Тръмп: Единственото престъпление, което съм извършил, е да защитавам страната си

След повдигнато обвинение и 2 часа в съда той беше освободен
183
Тръмп: Единственото престъпление, което съм извършил, е да защитавам страната си
Снимка: БГНЕС

45-ият президент Доналд Тръмп напусна сградата на съда в Манхатън след повдигането на обвинения в 34 престъпления, свързани с фалшифициране на документи, предаде Ройтерс.  Тръмп бързо излезе от съдебната зала, в която се проведе изслушването и не отговори на журналистически въпроси.  

Още по темата

Бившият президент прекара около два часа в сградата на съда, където научи подробности за криминалните обвинения, пред които е изправен, докато води трета си президентска кампания.

Следващото предварително изслушване по делото на бившия президент на САЩ е насрочено за 4 декември т.г., съобщава CNN. Очаква се делото да започне през януари 2024 г., съобщава АФП, като се позовава на съдия от наказателния съд в Ню Йорк.

На 30 март съдебно жури в нюйоркски съд произнесе обвинителен акт по делото за участието на Доналд Тръмп в злоупотреба със средства за президентската кампания през 2016 г.

Бившият президент беше задържан под стража вчера. По време на съдебно заседание в Ню Йорк той не се призна за виновен по всички 34 обвинения. По-късно Доналд Тръмп напусна съда след предявяването на обвиненията, като арестът му беше отменен.

Доналд Тръмп, който се завърна в имението си Мар а Лаго заяви пред събралите се негови симпатизанти, че никога не си е представял, че нещо подобно може да се случи в Америка, предаде Ройтерс. "Единственото престъпление, което съм извършвал, бе да защитавам безстрашно страната ни от тези, които се опитват да я разрушат", допълни той, цитиран от БТА.

Тръмп пледира невинен по 34 обвинения във фалшифициране на документи  при плащането на пари на бившата порноактриса Сторми Даниълс по време на предизборната кампания през 2016 г.

Си Ен Ен излъчи на живо кадри от кацането на самолета на Тръмп на международното летище в Палм Бийч.  
Тръмп, който се бори за президентската номинация на републиканците през 2024 г., изнесе сравнително кратка 25-минутна реч, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки че започна с тирада срещу прокурорите, той не отправи призив към поддръжниците отново да излязат на демонстрации.

Тръмп не оповести и подробности около плановете си за предизборната си кампания, към която се очаква да се завърне.

Бившият президент направи кратък обзор по различни съдебни дела срещу него, сред които и това за класифицираните документи, открити в имението му Мар а Лаго, след като напусна Белия дом в началото на 2021 година. Той коментира и разследването на щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Тръмп изрази особена загриженост относно делото за класифицираните  документи, като на няколко пъти нарече специалния прокурор Джак Смит "лунатик".

Тръмп заяви, че делата срещу него представляват опит за осуетяване на преизбирането му за президент, като ги нарече "масирана намеса в изборите в невиждан досега мащаб".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: обвинениесъдТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън - По-скоро накара хората, да си плащат за оръжията.
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 172 - Звучи ми много, като края на 40-те години у нас, за които съм слуша от роднини, когато народъте бил между фашисти и комунисти. Сега разглеждаме и двете групи каот крайни, но за тях тогава е било дясно срещу ляво. Ходили са, да се бият по улиците. Накрая едната сстрана получила цялата власт и външна подкрепа и направила с другата страна, същото, кеото правили с тях преди време - гонения, затвори и убийства.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРИТЕ ХОРА СИ ВЗЕМАТ ЖЕНИ СЛАВЯНКИ. ДАНО НАПРАВИ ОТ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА СТРАНА, ПАРТНЬОР НА СЛАВЯНСКИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БОГ ДА ПАЗИ ЧОВЕКА ОТ """""ТН ДЕМОКРАТИ""""".
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо разделение имат! Тук е неприятно, но е нищо в сравнение! Народът е разделен, но и по фолклорно винаги обединен, а канадските ни неграмотници се взимат насериозно, но с намигване и лека забавна истерия.... Българинът, когато го бутат в крайности, гледа да угоди за някоя субсидия или нещо важно, но не си го слага на сърцето и пак си кара както си знае от време оно и няма ентусиазъм!
132
0
 
