Байдън: Тръмп иска да унищожи демокрацията в САЩ

"Много се фокусират върху възрастта ми, но ще се кандидатирам"
Обновена: 19 сеп 2023 16:42 | 19 сеп 2023 16:19, Стела Стоянова
47
Байдън: Тръмп иска да унищожи демокрацията в САЩ
Снимка БГНЕС, архив

Джо Байдън, най-възрастният президент на САЩ в историята на страната, заяви, че разбира фокуса върху възрастта му, но че се кандидатира за преизбиране, защото Доналд Тръмп иска да „унищожи“ американската демокрация, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС.

80-годишният обикновено избягва подобни въпроси, но разсъждава върху възрастта си, казвайки, че опитът му му е помогнал да се справи с кризи като Украйна и Ковид.

Изглежда, че много хора се фокусират върху възрастта ми, каза Байдън. „Разбирам го, повярвайте ми, разбирам го повече от всеки друг.“

Той добави: „Аз се кандидатирам, защото демокрацията е заложена на карта, защото през 2024 г. демокрацията отново е пред гласуване. И нека няма съмнение: Доналд Тръмп и неговите републиканци от MAGA са решени да унищожат американската демокрация.“

Демократът добави, че няма да се "кланя" на "диктаторите" и обвини Тръмп, чийто лозунг е "Да направим Америка отново велика", че прави именно това пред руския президент Владимир Путин.

Проучванията показват, че американските избиратели са загрижени за възрастта на Байдън преди вероятния реванш догодина срещу Тръмп, когото той победи през 2020 г.

Влиятелният американски колумнист Дейвид Игнатиус от "Вашингтон пост" предизвика бурна реакция миналата седмица, когато призова Байдън да не се кандидатира, като каза, че демократът рискува да подкопае „най-голямото си постижение“ - победата над Тръмп.

Байдън, който присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица, ще бъде на 85 години в края на втория си мандат и е безмилостно атакуван от опонентите си републиканци.

Тръмп, който е на 80 и ще бъде най-възрастният президент, ако спечели изборите догодина, каза по-рано, че Байдън „не е твърде стар“, но че е „некомпетентен“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Да защото преди 7 месеца
Да финансираш Преврати и Войни навсякъде по света на други континенти, в отчаян опит да запазиш статуса си на световен диктатор е много демократично!
10
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 7 месеца
Така е ....Демкорацията на САЩ преди всичко ! Това са войните и имперските амбиции по цял свят ! Демокрацията която се води в Украйна .....това е САЩ ! Те се хранят от това ...това им е икономиката ! Просто се чудя къде ли ще е следващия "Майдан" ! Споменават че до Ямбол искали да правят американски град .....накрая не Русия ами САЩ отвърте да не ни довършат ! Те вече чувстват България като своя ....един пореден щат ! Мечта толкова близко до Русия и без американци :)
9
1
 
16
 
! Отговори
Да защото преди 7 месеца
Е много демократично да използваш правосъдната система да арестуваш и отстраниш политическият си опонент защото няма как иначе да спечелиш! И е много демократично да триеш този коментар и цензурираш!
8
0
 
11
 
! Отговори
Байдън преди 7 месеца
Който иска да се кандидатира срещу мен е Терорист!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пенсията няма какво друго да каже и пак повтаря стари опорки - заплаха за демокрацията и руско влияние или намеса в изборите на страната на Тръмп. Както се доказа, руско влияние в предните избори е нямало. Всичко е било операцията на краварските служби, за да не допуснат преизбиране на Тръмп. Само по негово време нямаше войни, но ВПК-то не бяха никак доволни. Сега ринат милиарди от Украйна.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Понеже са демокрация демократите пускат всяка година милиони нелегали от Мексико и им дават право на глас и така намалява тежжестта на гласовете на американците и се проваля демокрацията.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква демокрация те гони бе САЩ е конституционна република по конституция, а не демокрация, демокрация е ДР Конго, Малави или България.
4
0
 
9
 
! Отговори
Байдън преди 7 месеца
Който протестира срещу мен е Терорист!
3
0
 
8
 
! Отговори
Нее то единствено преди 7 месеца
Байдън е димокрацията! Другите са всички диктатори!!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ню Йорк таймс": Ударът с 15 жертви на пазар в Донбас е от украинска ракета. Това сочи визуално разследване на "Ню Йорк таймс", публикувано тази нощ. Най-малко 15 бяха жертвите, а 30 ранените, когато пазарът бе засегнат, а украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия два часа след станалото.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бай Дрън вече го постигна това.