Вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие е малка

Опасенията обаче остават
25 фев 2023 11:49, Нели Христова
128
Вероятността Русия да  използва тактическо ядрено оръжие е малка
Снимка: БГНЕС

Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна е малка, съобщи американският вестник „Политико”. Според източниците на изданието тази позиция е изразил в четвъртък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан във видео разговор с група експерти. Според публикацията по време на закритите консултации „Съливан каза, че наистина няма опасения, че Владимир Путин ще използва стратегически ядрени оръжия срещу Украйна или западните съюзници“.

Както се посочва в материала, администрацията на САЩ „все още има опасения“, че ръководството на Русия „може да нареди използването на тактически ядрени оръжия в Украйна, но в момента няма ясни признаци, че това ще се случи в близкото бъдеще." Съливан не поясни дали оценката се основава на наличието на някакво американско разузнаване.

Съливан също е казал, че Джо Байдън на среща тази седмица в Киев с Володимир Зеленски е обсъдил какви „гаранции“ може да даде Вашингтон на Киев, ако бъдат приключени евентуални мирни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Бря, какви невиждани и нечувани, дори за Путин "мъртви ръчички". Явно ви е харесала книгата на Гогол, "Мъртви души", а системата на САЩ била от 70-те. Е, това изкърти вси мивки. Дано поне си вярвате. Помага понякога.
27
2
 
0
 
! Отговори
Или преди 1 година
Символическо...
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Защото ще използват стратегическо.
25
3
 
6
 
! Отговори
Нещо преди 1 година
и с Белгород спряха да се хвалят?
24
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите мypзилки размахват ядрени оръжия от една година насам, но всеки знае че Кремъл никога няма да си позволи да ги използва, защото това би означавало моментален край на режима, а вероятно и на цялата Расиа! За тях ядрения арсенал има смисъл само като средство за възпиране и нищо повече!
23
13
 
5
 
! Отговори
Ядрена боНба преди 1 година
Трудно ще е на Путин да ползва ядрени боНби, щото може да настъпи самоизбомбване, както често се случва на руснаците, поради бетонните им глави. Преди няколко дни при изпитание цял Сармат се самовзриви и проектът остана само за ползване на червенопотниците из форумите.
22
5
 
9
 
! Отговори
На едно преди 1 година
спъване на Байдън, 7,8 олигарси падат от прозореца!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18, копейкаджия, тая "мъртва ръка" е пълен фалш и измислица, и става само да плашиш гаргите! Нали най-малкото тоя ядрен арсенал трябва да бъде разгърнат, за да бъде изстрелян??? А освен това, като знаем какви са вaтeнките, до сега тоя дето трябва "да докосне системата" поне веднъж щеше да се е напил, да е заспал, или просто да е забравил да я докосне... ХАХАХАХ
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако почна да губят значително, ще използват. Така би направил и Байдън и Хитлер, освен Путин.
19
5
 
4
 
! Отговори
Бка бла преди 1 година
бля! Никой не знае, кой какво има! Чешете си езиците! Някой изкарват копейки!
18
6
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Байдън на два пъти обърка Украйна с Иран , та смятайте колко му е през оная работа за Зеленски и колко е изкукуригал ;)
17
9
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
много се промени, като 2008,падна от кон и си удари главата!
16
7
 
12
 
! Отговори
До ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
Какви 5 бутона какви 5 места бе пич ти за мъртва ръка чувал ли си ? На половин час трябва да се обслужва системата от ЧОВЕК ако изминат тези 30 минути и човек не се докосне до системата целия ядрен арсенал на Русия се изтрелва автоматично. Системата на сащ за изтрелванеэна ядренни ракети е с бутони защото не е сменяна от 70 години.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам дали американците го правят нарочно, но в момента са в 1 клас на международното поле.Нали именно като направите Украйна въоръжена до зъби както искате, ще принудите Русия да ползва ядрено оръжие да спечели.А не е трудно да сметнат, че щом Америка иска Русия да загуби, то Америка е враг на Русия, а не Украйна.И тогава ядрените ракето първо ще полетят към САЩ.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път анализът на американската администрация е точен. Русия едва ли ще използва тактическо ядрено оръжие, защото няма нужда. Противно на всеобщите очаквания, руснаците не губят конвенционалната война с НАТО, обратно - на път са да я спечелят. По-опасно е САЩ в отчаянието си да пробват ядрена атака срещу РФ и/или Китай, с надеждата, че бункерите ще спасят нюйоркските еврей.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13, байДжо редовно се препъва и оре с нос. Онзи ден в Полша пак. Символично е.
12
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Тъпотия след тъпотия...
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие е нищожна. Съвсем друга е вероятността Русия да използва стратегическо ядрено оръжие. Ако Русия бъде заплашена от разчленяване и унищожение, дали ще се поколебае да удари Пиндостан в сърцето?
10
11
 
5
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
се спънал, ама руснаци падат от прозорците!?
9
2
 
3
 
! Отговори
За ТЯО преди 1 година
няма бутони!