Четвърти обвинителен акт на Тръмп за опит за подмяна на вота

Обвинения бяха повдигнати също на 10 негови сътрудници
Обновена: 15 авг 2023 08:47 | 15 авг 2023 08:40, Елка Василева
24
Четвърти обвинителен акт на Тръмп за опит за подмяна на вота
Снимка: архив, БГНЕС

Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп за опит за подмяна на резултатите от  изборите в САЩ през 2020 г., предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е четвъртият обвинителен акт, повдигнат на бившия президент.

Делото, внесено в окръжния съд във Фултън от прокурор Фани Уилис, може да задълбочи проблемите с правосъдието на Тръмп, който е водещ кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г., посочва Ройтерс.

Прокурорите повдигнаха 11 обвинения срещу Тръмп и негови приближени, включително за фалшифициране на документи и рекет, извършени от организирана престъпна група.

Обвинения са повдигнати също на 10 сътрудници на Тръмп, включително бившите и му адвокати - Руди Джулиани и Джон Истман, и бившия началник на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен разговор от 2 януари 2021 г., в който Тръмп притиска високопоставения служител от избирателните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „намери" достатъчно гласове, за да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отказва да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който разгневени поддръжници на Тръмп се опитват да осуетят утвърждаването от Конгреса на победата на Джо Байдън, припомня Ройтерс.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 8 месеца
Без да се заяждам - но можеш ли да изброиш 10 нормални неща за тръмпона?
22
1
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 8 месеца
Да ти призная - по *** коментар не бях чел скоро. Нали разбираш че като напишеш сега Тръмп направи СЪЩОТО дефакто признаваш че той е виновен. Трябва да я затворим и като стана президент ти ще си в затвора бяха неговите думи от 2016. Какво направи за 4 години и защо Хилари и Байдън не са в затвора?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно. Тръмпи ще го трампят.
20
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Да живее Тръмп! Искаме американско посолство в България, управлявано от хората на Тръмп! Тогава ще станем американофили и ще заобичаме САЩ!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за Байдън кога? И това ми било демокрация.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кадии сър .... забавляват се :)))
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи всички демократи 4 години от 2016 до 2020 цивреха, че Тръмп не е спечелил, откраднати са изборите, няма да приемат резултатите, протести във всякакви градове, черна сенаторка обясняваше на избирателите си ако видят републиканец да ходят да го бият в ресторанти, на улицата, в града и където и да ги видят щото са руски шпиони. Сега Тръмп направи СЪЩОТО нещо и - АУУУ САТАНАТА! Трябва да го затворим. САЩ вече са официално бананова република, ако републиканците спечелят 24-та ще съдят Байдън
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом са го почнали, ще му намерят цаката на дъртото корумпЕ за ужас на копейките.
15
3
 
6
 
! Отговори
95% покритие! преди 8 месеца
До Анонимен: "Най-обикновен хвалипръцко, който узакони фалшивите новини. Корумпиран папапардак, рекламиращ оръжия, ку.ви и ножчета за бръснене. Забогатял с шантажи. Нахал!" - ти описа 95% от политиците им ВКЛЮЧИТЕЛНО и Бай Издън & Син!
14
1
 
4
 
! Отговори
във крварландия преди 8 месеца
обвиненята са нещо нормално. Доказването им е трудната работа!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-обикновен хвалипръцко, който узакони фалшивите новини. Корумпиран папапардак, рекламиращ оръжия, ку.ви и ножчета за бръснене. Забогатял с шантажи. Нахал!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разходите на САЩ за помощ за Украйна вече възлизат на 130 милиарда долара, въпреки че милиони американци остават без здравни осигуровки и купони за храна. Това мнение изрази претендентът за президентския пост на САЩ демократ Робърт Кенеди-младши в интервю за американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън. Запис на разговора е публикуван в акаунта на Карлсън в социалната мрежа X (бивш Twitter).
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато възобновихме работата на биолабораториите през 2001 г., Пентагонът инвестира много пари в тях, продължи Кенеди. - Но те се притесниха, защото нарушаването на Женевската конвенция е сериозно престъпление, затова не развиха докрай програмата за биологични оръжия, а прехвърлиха контрола върху нея на подразделение на Министерството на здравеопазването. Ако използваш биологични оръжия, тогава и твоята страна страда от това, така че са необходими ваксини. Това е другата страна на медицината."
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Месец преди правителството да бъде свалено, Виктория Нюланд (...) проведе таен разговор с посланика на САЩ, записът от който беше публикуван, тя състави новия кабинет на министрите на Украйна, отбеляза Робърт Кенеди-младши. "Имаме биолаборатории в Украйна, защото създаваме биооръжия, - каза демократът. - Тези биооръжия използват нови видове синтетична биология и технологии за генно инженерство, които не са съществували преди едно поколение."
9
2
 
4
 
! Отговори
стараната на преди 8 месеца
ха ха ! Страната на неограничените измислици и обвинения! Американофилчетата - там ли искате да живеете?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кенеди-младши отбеляза, че американските спецслужби са финансирали протестите на Майдана през 2013-2014 г. с 5 милиарда долара. "През 2014 г. имаше протести на Майдана в Украйна. Не ни беше казано, че сме финансирали тези протести, вестниците, нашето правителство никога не ни казаха", продължи Кенеди-младши. "Агенцията на САЩ за международно развитие, която е параван на ЦРУ, инвестира 5 милиарда долара в тези протести. След това тези протести доведоха до държавен преврат".
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам какъв опит е правил Тръмп,но с машинките и гласуването по пощата директно са подменили вота в полза на Бай Дрън.Те обвиняват в своите грехове Тръмп.Някакви IT-та са решили да се правят на богове,да подпалят целия свят в безсмислени войни,за да налагат нов световен ред с изкуствен интелект,а нас искат да затворят в лагери,т.е. 15-минутни градчета,от които няма излизане,за да не замърсяваме околната среда.Гледат на нас като на улични пceта,които трябва да се контролират,а те да са фюрери.
6
1
 
5
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 месеца
А 8-мото обвинение кога ще му го връчат?
5
4
 
11
 
! Отговори
реално погледното преди 8 месеца
от тия "демократични обвинения" още търсят на Колин Пауел бялото пликче с прах за пране във Ирак!
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
само так - да се пипа здраво срещу руския из мекяр!