацията на САЩ „все още има опасения“, че ръководството на Русия „може да нареди използването на тактически ядрени оръжия в Украйна, но в момента няма ясни признаци, че това ще се случи в близкото бъдеще." Съливан не поясни дали оценката се основава на наличието на някакво американско разузнаване.

Съливан също е казал, че Джо Байдън на среща тази седмица в Киев с Володимир Зеленски е обсъдил какви „гаранции“ може да даде Вашингтон на Киев, ако бъдат приключени евентуални мирни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятноста Байдън да се пребие пак е 1000% при последната си визита в Украйна падна по стълбите на самолета и има отток на челото. А Путин ще използва ядренно оръжие в случай безпомощното НАТО решат да правят простотии. Иначе фронтът бавно се предвижва на запад утилизират се страшно много Укрофашисти и нещата вървят по план.
7
10
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ПУТИН не МОЖЕ да използва И употреби ЯДРЕНО оръжие ЗАЩОТО то ИМА ПЕТ бутона НА различни МЕСТА и ЕДИН и СЪЩ не МОЖЕ да натисне ВСИЧКИТЕ 5 БУТОНА не ВСИЧКИ са като ПУТИН
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недъгавото джудже е способен на всичко, това не е човек, а ***.
5
5
 
10
 
! Отговори
Ахил преди 1 година
Вчера излезе новината ,че Макрон и Щолц тези дни са убеждавали Зеленски да мисли вече за преговори с Русия."Високопоставен френски дипломат заяви ,че скоро Украйна ще претърпи непоносими загуби ,които не може да преодолее".На всички е кристално ясно че Украйна не може да спечели тази война ,но след толкова оръжие което изпратиха трябва да търсят достоен начин да представят нещата не като загуба , а някак по-смекчено.Във Вашингтон никак не са щастливи ,че укрите изпукаха всичките боеприпаси ;)
4
1
 
14
 
! Отговори
И защо преди 1 година
И защо да ползва ядрени оръжия на своите земи??? Като може и с НЕядрени оръжия да постигне същите цели???Но скоро ще се случи нещо в Сащ, което ще обърне колата им.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми добре
2
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятността Путин да ходи с памперс е по-голяма.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge нeмa нyжga...