7
 
! Отговори
Джендърите на сап.. преди 1 година
България обича Тръмп!Нямаше война при Тръмп!
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разликата между Тръмп и Навални е, че Тръмп се бори за направи отново Америка велика и уважавана от света. А Навални се бори за да съсипе и разпарчетоса Русия и да я направи Нищо. Затова и народите избраха първия за президент а антуража на втория връчва експлоззстатуетки на руснаци и сега пее на ушенце на службите... Затова първия пак ще е президент а демакратите 30 години вече няма да хванат ръка от републиканците. А втория ще колонизира Сибиря. А Америка пак ще е велика. и България е велика!
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше жив Ботев щеше след Примери от турското правосъдие да напише и примери от демократичното правосъдие. Интересно как ще се развие кариерата на прокурора... Той постави рекорд по едновременно повдигнати обвинения, от тия 34 сигурно 32-33 са абсолютно творчество на хора решили да станат известни на гърба на доскорошния президент на страната си...
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и сега за Украйна Европа и България дава далеч повече като дял от БВП отколкото дядо отвъд Атлантика. Глупаците скоро и тук и в Брюксел, града на последния зоопарк за хора в света до 1958 година ще свършат...
128
0
 
3
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Колко е прав !Да защитаваш САЩ , тази терористична държава си е огромно престъпление!Не бой се Тръмпе , няма кой да те осъди засега за това !
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На демократите названието на партията не отговаря на убежденията им. Редно е да го променят, за да спят спокойно.
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГерманецЧовек има право на личен живот и той си упражнява това право, не налага на никой дженризацията, не налага на децата своите джендростични убеждения, така че човека е демократ ама наистина. Германец си ама в мечтите си...
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един достоен президент, от години не извършил агресия срещу никоя страна. Единствено нареди въздушна атака срещу Сирия, когато тн бели каски излъгаха че е използвано химическо оръжие. След като истината лъсна че е постановка никога повече не е наредил никаква военна инвазия или каквото и да е. След като е освободен е ясно на какво равнище са обвиненията. Дана е следващия президент и светът отново стане по-мирен. Освен това част от корените му са от България, с. Насалевци, Трънско, преди 120 г.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Альооо, журналЯта.... последни новини: Тръмп е осъдил Сторми Даниелс за клевета, а съдът е постановил Даниелс да заплати 600.000 обещетение. Което е началото на края на това скалъпено "обвинение"!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доналд *** с 34 обвинения и ва тн и ци те кви чат за тяхната вербовка от 70те.Квииииик квиииик.
122
4
 
7
 
! Отговори
света се преди 1 година
ръководи от психопати и престъпници в момента, Тръмп им е пречка обаче
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А деменцията и синът му кога ще им повдигат обвинения?
120
5
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Цирка е невероятен. Президента който принуди Саудитска Арабия да закупи американска военна техника за 300 милиарда долара, 50 милиарда изнуди за изтребители Полша и дори от най-бедната страна в ЕС България успя да изкопчи два милиарда за нарисувани осем изтребителя. През която и страна да минеше след него тръгваха реки от милиарди за американската инкономика. Сдуши се дори с вожда на Северна Корея. Поиска да заграби за Америка Гренландия от Дания. И накрая за награда ще го правят затворник. Шоу!
119
0
 
12
 
! Отговори
Препатил преди 1 година
Парадокса е, че може да е президент и от затвора.Но истинския проблем е, че демократите са изкукали и не могат да приемат поражение.Нищо чудно скоро там да има масови размирици.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от тях е честност.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да работиш за собствена сметка носи лична отговорност. Политиката е утежняващо обстоятелство. И двете искат ограничения и определени качества.